Genel Konular : Bir milat ilan edelim mi?

Türker Bey, Şimdiye
ArkondeRAlper SözenAvatar

Türker Bey,

Şimdiye kadar elimden geldiğince herkese Hanım/Bey diye hitap ettim burada. Mümkün olduğunca da sağduyulu ve nazik davranmaya çalıştım. Yazdığım her mesajdan sonra mutlaka bir defa okuyup kimse üzerine alınır mı, incinir mi diye kontrol ettim, öyle bir durum sezdiysem de gerektiği yerde daha nazik cümlelerle tekrar yazdım. (Gerçekten çok mesaj yazdım, çok vakit harcadım buna.) Sonuçta çok da faydasını gördüm, gerçekten sırf kavga etmek niyetinde olan bir kişi dışında fikirlerim, yazdıklarım, tartışmalara yol açmadı.

Adına eski üyeler deyin, ustalar deyin, üstad deyin hiç farketmez. Zaman zaman herkesin çileden çıktığı anlar oluyor ama, mümkün olduğunca, hepimiz bunlara dikkat etmek durumundayız. Saygı yaptığımız işlerle ya da zamanla gelen birşey değildir. Saygı dışarıya yansıttığımız kişiliğimizle kazanmak zorunda olduğumuz birşeydir. Eğer bir kişi kulanması gereken üslubu bilememişse o tavıra ayak uydurmak seviyeyi düşürmekten başka bir işe yaramaz. Bizler kendi seviyemizden ve tavrımızdan ödün vermeyeceğiz ki yeni gelenler burada nasıl konuşmaları gerektiğini görsünler, örnek alsınlar.

Bir not olarak eklemek istiyorum, ben burada Ozan Bey, Levent Bey ya da Derya hanım kadar eski değilim. Sanırım ben ilk üye olduğum zamanlarda TR3D buluşmalarının sonuncuları yapılıyordu. Kendimi bir sınıfa dahil etmek çabasında da değilim, ama farkında olduğum bazı gerçekler de var. O da şudur:

Biz burada sürekli paylaşmak diyoruz, yardımlaşmak diyoruz. Bu kelimeler biraz da nezaketen söylenmiş, aldatıcı kelimeler. Aslen kimlerin sadece sorduğu, kimlerin sadece öğrettiği de belli. Eskiden bir üyenin profil sayfasında kaç konu açtığı, kaç konuya cevap yazdığı görülürdü. Sırf buraya bakarak bu adamın öğrenmek için mi öğretmek için mi geldiği anlaşılırdı. Eğer kişi buraya gelip de hep kendinden veriyorsa, hep anlatıyorsa, o zaman onu da biraz kollamak gerek elbette. Sonuçta bu siteyi de, buradan faydalanan kullanıcıları da kalkındıranlar bu kişiler değil mi?

Yine de, bu kişilerin bile, tavır olarak, yol göstericilikten ve sağduyudan ödün vermemeleri çok önemli. Bunun gibi kritik dönemlerde ortamı gerecek hareketlerden kaçınılmazsa sonuç iyiye doğru değil kötüye doğru gider.

Şimdi farkettim, yazmaya Türker Bey diye başladığımı, ama bunlar sadece ona cevaben söylenmiş şeyler değil elbette.

Sagılar/sevgiler...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-09-15 13:02:32
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben kendi adıma az
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

Ben kendi adıma az biraz asabiyimdir harf ve kelimeleri yan yana dizip anlamlı cümleler oluşturmada (genelde cümlelerim devrik olur) bir miktar sıkıntı yaşarım , ama mümkün olabildiğince cevaplarımda espirili olmaya çalışıyorum. Tabii espiri derken işin ucu kaçtığı, kırdığım birileri oldu ise bundan dolayı da özür dilerim.

Aslında mod admine gerek varmı aklı başında insanlarız. İlla bizi yönlendirecek birimi lazım konuşmasını (yazdıklarını) tarzını sevmediğiklerimizle muhattap olmayız olur biter cevabı verir çekiliriz.

4-5 yıldır siteyi takip ediyorum 2008 de ise üye oldum. Usta bir max kullanıcısı mıyım? hayır çırak bile sayılamam, ama çelik konstürksiyon çiziminde (model ve detaylandırmada) ustayım diye tanımlıya bilirim kendimi, çelik imalat sekteründe 10. yılım mimari proje uygulamalarını şartnameleri az buçuk bilirim eleştirilerimde genelde bu konu üstünedir. Kısacası "yaptım oldu" demem "bunun böyle imalatı yapılır mı" diye düşünürüm. Yapılamayacak yapılması sakıncalı imalatı da söylerim.

Milat hayırlı olsun derim.


MODO, rhino
2011-09-15 13:43:41 Edit:2011-09-15 14:01:58
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hımmm, aslında konuların birinde
YasarTasYaşar TaşAvatar

Hımmm, aslında konuların birinde de Erkan`ın dediği tarzda bir öneri gelmişti sanırım. Baktık abzürt, cevap vermeyelim geçsin gitsin. Ancak bakıyorum da Alper de çok haklı, ortamı germeden bu tür keklik avcıları deşifre de olursa öğretici olabilir.
Üslup hususunda ama hemfikir olduğumuzu görmek sevindirici. Sizin de dediğiniz gibi aklı başında insanlarız.
Sevgiler...


2011-09-15 14:16:06
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
aslında söylemek istediğim polemik
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

aslında söylemek istediğim polemik çıkartan çıkartacak konu açan buna çanak tutanlar pirim yaptıklarını düşünüyor bunu engellemek


MODO, rhino
2011-09-15 14:33:45 Edit:2011-09-15 14:34:30
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Erkan YILDIRIM arkadaşım,
Problem

Erkan YILDIRIM arkadaşım,
Tabii ki burada herkes aklı başında kendi başına hareket edecek seviyede insanlar, biz de yönetim grubu olarak kendimizi tatmin için bu işi yapmıyoruz, farkında olmayabilirsiniz fakat ciddi bir zaman isteyen bir konumdayız, sadece 1-2 aylık bir gevşeme bile sitenin görünen yüzünde aksamalara neden oluyor, bununla birlikte daha önce de yazdığım gibi herkes forum adabını aynı şekilde öğrenmiyor, zamanında bu sitede yayınlanan çalıntı modellerin, nü resimlerin, ihtilaflı projelerin ayıklanması ayrı mesele, ama aslolan şu ki, bu sitede benim yönetimde olduğum 6 -7 yıllık sürede en az 40-50 arkadaş yönetimde görev aldı , bir zaman sonra işlerinin yoğunluğu nedeni ile affını isteyen bir çok isim oldu, böyle geniş kapsamlı bir sitede gerçekten mesai isteyen bir iş yapılıyor, iyisi mi bu sitede nelerden şikayet ettiğimizi değil siteden neler kazandığımıza bakalım.


2011-09-15 14:39:51
  • Offline
{islemler}
melkor__, çok ilginç. Şu
Mr

melkor__, çok ilginç. Şu cümleyi siz kurmuşsunuz:

"aslında söylemek istediğim polemik çıkartan çıkartacak konu açan buna çanak tutanlar pirim yaptıklarını düşünüyor olmalı bunu engellemek için söyledim"


Daha geçen gün burası ile hiç alakası olmayan bir site ve site sahibine yönelik alaycı bir tavırla ve sırf saldırı amaçla açılan başlıkta o POLEMİKLERE ÇANAK TUTAN kişilerden biri gibi yazdığınızı unuttunuz galiba...


Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...


2011-09-15 14:40:34
  • Offline
{islemler}
Sevgili Mr Konu başlığımız
YasarTasYaşar TaşAvatar

Sevgili Mr
Konu başlığımız milat.
Olmuşları nasıl bırakırız, bundan sonra ne yaparızı konuşmak tartışmak istemiştim aslında. Şimdi siz böyle dediniz ben böyle dedim, eee? Haydi devam eski usul, birbirimizi kıralım, dalga geçelim.
Lütfen bırakın kim ne demişse demiş. Güzel de öneri getirmiş. Bu şekilde hep bir elden seviyeyi bize yakışan irtifaya çıkaralım lütfen.
Ozan da yönetimin yoğunluğunden geçenlerde de bahsetmişti, şimdi yine yazdı. Herşeyi onlardan beklemeden biz de yapabiliriz. El birliği ile.
Lahanayı turşuyu rica ediyorum bırakalım.
Sevgiler...


2011-09-15 14:48:14
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
MR baştan söyledim asabiyim
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

MR baştan söyledim asabiyim azcık, o site hakkında konu olsa gene aynını sölerim çünkü başımdan geçeni abartmadan bişey eklemeden yazdım.
modların işini küçümsediğim yok yanlış anlaşılmış olabilirim. benim söylediğim site yönetiminin de işini kolaylaştırmak


MODO, rhino
2011-09-15 14:52:53
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben ilk 2007 de
GueroHasan Çimen

Ben ilk 2007 de tanışmıştım tr3d ile o zamanlar gerçekten güzeldi.Benim 3d ye olan hevesimdenmi yoksa gerçekten ortamın çekiciliğindenmi bilmiyorum foruma girdiğim anda tüm yazılanları okur hatta bundan zevk alır bişeylerde öğrenirdim.Ama şimdi hergün giriyorum ama başlıkları ışık hızıyla süzüp çıkıyorum fazla ilgimi çeken bir konu yok.Zaten sizde bunları söylüyorsunuz buraya kadar.Acemi biri için çok güzel bir adresti :) ....

Tr3dnin o zamanlar portal özelliği vardı farklıydı mesela Emre şan abi forumda yazmazdı çoğu kez ama sohbet odasında yardım ederdi,Biçok insanı yüreklendirirdi :) .Şimdi sohbet odası dahi yok.

Bence yönetimci arkadaşlar eski girişimciliklerine geri dönerlerse ve icraata yönelik bişeyler yaparsa herşey mükemmel hale gelir.Zaten var olan potensielde mevcut.


www.sciencevfx.com
2011-09-15 14:58:03
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Türker Haklı, Yöneticiler de
ETezerErgin TEZERAvatar

Türker Haklı, Yöneticiler de Haklı, Yeniler de Haklı Eskiler de... Kim Haksız ??? Belki de Haksızı aramak için yeni bir Milat Açmak gerekiyordur !!! Ya da Haklıyı :))


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2011-09-15 16:07:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !