Genel Konular : ARCHICAD Vs. Autodesk Revit

Bu programlar için geç
ulasdenizulaş deniz

Bu programlar için geç kalmadın. eğer başlarsan şimdiden, mezun olduğunda programın iyi bir kullanıcısı olarak mezun olabilirsin. Bu da iş bulmanda sana epeyce kolaylık sağla. Bim programlarının en önemli etkisi, tasarım yaparken görselliği de kullandığınız için, çok daha iyi tasarımlar yapmanıza olanak sağlar.

İlginçtir, Revit FBX importu ile Archicad DWG importunu Max üzerinde denediğimde, Her ne kadar Revit bir Autodesk ürünü olmasına rağmen, Archicad daha düzgün ve az poligon yapısı ile Max`e model üretebiliyor. Revit`ten DWG import yapıldığında ise, model eksik ya da arızalı geliyor max`e. ( örnegin korkuluklar gelmiyor ya da doğramalar.) hala da düzeltmediler.

Eğer bir mimarlık öğrencisiysen ve bir mimar adayı isen, kesinlikle önce Archicad öğren derim. orada yaptığın modeli Max`e atarsın sadece kaplamalarla işi kurtarırsın. Ayrıca Archicad daha fazla kullanılır mimarlar tarafından ve Programın Türkçe sürümleri var. Archicad`in öğrenci sürümünü indirirsen Sitesinden, 2 yıl ücretsiz tam sürüm kullanırsın. ( RevitTe de bu özellik var.) Kısaca, Archicad modeli ile Max`te kaplama ve render yapabilirsin. Artlantisten çok daha iyi sonuçlar alırsın.

Render motoru konusunda tercihi kullanıcı araştırıp yapmalı. Vrayde model ve döküman çok daha fazla. Sonuçlara baktığınızda ise, ben her zaman Vray renderlarını daha çekici buluyorum. Ama Mental ray kullanıcısıyım. Eğer Archicad kullanacaksan Vray kullan ama, Revit kullanacaksan Mental Ray kullanmada fayda var. Ve bence Archicad kullanırsan Proje işlerinde çok daha hızlı ve rahat sonuç alırsın . Ayrıca Archicad pafta çıktıları Revit`e göre çok daha güzel ve ayarları esnek. Bir de Pdf formatında da çıktı alabiliyorsun ki bu harika birşeydir.

Kullandığım ve sevdiğim program yerine, nispeten az kullandığım ve sevmediğim bir programı öneriyorsam eğer, arada ciddi sonuç farkları vardır demektir. iyi çalışmalar.


2011-11-13 23:11:31
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ulaş hocam öncelikle sağolun
YaSiRYaser AteşAvatar

Ulaş hocam öncelikle sağolun bilgilendirdiğiniz için.
Yusuf KORKMAZ arkadaşımızın mesajınızı okumuşsunuzdur sanırım az önce bende okudum inannın kafam allakbullak oldu. Bu sorunun kesin bir cevabı yok diye kafamda canlanmaya başlıyor... :)
Sizde Reviti iyi kullanıyorum diyorsunuz Yusuf arkadaşımızda iyi kullanıyorum diyor ama sonuç farklı.
Açıkcası mantıksal olarak Yusuf arkadaşımızın Autodesk üzerinden yürüttüğü fikir bana mantıklı geliyor.
Bildiğim kadarıyla Autodesk Reviti yakın bir zaman içersinde bünyesine aldı.Şuan dosya alışverişlerinde sıkıntı çıksa da ilerleyen aşamalarda bu sıkıntı giderilir gibi geliyor.
Açıkcası sizin dediğiniz gibi yapıp Archicadi öğrenirsem ve Revitte gelişmeler olursa ona geçmemde sıkıntılar olur diye düşünüyorum.Alışılmış komutlar vs. lerden dolayı...
Ben şuan Balıkesirdeyim ve burada ki bürolarda Archicad kullanımı daha yaygın tabi merkez küçük olduğu için ofisler birbirlerine bu programı tavsiye ediyor olabilirler Ve bildiğim kadarıyla Revit lisansı daha pahalı...
Üniverstedeki hocamıza sorduğumda kendisi bana Revit demişti sebep olarakta Yurtdışında kullanılması ve autodeskin olmasıydı...

Şuan aklıma şu soru geldi Revitin Autodeskten sonra her sürümündeki gelişmeleri değerlerndirerek revit BİM de lider olacak diyebilir miyiz?
Örneyin Apple programları gani gani olmasına rağmen Android ios`a çok yaklaşmış durumda ve kat ettiği gelişmeleri göz önüne alırsak geçecek gibi de duruyor :)

Sonuç olarak bu konuda fikir beyan eden arkadaşlarla bi sonuca varalım diyelim ama nesnel olalım lütfen :)

Sevgiler Saygılar...


www.yaserates.com
2011-11-14 13:23:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben nedense yazarken Yusuf
ulasdenizulaş deniz

Ben nedense yazarken Yusuf arkadaşımızın mesajını görmemişim. Yusuf arkadaşımız Revit ile Archicad`i kıyaslamamış Revit`i ya da Bimin özelliklerinden bahsetmiş. Ve varsaymış; Autodesk ürünü olması dolayısıyla ve kendi içlerinde autodesk ürünlerinin daha uyumlu olacağını düşündüğünü yazmış. Ayrıca Revitin gelecekte nasıl ilerleyeceğini varsaymış. Fakat ben sadece şu anki koşullarda iki programı da kıyasladım. Kullanım oranı olarak, Archicad türkiyede Revit`i katlıyor. Avrupada da Archicad daha yaygın kullanılıyor. Amerike da ise Revit tercih ediliyor. Şu anki kullanıma baktığınızda, Autodesk ds max ile Revit`in olduğundan çok daha uyumlu ve verimli çalışıyor. Tercih sizin. ben sadece kıyasladım, ve tavsiye ettim. Kendim de Revit`i kullanım olarak daha sevdiğimi ama Archicad`in daha iyi olduğunu söyledim. Aynı ürün gurubunu kullanmak konusunda haklı olmayabilir. İnsanlar Autodesk ürünlerini kullanırken, Inventor yerine Solidworks Catia tercih ediyor, Mudbox yerine Zbrush tercih ediyor. Bu tekellşme ile alakalı bir durum.

Şu am, hem türkçe olmasıyla, hem pek çok konuda Revit kadar kattı olmamasıyla, yagın kullanımıyla, Bim 3d iş akışı avantajlarıyla, Proje çizewrken sunduğu avantajlarıyla, proje çizmede sağladığı esnneklik ve hızıyla, fiyatıyla, diğer 3d programlarla olan uyumuyla, eklentileriyle Archicad daha kullanışlı bir program. Revitin ise arayüzü ve bütünlüğü ayrıca render başarısı daha avantajlı o kadar. Ama renderm motoru da max gibi kullanışlı değil. 3d objeleri import etmek Archicad kadar kullanışlı değil.

Siz dilediğiniz gibi yapın. Ama söylediğim farkları doğrulamayacak testlere ve denemlere bakmanızı tavsiye ederim.


2011-11-14 14:01:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Tamam hocam o zaman
YaSiRYaser AteşAvatar

Tamam hocam o zaman kendim için ben bu seneyi Archicad senesi ilan etmemde fayda var :) örenirken ingilizcem yok ama ingilizce versyonumu türkçe versyonunumu öğrensem acaba?

Birde bu programlar açısından pek kaynak yok elimde sadece Archicad kitabı var önerebileceğiniz bir çalışma şekli var mı hocam ? Kaynak vs. ?


www.yaserates.com
2011-11-14 14:13:03
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Yaser, bir arkadaş daha
ulasdenizulaş deniz

Yaser, bir arkadaş daha istiyordu. bu akşam biraz göz atayım, bildiririm sana.


2011-11-14 14:28:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Tamam hocam çok sevinirim
YaSiRYaser AteşAvatar

Tamam hocam çok sevinirim :) Şimdi biraz mutlu oldum kaynaklarda olsa tam süper olacak kanımca :))

Çok sağolun Ulaş Hocam :)


www.yaserates.com
2011-11-14 14:31:04
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Benim amacım piyasa gerçeklerini
naturel1

Benim amacım piyasa gerçeklerini söylemek. İstanbulda bu işin eğitimin veren birisi olarak (zaten eğitim veren pek kurum yok benim bildiğim 4 tane 3 ünde ben eğitim veriyorum. Yüzlerce öğrenciye ve birçok büyük şirkete mimari bütün programarın eğitimini veren birisi olarak tavsiyem; ulaş beyin söylediklerinin tamamen yanlış olduğu. Bakın Yeditepe Üniversitesi ve Maltepe Üniversiteci 2 Yıldır revit eğitimini seçmeli ders olarak okutuyor. Ayrıca Avusturyada Viyada okuyan Türk öğrencilerim oldu onlarda REVİTE geçmişler. İstanbulda uluslararası çalışan inşaat firmaları reviti tercih ediyor ve uluslararası projeler hep revitte projeleri çiziyorlar (Sadece bir tane firma ismi vereceğim onlarca firma var ama reklama girmesini istemem ENKA var Türkiyenin ve dünyanın en büyük inşaat firmalarından biri tamamen revitte çalışıyorlar) Autocadden Archicade dosya attığınızda revite oranla çok daha fazla sorunlar çıkıyor. Programla ilgili Teknik detaylara girip kafanızı tamamen karıştırmak istemem. O yüzden bu konuda fazla yorum yapmayacağım. Eğer iletişime geçersen çok detaylı bilgiler verebilirim. Reviti tek proje yapıp denemiyoruz ayda en az 4-5 proje bitiriyoruz. Daha dün mail gelmiş Rusyada Bir inşaat şirketi 15 günlük yoğun revit eğitimi istiyor, personeli için. Zamanım olursa gitmeyi düşünüyorum. Bütün yorum yapan arkadaşlara saygıarımı sunuyorum...


2011-11-14 23:50:25
  • Offline
{islemler}
Ben de Revit özel
ulasdenizulaş deniz

Ben de Revit özel ders veriyorum. Ve Archicad`e yeterince hakim olduğuma inanmadığımdan, onda özel ders vermiyorum. Ve Ders verdiğimde iyi de para alıyorum. Ama bana ne zaman sorsalar, hangisini kullanayım diye, ben o zaman burada yazdıklarımı belirtiyorum. tabi ki kişisael görüşüm olduğunu belirterek. Bu bana müşterimi kaybetmeye mal olsa da, düşüncem neyse onu söylerim her zaman. Ders verdiğim kişiler de, coklukla Revit`i artık satın almış olan kişilerdir. İnsanları yanlış yönlendirmemek gerek, Türkiye`de Archicad Revitten çok daha fazla kullanılıyor. hem de çok çok daha fazla. Dilerseniz ozalitçilere bakın, çok büyük bir kısmında revit çıktısı alınmıyor bile. Ben neden insanları yanıltayım, hele de bir çıkarım yoksa. Üstelik Revit`ten ekmeğimi kazanıyorsam. Dileyen arkadaşlara ikisinin de karşılaştırmasını yapacağımız bir toplantı yaparım. Bu kadar kişiseleştirecek ne var ki?


2011-11-15 00:47:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Archicad in şimdilik Türkiyede
naturel1

Archicad in şimdilik Türkiyede çok kullanılmasının sebebi tamamen çok eski bir program olması. Archicad 1984 yılından beri var. Ama revit 1997 yılında çıktı. Arada 13 yıl gibi bir zaman farkı var. İnsanların alışkanlıklarını değiştirmesi çok zor. Ayrıca bir programın çok kullanılması her zaman daha iyi olduğu anlamına gelmez.(Örnek: Türkiyede 3ds max kullanıcısı maya ya göre çok daha fazla. Ama bana sorarsanız maya çok daha esnek ve çok daha iyi bir program) Şirketler artık bi şekilde Archicad i bırakıp daha esnek bir program arayışı içindeler. Revit ise sürekli kendini geliştiren ve kullanıcı isteklerine daha çok cevap verebilen bir program.

Saygılarımla...


2011-11-16 09:36:43
  • Offline
{islemler}
revit
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Revit kavgayı kazanır :)


Game maker
2011-11-16 17:33:08
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !