Genel Konular : ARCHICAD Vs. Autodesk Revit

ARchicad
ereen2Eren KayaAvatar

Archicad Türkçe olduğu için büyük artısı var. Revit parametrik kütüphane üretmekte başarılıdır.


2011-11-16 17:38:25 Edit:2011-11-16 17:51:41
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Modelleme amaçlı kullanımda Revit
ulasdenizulaş deniz

Modelleme amaçlı kullanımda Revit bence de önde ama dökümantasyon ve proje çalışmalarında Archicad. Revitin Family editörü çok kullanışlı, fakat ondaki parametrik özellikleri tanımlayıp obje yapan neredeyse yok gibi. Archicad 15 ile shell komutunu ekleyince modelllemde daha kullanışlı oldu.
Tek bir dokunuşla bir binanın tüm dış ölçülerini atabildiğinizi düşünün. Revitte bazen bu bazen yarım saatinizden bile fazlasını alabilir. ( eğik yamuk yapılarda. Merdivenlere numara atama ve yazılarını yazmak mesela Revitte 5 dk zamanınızı alır. Ama Archicadde bu otomatik yapılır. Revitte bazen vaziyet planında özellikle ölçü atarken, ölçü birkaç santim fazla gelir. bunu düzeltmek tam bir kabustur bazen. Archicad`de ölçülerde istediğiniz değeri yazma imkanınız var. Buna benzer birkeç özelliği daha olduğunu düşünürseniz Archicad Proje çiziminde öndedir. Ben Archicad`e ısınamadım ama hakkını da yemem. Ben de uzun süre sizler gibi düşündüm. Modelleme yaparken Revit iyidir. Ama Hiç proje çizdiniz mi? Archicadde ve Revitte? Bunu yaptığınız zaman gerçek karşılaştırmayı yapabilirsiniz.

Archicad itici ve dağınık. Arayüzünde çalışsalar, eminim çok daha fazla beğenilir.


2011-11-16 18:09:02
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ya Mimarlık büroları kat
ulasdenizulaş deniz

Ya Mimarlık büroları kat karşılığı nütahitlere kutu gibi 3 oda bir salon daireler yerleştirmekten fazlasına imkan bulamadıklarından , önemli olan hızlı ve pratik şekilde proje çizmektir. Zaten çoklukla kalıplar üzerinden tasarım yapılıp, müteahhitin zar zor verdiği 3-5 kuruş için daha fazlasını yapmaya imkan bulamadıkları için, daha fazla proje çizilmesi gerkiyor. Bu yarışta, sonuca en hızlı ulaştıran program önem kazanır. Revit`in senelerdir ( Autodesk Wish list denen yeni sürümde olmasını istedikleriniz listesinde belirtiyoruz, ) yapmasını istediğimiz minik değişiklikler bile yapılmıyor. Adamlar hep Caloboration ve ağ yapılanması üzerine yenilik yapıyor. Küçük işlerle uğraşanlar için birşey yapmıyorlar.


2011-11-16 18:21:23
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Daha fazla konuşmayayım ben:)
naturel1

Daha fazla konuşmayayım ben:) Yapılan yorumlar iki programı da detaylı bilmeyen ve rasgele yapılan yorumlar olarak algılıyorum.

Archicad ile kutu gibi modeller yapmaya devam edin lütfen:)

saygılarımla...








2011-11-16 21:42:12
  • Offline
{islemler}
Ben de menfaatleri doğrultusunda
ulasdenizulaş deniz

Ben de menfaatleri doğrultusunda bilgi veren insanların yorumları olarak algılıyorum.

Bol bol Revit öğrencileriniz olması dileği ile.


2011-11-16 21:55:20
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
kavga
ereen2Eren KayaAvatar

smiley 18 Konuyu dağıtmakta üstünüze yok beyler


2011-11-16 22:50:53
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !