Genel Konular : ARCHICAD Vs. Autodesk Revit

ARCHICAD Vs. Autodesk Revit
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Merhaba arkadaslar bu iki program arasindaki tercihinizi sormak istiyorum, hangisi daha yaygin ve kullanisli?

Saygilar.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2011-11-13 11:26:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hangi amaçla bu programlardan
ulasdenizulaş deniz

Hangi amaçla bu programlardan birini kullanacaksın? yapı modelleyip görselleştirmek amaçlı mı? Yoksa mimari proje çzmek için mi? bu konuyu aydınlatırsan sana ona göre yardımcı olaacağım. Her iki programın da kıyaslamasını yapacağım.


2011-11-13 12:44:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Mimari proje cizmek icin
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Mimari proje cizmek icin Ulas bey, görsellestirmeyi zaten 3ds Max, Cinema 4d ve Vray render moturu ile yapiyorum.
Is almak icinde önemli cünkü mimar ofisleri daha cok hangi program ile calisiyorlar bunlari ögrenmek istiyorum.

Simdiden tesekkür ederim.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2011-11-13 14:32:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
O zaman Mimari proje
ulasdenizulaş deniz

O zaman Mimari proje çizmek için Archicad çok daha pratiktir. Revit ile proje çizerken, kimi zaman çok basit bir işi bile yaparken kafayı yedirtir.
Archicad ölçülendirmede, proje detaylandırmada Revit`ten çok çok önde.
Daha detaylı çatı çizebilirsin. Çatıya omurgasını ve diğer iç aksamları atabilirsin. otomatik ölçülendirme ile dış ölçülerde çok büyük fark atar Revit`e. Ölçülendirmede ufak tefek sabunlama yapmak Archicadde mimkün. Revit`te sabunlama yapamazsın. Archicad`de özel tasarımlı elemanların çizimi kolayca yapılırken, Revit her elemana özgü şablon ve tasarım mantığı ile ve workplanleri ile seni çileden çıkartır. İlginçtir, Archicad Autocad ile daha esnek bir şekilde çalışır. Archicad içinde Autocad işlerini yapabilirsin. Merdiven çizerken Revit biraz daha iyi fakat, Archicad`deki hazır şablon merdivenleri kullanacağın zaman ( ki çeşitliliği kesinlikle yeterli bence) çok daha kolay olur. ( merdiven numaralandırma ve ölçülendirmede)
Fakat Archicad`de küpeşte ve korkuluk yapamazsın. Bu araçtan yoksun. Bunun için piyasada satılan bir eklenti satın almalısın. ( neden koymazlar anlamam). Modellemede, görselleştirme işlerinde Revit çok daha iyidir. Renderi daha iyidir. Ama Eklenti bakımından Revit çok zayıftır. Archicad`in onlarca onlarca eklentisini bulup programı daha verimli kullanabilirsin.

Archicad`in tek kötü yanı ( railingi eklentiyle hallettiğimizi farzedersek) toplama bir program. İçeriği işleyişli hep toplanmış, yamalanmış g,b, b,r s,stemi var. Revit Daha bütün ve mantıksal çalışır. Arayüz olarak revit çok daha kullanışlı ve rahat. Ama Archicad Revit`ten çok daha yaygındır. Şunu sakın unutma, Eğer Archicad öğreneceksen, Revit`e bulaşmadan önce yap. Revit`e alışırsan eğer, Archicad 3 kez daha zor öğrenilir. Hiç bim bilmeden Archicad çok daha kolay öğrenilir.

Kısaca Mimarlara da tavsiye ettiğim gibi, ( üstelik iyi bir revit kullanıcısı ve eğitimci olarak,) Archicad ile yola çıkıp beklemeden yolunuza devam edin. ( revit`i daha çok seviyorum ama, Archicad çok çok daha üstün) Ama Archicad`de uzmanlaşamadım henüz, bu çok zor çünkü revit öğrenmiştim bir kere. Revit bilen için Archicad zordur.


2011-11-13 16:23:04
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ulas bey, bu
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Ulas bey,

bu cok detayli aydinlatmaniz icin size cok tesekkür ederim. Simdilik 3ds max ile calisiyordum, ama muhtemelen Archicad`i ögrenecegim.

Genel olarak simdiye kadar teknik modelleme yapiyordum ve 3ds max ve cinema 4d yeterlidi , ama mimari calismalar icin sanki Archicad v.b. gibi daha uygun ve sadece renderleri Vray ile yapacagim.


Saygilar.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2011-11-13 17:03:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben Revit kullanırdım. Hatta
ulasdenizulaş deniz

Ben Revit kullanırdım. Hatta renderlarımı da Revit ile alırdım. fakat şimdi kullanmıyorum neredeyse, Direkt Maxte yapıyorum. Revitte yaptıktan sonra Maxte işe yarar şekilde modifiye ettiğimde düzenlemek için daha çok uğraşıyordum. O yüzden artık kullanmamayı yeğliyorum. Archicad`de de aynı. sadece binayı atıp render alacaksan iyi fakat düzenleme yapacaksan çok tavsiye etmiyorum. bu arada poligon sayıları çok yüksek oluyor. Kalabalık sahneler için tavsiye etmem. Poligon sayısı 270.000 olan bir binayı düzenleyip 30.000 poligona düşürmüştüm. Bazen arkadaşlar acil durumlarda modele ihtiyaç duyduklarında onlar için modellemek haricinde kullanmıyorum.


2011-11-13 18:10:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Peki mimar ofisleri icin
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Peki mimar ofisleri icin bir bina yapman gerekiyorsa böyle bir önkosulda bulunmuyorlarmi, yani archicad yada revit gibi bir platformda isi yapip bunlara sunmayi.


sadece render ciktisi yeterli oluyormu mimarlar veya mütahitlere, yoksa bilgileride datalari istiyorlarmi ?


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2011-11-13 18:30:31
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bu programlarla projelendirmenin tüm
ulasdenizulaş deniz

Bu programlarla projelendirmenin tüm aşamaları ve 3 boyutlu görüntüler yapılır. Mimar önce bir etüt çalışması yapar. bu çalışmada müteahhit ya da mal sahibi için öndemli olan odaların yerleşimi, alan ölçüleri ve kabaca tefriş yapılmöasıdır. Görünüşler de duruma göre önemli. mal sahibi veya Müteahhit etüd çalışmasını beğenirse, mimar ondan sonra projeye geçer ve projeye geçerken eski etüd çalışmasına devam ederek ilerler. Artık Burada önemli olan, programın mimari açıdan gerekli olan değişiklikleri ve düzenlemeleri hızlıca ve parametrik olarak yapabilmesi, projelendrimede sancılı süreçler olan kesitler ve detaylar için kolaylıklar sağlamasıdır. Bim programlarının asıl hüneri budru. 3d modelleme işin sadece basit bir kısmıdır.

kısaca mütehhitelr için önemli olan kat planları, ve ardından görünüşlerdir. Program Mimarların işlerini çok fazla kolaylaştırır.


2011-11-13 19:26:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hocam peki Archicadde çizdiğimiz
YaSiRYaser AteşAvatar

Hocam peki Archicadde çizdiğimiz modeli Maxe attığımızda poligon sayısı fazla mıdır birde max ila Archicad iletişimi nasıldır bir sıkıntı doğar mı.

Ben açıkcası arkadaş gibi arasında kaldım revit ile ilgili eğitim notları bulmuştum açıkcası revite başlıycaktım ama yazınızı okuyunca kafam yine karıştı :)
bu arada mimarlık öğrencisiyim bu programlar çok geç kaldım son sınıftayım :)
Modellemeyi ya revit ya archicad ondan sonra maxte render almayı düşünüyorum?
Birde dış cephe renderlarında sizce mental ray mi yoksa vray midir?


www.yaserates.com
2011-11-13 22:19:36
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Kesinlikle Tavsiyem Revit
naturel1

Bütün mimari programları kullanan birisi olarak, kesinlikle tavsiyem revittir. Archicad çok eski bir program ve hantal yapısından dolayı önemini neredeyse yitirmek üzere. Revit ise Autodeskin bir ürünü ve her geçen gün kendini geliştiriyor. Sanırım bir sonraki versiyonunda ÇOK ÇEKİRDEK desteği gelecek. Ayrıca V Ray eklentisi eklenebilecek. Zaten bu şekilde olursa mimari modeller için revit herşeyiyle yetecek. Şu an modelleme çok hızlı yapılabildiği için modelleme kısmı revitte yapılıp 3ds max e atıp çok gerçekçi renderlar alınabiliyor. Tabi revitin kendi içindeki render sistemiyle de çok gerçekçi renderlar alınabiliyor. Tek eksiği bana göre material editörünün ve ışıklandırma sisteminin 3ds max e göre biraz daha hantal olması. Archicad e göre kıyasyarsak render sistemini bence birbirlerine bariz üstünlük sağladıkları söylenemez. Şu an söyleyeceklerim belkide revitin tercih sebebindeki en önemli kısım olacak. Özellikle dosya aktarımlarında (autocad den revite, revitten 3ds max e) büyük sıkıntılar yaşanır. Bu sıkıntıların en aza inmesi gerekir. Benim tavsiyem aynı firmanın ürünlerini kullanırsanız dosya aktarımlarında hatalar en aza iner. Autocad, revit, 3ds max Autodesk firmasının ürünleridir. Dolayısıyla programlar tasarlanırken (yada yeni özellikler eklenirken) bu programlar arasındaki ilişki gözönünde bulundurulur. dosya aktarımlarındaki hatalar en az olacak şekilde tasarlanır. Bu yüzden aynı firmanın ürünlerini kullanmalısınız. Autocad, 3ds max kullanacaksanız kesinlikle reviti öneririm. Autocad den archicad e dosya aktardığınızda bir sürü hatalarla karşılaşırsınız. Archicad autodeskin bir ürünü değildir. Ulaş beyin yazdıklarına katılmaamktayım. Revitte özellikle modelleme, giydirme cepheler. koplex büyük yapılar. Çatılar, merdivenler, taşıyıcı sistemler, arazi modelleme, otomatik 2 ve 3 boyutlu kesitler, metraj, animasyon vb. aklınıza gelebilecek herşey çok hızlı bir şekilde modellenebilir.


2011-11-13 22:57:22
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !