Bilgisayar Donanım : quadro 4000 arıza

quadro 4000 arıza

Arkadaslar quadro 4000 ekran kartım arızanlandı .samsundayım ben bu kartların dispritorlerıne maıl attım garantı konusunda donen olmadı. internetden almıstım 2 yıldlr sorunsuz kullanıyordum. Once calısırken cızgıler olustu gerı gıttı bır kac gun sonra artık bılgısayarın acılısında cıkıyo ve oyle kalıyo fan calısıyor sogutma problemı yok gıbı monıtor test ettım saglam .
şimdi cizgiler geliyo masaüstü acılınca makinayı kaaptıyo driver kaldırdım kurdum sorun cozulmedı bios uptade iş çözermi yada cop mu oldu dersınız asagıda resımdekı gıbı monıtor.

http://hizliresim.com/NppqQ5


2017-03-25 13:36:09
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
kronik sorun
expert34hakan sahin

ramlerinde bir sıkıntı yok ise q4000 lerin kronik sorunu ısınmadır. fan çalışır ama soğutma tam olmaz. garanti dışı ise kasasını açıp blok ve fanı temizleyin. silikonlayıp takın. yalnız nvidia tools programını indirip fan hızını manuel olarak atayın. fanı en az %60 performans lı olarak kullanın.


2017-03-25 14:19:36
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
maalesef yüksek fiyata satılan
RenderAliAli DemirtaşAvatar

maalesef yüksek fiyata satılan fakat üzerinde doğru düzgün soğutucu bulunmayan kartlardır zaten o seri berbat bir üne sahip sırf ofiste kenarda bozuk 3-4 kart var aynı seriden.
quadro olayı zaten nvidia firmasının tüketiciye en büyük kazıklarından biridir.

ekran kartı fırınlama diye bir olay var zamanla lehim bölgelerinde oluşan problemleri bazı kullanıcılar bu şekilde düzeltme yöntemi gitmişler.
nette "Ekran Kartı Fırınlama" diye videoları arattırın yinede net bir çözüm olmayabiliyor zamanla lehimler tekrar eski haline dönebiliyor kısmet işi.


2017-03-25 14:42:20
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !