Genel Konular : Askerlik kısalacak mı ?

Askerlik kısalacak mı ?
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Öncelikle bu yazımın yanlış anlaşılmamasını rica ediyorum. gençlerin askeri eğitim alması normal bir olaydır. buna katılıyorum. fakat sistemin işleyişi açısından bazı yanlışlar var. birkaçını göstermek istedim. galeyana gelmeden önce yabancı ülkelerdeki uygulamalara bir bakın ve "asker" kelimesinin anlamı inceleyiniz.

1. Askerlik bir meslektir: uygulamada böyle olmasa da askerlik gerçek bir meslektir. insanların doktor ve mühendis olması gibi bir tercihtir. gelişmiş ülkelerde düzenli bir ordu bulunur ve bu kişiler yıllarca savaşma yeteneklerinde uzmanlık üzerine eğitim alır.

2. Savaş anında her vatandaş asker olabilir. burada bahsi geçen savaş durumunda seferberlik ilan edilir. Kadınlar ve çocuklar dahil herkes ükesini korumak için mücadele eder.

3. Siviller teröristlerle savaşamaz. terör farklı bir mücadele konusu olduğu için bu konuda eğitim görmüş uzman askerler tarafından müdahale gerektirir. lise mezunu bir aylık eğitim almış çocuklar teröristlerin karşısında savaşamaz. savaşması mümkün değildir çünkü teröristler ömrünü dağlarda geçiren ve uzun süre eğitim alan uzmanlardır.

4. Mehmetçik itfaiye değildir. halk gözüyle mantıklı görülebilir ama askeri eğitim için giden gençlerin her konuda görev alması yanlıştır. mehmetcik orman yangınında, mehmetçik tarihi alan korumasında, mehmetçik kaza bölgesine arama yaparken... itfaiye yetersiz geliyorsa güçlendirilir ama her yangının içine asker sürülemez.

5. Askerlik namus borcu değildir. Bu sözün aslı "Kumar borcu namus borcudur". ülkemizdeki askerlik geleneklere dayalı olarak işleyen ve zamanın gerisinde kalmış bir uygulamadır. devletin imkanlarını tükettiği gibi iş başa düşünce görevini yerine getirememektedir. orman yangınını söndüremediği gibi teröristler karşısında da başarısız olmaktadır. uzman askerler şehit olmuş diyerek her gün televizyonda görünmez. uzman asker öldüğü için kimse üzülmez. tıpkı bir doktorun hastasını kaybetmesi gibi olağan bir durumdur. tıp çaresiz kalmış denir ve televizyonlarda boy boy haber yapılmaz. hastanın yakınları hariç kimse üzülmez. üzülmeye zorlanmaz.

6. Bir asker ölünce tüm toplum üzülmez. Bir asker öldüğünde bunu sadece üst rütbe generallerin bilmesi ve bu konuda endişeye düşmesi gerekir. planlarını gözden geçirip gerekeni yapmalıdır. Bu konu televizyonlarda gösterilip halkın endişeye sürüklenmesi yanlıştır. tabii mevcut uygulmada bakkal`ın çırağı, kasabın oğlu, mühendis ahmet, mimar veli , gibi toplumun birer parçası olan halk bireyleri öldüğü için doğal olarak tüm toplumu üzmektedir.

Bundan sonra televizyonda "Terhisine 10 gün kala şehit oldu" lafı geçtiğinde lütfen bu konuyu düşünün. uzman bir asker terhis olmaz. onun görevi emekli olana kadar savaşmaktır. maaşı yüksek olur ve orduya giderken ölüm riskini kabul ederek gider. buna göre kendini yetiştirir ve savaşır. gerekiyorsa ölür. öleceğini bilir ve bu konuda tüm yeteneğini gösterip ölmeden emekli olmaya çalışır.


Game maker
2011-10-20 07:22:09 Edit:2011-10-22 12:34:59
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !