Genel Konular : Bir milat ilan edelim mi?

Bir milat ilan edelim mi?
YasarTasYaşar TaşAvatar

Öncelikle herkese selam ve sevgiler. "SEVGİLER"
Neden sevgiler BÜYÜK? Son günlerde herkesin de dikkatini çektiği üzere, anlamdıramadığım ve eminim ki kimsenin anlamdıramadığı bir gerginlik hakim forumumuzda. İşte bu sebeple hem karakter olarak hem de duygu olarak SEVGİ`yi vurgulamak isterim.
Arkadaşlar, bu site, kullanmasını bilene o kadar faydalı ki, en azından ben bugün çoluğumun çocuğumun nafakasını 3D`den çıkarabiliyorsam tr3d`nin payı çok büyüktür.
"Eskiler" "Yeniler" Ustalar" "Yeni Yetmeler" gibi bir jargon gelişti, amiyane bir deyişle, insanlar birbirine "posta koyar" oldu.
Çok ama çok rica ediyorum biraz sakinleşelim, "eskilerin" sıkça dediği gibi, eskiden gerçekten de burada bilgi paylaşılırdı, abuk sorular sorulmazdı, insanlar birbirine yardım ederdi, dostluklar kurulurdu. Gelişen süreçte ise, adını vermek istemediğim, ancak gerçekten de çalışmalarını izlerken büyük haz aldığım arkadaşlarımız artık burada yoklar. Küstüler, kırıldılar, uzaklaştılar.
Kalite düşer düşmez o başka bir konu. Ancak edep, genel ahlak, saygı ve özellikle de her bir tekil hücremizde coşkun bir deniz gibi hissetmemiz gereken SEVGİ`den taviz olmamalı.
İşte tam da bu bağlamda bu geceden itibaren bir milat ilan edelim. En yenimiz de, en eskimiz de, ortalama bir zekanın üzerinde insanlarız ki, bu tip bir konuya odaklanmış ve bilgilenmek arzusundayız. O halde lütfen bize yakışanı yapalım.
tr3d.com naiftir, saygılıdır, amatör ruhunu kaybetmemiş bir profesyoneller topluluğudur. Lütfen son enter`a basmadan derin bir nefes alıp, yazdıklarımızı bir gözden geçirelim ve bize ne yakışıyorsa öyle davranalım.
Yok, kayda değer bulmadınız mı? O halde;
... dedi ve çalıların arasından sekereeeeek kayboldu.
Sevgi ve ışıkla kalın...


2011-09-15 01:01:02 Edit:2011-09-15 01:04:56
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Eline sağlık Yaşar.
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

Eline sağlık Yaşar.

Ben sitede artık ""akil adam" kalmamasına bağlıyorum bunu.
Eskiden Nacho yada necmi gelip " dağılın lan" dedimi pısar kalırdı millet. :)

Güzel günler göreceğiz güneşli günler.

;)


www.leventoget.com
2011-09-15 01:18:48 Edit:2011-09-15 01:19:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Doğru söze ne demeli;
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

Doğru söze ne demeli; hemen uygulamaya başlamalı

Sağol bu önemli konuyu kaleme aldığın için.


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2011-09-15 01:21:45
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Edelim Yaşar Bey, mutlaka
ArkondeRAlper SözenAvatar

Edelim Yaşar Bey, mutlaka edelim...

Yaklaşık yarım saattir şu kutucuğa cevap yazıp yazıp siliyorum. Ne diyeceğimi bilemez oldum. Benim şimdiye kadar görüdüğüm kadarıyla ne buradaki kullanıcılar koyundu, ne de Necmi Bey çobanımızdı. O yüzden de bu sıkıntıların, onun yokluğundan kaynaklandığını düşünmek istemiyorum.

Karşılıklı sevgi ve sağduyu mevcut problemlerimizin çoğunu çözmeye yeterli olacaktır diyedüşünüyorum.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-09-15 02:24:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Belki de eski TR3D
ulasdenizulaş deniz

Belki de eski TR3D yeni TR3d üyeleri, alışkanlıkları üzerine beklentilerde bulunmamak gerekir. Çağ değişiyor arkadaşlar. Sadece burada birşeyler değişmiyor. Herşeyin tadı kaçtı. Cürretsizlik de artık olağan meziyetlerimizden oldu. Dönemin getirdiği, bencilliğin öz olduğu bir çağ. Sanmıyorum ki, ne yaparsak yapalım bunları değiştirebilelim. Bence bu duruma alışmak daha makul, ona göre koşullarımızı sınırlarımızı belirlemek daha makul. Ulaşmak kolay oldukça herşey değersizleşiyor. Öğrenme alışkanlıkları da keza.
Okullarda ( ilköğretim okullarında ) öğretmenler artık sadece öğrencilerden değil, onların küstah velilerinden de ( hatta belki daha fazla ) çekiyorlar. Anne babaların sevgili yavrularına doğruyu öğretmek kabahat görünür olmuş. Küçüçük öğrenciler öğretmenlerine küstahlık yapmayı bırakmış tehtid eder olmuş. Bence bırakmak, ya da kendimize göre koşullar oluşurup, seçici olmak daha makul. Bu sitede istenilenleri temin etmek, sanırım çağı değiştirmekle özdeş. Bilginin tecrübenin artık tek ölçütü Megabyte-Gigabyte olmuş. Bence herkes kendi dünyasını yaratsın, çekilsin içine kapansın. başka yolu yok bunun. İnsanları değiştiremeyiz, eğer ki onlar durumlarından memnun ise. Ve sanmıyorum ki insanlar birkaç GB için o çok sevdikleri benliklerine müdahale etsinler. Aradaki değerli insanlarla küçük ama mutlu bir yuva kurulsun, koşullar belirlensin, sınırlar çizilsin, şartlar konulsun, uyan hoşgelmiş, uymayan kapıda kalmış olsun. Bu şekilde hiç değilse, değerli insanlar için, sadece onlar için kurulu, küçük ama ideal bir ortam yaratılsın. Ben artık birşeyler beklememyi öğrendim. ne yaparsak yapalım, birkaç GBlık değeri olacak bilenin, ustaların. Karamsarım, Sanınrım hepimiz gerçeği biliyoruz, inanmak istemiyoruz. Çağımızın en nezihi en güzeli bu kadar olabiliyor işte. İyi yaşamlar.


2011-09-15 02:40:50 Edit:2011-09-15 03:15:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşlar yaklaşık 5-6
Problem

Arkadaşlar yaklaşık 5-6 yıldır sitenin yönetim kademesi neredeyse değişmedi, dolayısı ile uygulamalarda da bir değişiklik yok.
Fakat forum terbiyesini genç yaşlarda oyun paylaşım sitelerinden öğrenerek gelen ya da bu terbiyeyi hiç bir zaman öğrenememiş bir çok isimle de bir arada bulunmak durumunda kaldığımız konusu var.
Öncelikle yaklaşık 1-1,5 yıldır sitedeki yoğun değişim hareketi , bununla birlikte admin ve moderatör görevi bulunan arkadaşların özel durumları ya da yoğun işleri nedeni ile yaşanan belirli bir sıkıntı oldu, bunu zamanla tekrar toparlamaya çalışacağız, tabii ki hep birlikte.

Burada dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var ki,
TR3D sitesi son dönemde azalsa da hala Türkiyedeki en büyük kaynak, bununla birlikte sadece bu siteden hep fayda almak düşüncesinde olan, hiç fayda vermeyen hatta üyelik alıp sadece dersler ve hazır model kütüphanesini kullanan, wip çalışmalarını bile galeriye koyan bir çoğunluk da mevcut, Forum kısmını ise sadece şikayet ve neden çalışmam ya da başkalarının çalışmaları galeriye girmedi diye kullanan şikayet postaları mevcut.

Ulaş arkadaşın dediği gibi zamanla kullanıcı profili de değişiyor fakat belirli adap ve terbiye sınırları halen geçerli konular.

Herkesin dilinde bir neden site Profesyonel değil sözcüğü sakız olmuş durumda.
Bunu zaman içinde Necmi hoca ile çok konuştuk ve tartıştık,
ÖNCELİKLE TR3D NİN AMACI PROFESYONEL OLMAK DEĞİL.
Eğer öyle olsaydı elimizde bulunan her türlü materyali belirli bir üyelik sözleşmesi ya da ücret dahilinde yapardık, dersler bölümünde 4 tane ders hazırlamıştım en azından onu takip eden 18 bin kişiden para kazanmış olurduk.
Sitenin amacı amatör paylaşımcı ruhu hiç kaybetmemeye çalışmak, yoksa 70-80 bin üye ile bir de dil seçeneği ile yabancı haleflerinden hiç de farkı olmazdı.
Fakat bu siteden ya da başka yerden öğrendikleri ile piyasada ufak tefek iş yapmaya başlayan herkes profesyonel olduğunu düşünerek takip ettiği sitenin de profesyonel olmasını istiyor, belki de kendi profesyonel ya da yarı profesyonel işinin yanında amatör bir resmin yer almasını istemiyor belki de, çok uzun süre önce tartışılmıştı bu 70-80 bin üyeye gerek yok, bunu 20-30 bin yapalım ama galerimiz cgtalk, 3d total gibi olsun, amaç onlar gibi olmak değil, TR3D nin kendi tarzı var.
Gelelim yeni yetmeler vs. sözcüğü gibi sözcüklere, bu konulara yeni dahil olan arkadaşlar bunları garip karşılayabilirler fakat bu sözcüklerin kullanılmasının altında 5-6 yıllık bir birikim mevcut, bu sitede Türkiyenin, CG alanında söz sahibi bir çok ustası da sıradan üyelerdi, zamanla kendilerine yine üyelerden gelen yanlış davranış ya da tavırlar nedeni ile bir çoğu paylaşım yapmamaya başladı, sırf size şu an onlarca isim yazabilirim hepsi usta isimler hepsi de bu siteden geçmiş kişiler ama artık emin olun belirli bir yerden sonra kapris kaldırmak zor oluyor.
Eskiden bu sitede ciddi anlamda paylaşımın yanı sıra bir arkadaşlık ortamı mevcuttu bu nedenle hala bu siteye olan gönül bağını koparmayan bir avuç kişi kaldık, yeni tanıdığımız ve zamanla daha iyi diyaloglar kuracağımız isimler de olduğuna eminim.
Öncelikli beklentim yeni tanımaya başladığımız özellike belli isimlerden eski üyelerimizin bir kısmı gibi siteyi sahiplenmelerini , sırf eleştiri olsun diye değil yapıcı anlamda katkıda bulunmalarını bekliyorum, Ben 15 yıllık eğitimciyim, bununla birlikte yarım gün çalıştığım bir de produksiyon şirketi var, üzerine bir de Tasarım konusunda yüksek lisansım devam ediyor tez yazıyorum, evliyim bir de 1 yaşında oğlum var tüm bunların arasından bu sitenin doğru dürüst yürümesi için günde bir kaç saatimi karşılıksız olarak bu siteye veriyorum, diğer arkadaşların durumu benden daha zor, şimdi bunun karşılığında haksızlığına kanaat ettiğim bir eleştiriye maalesef eskisi kadar sabırlı olamıyorum. Belkide yaşlanıyoruz.


2011-09-15 04:16:49 Edit:2011-09-15 04:20:53
  • Offline
{islemler}
50 yaşına 1 ayı
sitemaltug tezerAvatar

50 yaşına 1 ayı kalmış üyeniz olarak size biraz ahkam keseyim.
yaklaşık 7 yıldır bu forumun üyesiyim.5 yıldır da cinema 4d tv nin
yöneticisiyim.

Nedendir bilinmez 1 yıl evvel başlayan elektrikli ortam aslında her iki forumda da aynı.

Ben kendi hesabıma bunun sebeplerini araştırmadan önce belli hedefler konması gerektiğini düşünen biriyim.

1.forum kaliteli kanını kaybediyor bu durdurulmalı
2.forumda usta çırak ilişkisi çok vurgulanıyor.Bu durum gerginliği arttırıyor.Dolayısı ile bu durum ivedi olarak durdurulmalı
3.Mod arkadaşların zaman zaman ortaya çıkıp şunu böyle yapın bunu böyle yapmayın yerine hepbirlikte bunu böyle yapalım şunu böyle yapmayalım
demesi sağlanmalı( yani herkesin bütünlüğü vurgulanmalı)
4-yazılan yazılarda kişilere yüklenme dozu kırıcı noktalara geldiğinde
konu birşekilde kapatılmalı( bu uygulama zamanla hepimizi bilinçlendirir)
5-elmadan bahsedilen bir konu şimendifere kaymamalı. Malesef bizde bu çok oluyor.Bunu hepimiz yapıyoruz ve gereksiz sonuçsuz laf kalabalığı yine elektriklenmelere yol açıyor.

bu yazımı okuyanlar belki ilk başta hürriyet kısıtlayıcı bulabilirler.
olsun yaşıma verin.Tecrübeme verin.

Son olarak yüreklere su serpen atasözleri ile hiçbir kesimi kırmadan
bitiriyim.

1-Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.
2-Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır


sevgiler


http://maltugtezer.carbonmade.com/
2011-09-15 11:23:30
  • Offline
  • Erkek
  • http://maltugtezer.carbonmade.com
{islemler}
Eskiden forma başlık açarken
orhanyılmazOrhan yılmaz demirciAvatar

Eskiden forma başlık açarken korkardım, harfleri yazarken elim titrerdi:) bu formdaki başarılı insanları üzmekten çekinirdim, zira onlarda cevap yazarken kibarca yazarlardı.. eğitim derslerine baktığımızda: necmi hoca ÇEKİRGE derdi:) incitmez,hor görmezdi,
Altug beye katılıyorum! bazen farkedilmeden çırak usta vb. sözler oluştu,inanıyorum ki bunu yazan arkadaşlar farketmedi bile...
yeni arkadaşlar biraz heyecanlı,ondandır dedim ve yargılamadım! son olarak yaşar bey e kulak verilmeli...


``Konuşmak bize mahsus,olsada bir güzel süs,
Ya hayır de,ya da sus,dili incitme gönül....``


orhanyilmazdemirci@gmail.com
2011-09-15 11:47:19
  • Offline
  • Erkek
  • www.qaraqalem.com
{islemler}
Altuğ Abi diyeceğim izninizle,
YasarTasYaşar TaşAvatar

Altuğ Abi diyeceğim izninizle,
Ben de size katılıyorum. Ancak ben, benden deneyimli, yaşlı, bilgili insanların çırağı olmaktan gurur duyarım ancak.
Açıkhava reklamcılığı sektöründe Türkiye çapında işlere tasarım, detaylandırma, projelendirme, imalat süreci ve montaj da dahil olmak üzere birçok imza attım. Yine de Altuğ abi, örneğin sizin, örneğin Levent`in, örneğin Ozan`ın, küsüp, kızıp giden diğer arkadaşların çırağı olmak benim için onur verici olur, şanslı addederim kendimi. Elbette bu benim bakış açım.
Orhan Bey`e de harfiyyen katılıyorum, hala da konu açarken cevap yazarken dikkat ederim.
Hepimiz "insan"ız, insana yakışan ne ise, sevgi çerçevesi içerisinde yapılmalı diye düşünüyorum. Sevgi, tek başına saygıyı da oluşturur, seviyeyi de yükseltir diye düşünüyorum.
Herkese sevgiyle...


2011-09-15 11:59:03
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sinirli,gergin ve agresif olanlar
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Sinirli,gergin ve agresif olanlar aslen eski üyeler değil.

Bir kaç oyun oynadıktan sonra "Bende oyun yapacağım" diyen benim ergen gençliğim bir hevesle "tiridimex diye bi program varmış lan,herşeyi yapıyomuş" diyerekten kendilerini bu forumlara atıveriyorlar.

E haliyle hiç bir ön bilgisi bile bulunmayan bu arkadaşlarımızın daha ilk soru cümlelerinde,Türkçe yazım kurallarına uymalarından,kendilerini ifade etmekteki sorunlara kadar bir çok sorunları ortaya çıkıyor.

Bir soru soruyorlar,soru değil.
Birşeyler anlatmaya çalışıyorlar,ne dedikleri belli değil.
MSN stili bir yazı yazmaları var,akıllara ziyan.
Uyarını yaparsın,aldığın cevap "Sen de kimsin,işine bak,ilkönce soruma cevap ver"
Olmadı bir şekilde cevap vermeye çalışırsın,anlamaz,anlayamaz,lafı başka yerlere çeker.
Şevkiniz kalmaz cevap vermeye.

Bir şekilde uyarılar yapmak istediğinizde de "Derya Birinci" adlı site adminimiz anında konuyu kilitleyiveriyor.El insaf yahu.Bırak kalsın,kilitleme o konuyu.Biz orada belki konu dışına çıkıyoruz ama gelenler ilkönce forumda nelerin döndüğünü öğreniyor.

Adam Genel Foruma iş ilanı vermiş.Bu işe yeni başlayanları amiyane tabirle kekleyecekler,bedava iş yaptıracaklar.Oltayı salmış,balıkları bekliyor.

O kişiye haddini bildiriyoruz,haydaaaaa.Derya hanım forum çöplüğe dönmesin diyerekten konuyu kilitlemiş.

Ben ne konular görüyorum asıl kilitlenmesi gereken ama kilitlenmiyorken,böyle ciddi ciddi başlıklar kullanarak keklik avına çıkmış bir kişinin konusu kilitlenmemeliydi.

Kilitliyorsun,konu diplere gidiyor ve yine geliyorlar.Başlarına geleceklerini göremeden.

Bu böyle sürüp gidiyor.Ne yeni başlayanlar bu tipleri tanıyabiliyorlar,yada keklik avındakiler bu şekilde tepkiler alabildiklerinden.

Buyrun Derya Hanımın çoook iyi yaparak!!!,kilitlediği forum konusu...

http://www.tr3d.com/forum/oku/genel/beyaz-tv-de-vatan-sasmaz-ile-kobilerin-sesi-programi-icin-animasyon-tezeer-calismasi/

Bırak kalsın,zaten genel foruma açılmış bir konu.Magazin dergisi niyetine takılıyoruz,stres atıyoruz işte.İşe yeni atılacak arkadaşlara piyasayı da düşürmemeleri telkinini verdikten sonra "Aha bak,böyle kaka insanlar da var onlara bulaşma" diyebiliyoruz ve bu konuları örnek gösterebiliyoruz.

Konu kilitlemenin de bir stili olmalı bence...Yani asıl anlatmak istediğim Admin olmak sadece konu kilitlemek değildir.

Tabi bir forum sitesinde admin olmak ülkemizde sadece üyelik banlamak ve konu silmek/kilitlemek düzeyinde kaldığı için bu da artık bize normal geliyor.

Bu konular dışında admin olmak demek,gerektiğinde bilgi,deneyim ve tecrübelerini de ortaya koyarak konuyu istenilen bilgi düzeyine getirme çabasıdır.
Yapılan yanlışı laggadak forum konusunu kilitleyerek değil,geneli de düşünerek verilen ikazlarla düzeltebiliriz ancak.

Bazı konular kötü gibi gözükse de aslen faydalı olma ihtimali de var kanaatimce.Aynen yukarıdaki örnekte olduğu gibi.

Bakınız bir örnek daha var aşağıdaki linkte.Gel de böylelerine cevap ver.Siz olsanız naparsınız?
http://www.tr3d.com/forum/oku/3dsmax/mimari-animasyon-kaynak/2/

Öff yoruldum,bu konularda söyleyecek çoook sözüm var ama yeter.Sizler devam ediverin.

"İşi ehline verin"


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2011-09-15 12:04:03 Edit:2011-09-15 12:47:02
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !