Genel Konular : 5 dklık animasyon kaç günde biter

5 dklık animasyon kaç günde biter
feyzullah_tas

değerli tr 3d üyeleri Bir kanala ticari amaçlı bir dizi serisi vereceğiz. 10 bölümden oluşan bir animasyon dizisi olacak... her bölümde karakterler ve mekanlar değişecek zira hikayeceiklerden oluşan ve her bölümü de yakklaşık olarak 6-9 dk arasında olacak... bu anlamıyla tv ye ne kadar bir süre zarfında tamamlamam gerektiğini bildirmem gerekir..
(ekipmanlar ise şöyle: animasyon konsunda bir eleman-modelleme için bir eleman-render için bir eleman-müzik için bir eleman-senaryo için bir elemandan oluşan bir ekip için)


2015-12-24 10:54:45
  • Offline
{islemler}
Daha önceki tecrübelerime dayanarak
St_AngerEmre Can BiliciAvatar

Daha önceki tecrübelerime dayanarak yazıyorum, sorularım şu şekilde;

- Çizgi film de toplam kaç adet karakter var.

- Bir bölümde kamera karşısında kaç karakter gözüküyor. Bir animatör bir bölümde tek bir karakteri mi canlandırıcak yoksa birden fazla karakteri mi canlandırıcak?

- Ayrıca karakter animatörünüzün bu işteki deneyimi ve yeteneği nelerdir? Asıl soru sorulması gereken sizin animatörünüzün bu işi ne kadar sürede bitirebileceğidir. Çünkü her ne kadar karakterler ve sahneler modellenip bir şekilde render edilse de animasyon yetişmeyince herşey heba oluyor. Sonuçta çizgifilmi çizgifilm yapan karakter animasyonudur.

- Sizce tek bir animatör proje için yeterli midir? Belki de sayının arttırılması gerekir. Siz ne düşünüyorsunuz?

- Toplam 10 bölüm ve bölüm başı ortalama süre 6-9 dakika diyorsunuz. Bir hesaplayalım. 10x9=90 dk. animasyon. Bu sadece tek bir karakter için geçerli. Sahnede en az 3 karakter olsa bu da 90x3=270 dk. , 4 karakter için 90x4=360 dk. animasyon demek. Tek bir animatörünüz bu proje için günlük olarak en fazla kaç saniye yada kaç dakika animasyon üretebilir?

- Günde 1 dk. animasyon yaptığını öngörerek düşünürsek sadece 1x360dk=360 gün yapar. Tabiki bu keyframe animasyon. Aslında keyframe bile olsa günlük 1 dk. animasyon demek sadece Türkiye`deki animatörlerin başarabileceği birşey. Bu animasyonu bağzı hazır animasyon klipleri gibi yöntemler ile de hızlandırmak mümkün olabilir diye düşünüyorum. Tekrar tekrar aynı animasyonu yapmak istemezsiniz. Bu biraz fabrikasyon üretim tekniğine giriyor. Bu da biraz zaman kazandırır. Tabiki animasyon kalitesini de göz önünde tutarak kaliteden kısarsak eğer biraz daha düşürebilirsiniz. Bu da en az 180 minimum gün yapar diye tahmin ediyorum. Tabiki aradaki hafta sonlarını da hesaplamak gerekir. Aslında animatör sayınızı bir gözden geçirseniz daha iyi olucak gibi.

- Bu tarz hesaplamalar ile sizin kendi doğru tahmininiz en önemlisi. Her ne kadar ben birşeyler yazmış olsam bile herkes kendi ekibini daha iyi tanır. Belkide çok daha kısa sürelerde de bitirilebilinir. Ama bu tahmin yanlış da olabilir.

EN ÖNEMLİSİ !.. ;

Ekibiniz ile iletişime geçmeli ve bu konuyu onlar ile konuşmalısınız. Buradan ben ne yazsam boş. Asıl ekibiniz bu konu hakkında ne diyor? Onların verdiği süreler nelerdir?


http://emrecanbilici.blogspot.com.tr/
2015-12-24 12:21:37
  • Offline
  • Erkek
  • http://emrecanbilici.blogspot.com.tr
{islemler}
Maalesef 1 er kişi
mahsen

Maalesef 1 er kişi ile yapmanız çok zor çünkü çizgi dizi için sizden o kadar uzun bir süre beklemeyecekler. Ekibinizi fazla ve deneyimli kişilerden oluşturmalısınız 10 bölüm ve 6/9 dk animasyon çok zor çok 1 er kişi ile


2015-12-24 12:58:09
  • Offline
{islemler}
Karakterler ve mekanlar hazır
Seke

Karakterler ve mekanlar hazır olduktan sonra geriye sadece animasyon ve render kalacaksa sonraki soru sahnede kaç karakter olacaktır.Tek karakteri bir kişi minimum zorlarsa 2 haftada yapar diye düşünüyorum tabi etraftaki arabadir agactır yapraktir bunlarin animasyonlarini katmiyorum 5 dk lik animasyon 2 hafta sürer tek karakter için tabi tahminen.program olarak ne kullandığınız da onemli iclone kullanırsanız bir sürü hazır hareket var bağla mocapi 2 gunde de biter ama ortaya çıkan sonuç pek sağlıklı olmaz.Vs vs yani her zaman sabittir bu ne kadar yüksek donanım / render süresi
Ne kadar çalışan / iş sonucu
ne ka para / oka futbol gibi


2015-12-24 14:02:42
  • Offline
{islemler}
Bu işin normalide
Seke

Bu işin normalide elinizdeki adam sayısıyla aşağı yukarı 1 yıllık süreç gece gündüz çalışılırsa belki 6 7 ayda da biter planlama ve sahneler önemli bunlar uzmanlık isteyen kısımlar buna göre senaryo yazmak lazim vs vs


2015-12-24 14:05:15
  • Offline
{islemler}
teşekkür
feyzullah_tas

teşekkürler hepinize arkadaşlar açıklayıcı cevaplar vermişsiniz....


2015-12-25 08:34:51
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !