Bilgisayar Donanım : Render Süresi ve Çok Çekirdekli İşlemciler

Render Süresi ve Çok Çekirdekli İşlemciler
ekinertac

Arkadaşlar selamlar,

Hemen kısaca sorunu analtayım, bir AfterEffects render işi var. Evde kendi kullandığım iMac Core2Duo 3.06Ghz işlemcili, 8Gb Ram`li bilgisayarımda aldığım render süresi yaklaşık 6 dakika. Bu dosyanın defalarca içeriklerinin dinamik olarak değişecek şekilde render alınması gerekiyor. Bir web projesi, her user giriş yapıp işlemleri yaptığında yeni bir render alınacak bu yüzden render`ın olabildiğince çabuk olması gerekiyordu. Bu yüzden yüksek performanslı bir windows server kiraladık.

Server`ın üzerinde 2 adet Opteron 6164 HE 1.7Ghz 12 Core işlemci var, 24Gb Ram var. Ancak bu makinede aldığım render süreleri benim evde kullandığım iMac`in neredeyse iki katı. Yaklaşık 13-14 dakika sürüyor.

Adobe`un Support sayfalarında girip çıkmadığım sayfası kalmadı sanırım. AfterFX multi-processor desteği sunuyor diyor ama tek render`da en fazla 3 çekirdek kullanıyor. Gerekli ayarları tam olarak yapmama rağmen sorun aynı şekilde devam ediyor.


2012-02-28 02:57:16
  • Offline
{islemler}
projenizi açıkca anlıtrsanız sanırım
msaricayemre karadagg

projenizi açıkca anlıtrsanız sanırım arkdaşlar yardımcı olurlar.anladıgım kadarı ile bir web sayfası içeriginin ziyaretçilerin her girişinde RT render edilmesini istiyorsunuz.bazı şartların yeriine gelmesi gerek giren ziyaretçinin browserının ve baglantı hızının pc`sinin yeterli olarak hızlı olması ve web sunucunun bu hıza karşın hızlı bir cevapla render etmesi gerek ama web sunucunuzdaki web uygulamanızı her türlü olasıgı hesaplayarak çok hızlı Render yapması gerek(örnek sunucuda karşılacak bazı hatalar,baglantı kopmaları gibi sorunları hataları kontrol ettirmek gerek baya saglam yazılmış web uygulaması gerek,Html5 bu konuda destekliyor ama java uygulaması olarak yaparsanız sanırım isteklerinize yakın bir uygulama olabilir.yani demek istedigim çok saglam bir web uygulaması yazmanız gerekli.yazdıklarınızdan bunu anladım,kolay gelsin.


Süphesiz Sen Sen Değilsin
2012-02-28 23:38:50
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ben sorunuzun donanım değil
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

ben sorunuzun donanım değil yazılım (işletim sistemi) kaynaklı olduğunu düşünüyorum windows sistem kaynakları ne kadar geniş ise o kadar fazla kaynağı sömürmek için elinden geleni ardına koymaz, aynı donanımda linux veya bsd işletim sistemi (ki macosx de bir unix türevidir) kullanın hız farkını görün.


MODO, rhino
2012-02-29 00:33:33 Edit:2012-02-29 00:34:37
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Eğer 2 işlemciyle ilgili
çağatay köroğlu

Eğer 2 işlemciyle ilgili bir sorun oluşuyorsa işlemcilerden birini sökmenizi ve öyle test etmenizi tavsiye ederim.

işlemcinizin üst modellerinin incelemelerini bulabildim. performans olarak 2x2600k seviyesinde görünüyor. 1 adet xeon 2 adet opteron 6166 ya yakın sonuç vermiş.


2012-02-29 00:55:20 Edit:2012-02-29 20:52:55
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !