Genel Konular : animasyonlar hakkında

animasyonlar hakkında
firketeyılmaz bağıran

merhaba arkadaşlar. Bir fizik teorisini açıklamak için bazı animasyonlara iihtiyacım var. Ancak particle vb. konularda araştırmam yapmama rağmen benzer bir konu bulamadım. Belki sizin öneriniz olabilir

İstediğim animasyonlar şunlar:

1- mesela bir alanda çokda düzenli olmayan aralıklarla dizilmiş noktalar. Mesela odanın her tarafında 4-8 cm 3d aralıklarla dizilmiş bilya ve ceviz büyüklüğünde (ayarlanabilir olsun)nesne. Bu nesnenin neyle olduğu hiç önemli değil. Bütün diğer animasyonlar bu sahnenin üzerinde gerçekleşecek. Yalnız sahnede çok önemli bir ayrıntı var. Bütün bu noktalar birbirleri kendinden daha ince bir çizgi ile bağlantılı olacak. Bu bağlantılar birbirlerine en yakın (4cm) olanda biraz daha kalın olurken, en uzakta ise daha ince olacak.

2- ilk animasyon yukarıda tanımlamasını yapmaya çalıştığım odada olacak. ilki mousu gezdirdiğim yerlerdeki noktalar mousa doğru sanki bir mıknatısa gider gibi yanaşacak. Aynı sahnenin birde belirlenen bazı noktaların çekici olduğu ve güce göre artacak çekim olacak. Mesela her 20 tane nokta katıldığında çekim gücü biraz daha artacak gibi.

3- sahnemiz deki tek bir noktayı ele aldığımızda bu nokta kendi etrafında dönecek. Dönüşü sırasında aradaki bağlantı noktaları birbirine göre burkulacak veya üstüne sarılacak. İpin makaraya sarılması gibi bir sahne düşünebilirsiniz. Bunların normal animasyon ile yapabiliriz. Ama fizik motoru ile olursa göremediğimiz veya düşünemeyeceğimiz ayrıntıları da elde etme şansımız olacaktır. Konu hakkında yardımcı olabilecek çıkarsa memnun olurum. En azından yönlendirmeniz iyi olur.


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2017-09-19 11:15:14
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !