Bilgisayar Donanım : Nvidia "Cuda"

Nvidia "Cuda"
50c3ntsercan ağbabaAvatar

merhaba arkadaşlar yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum ve after effect ve 3ds max le ilgileniyorum.duyduğuma göre ınvidia nın "cuda" destekli ekran kartları var. ve bu "cuda" 3d programlar ve render için hazırlanmış.birde galiba cuda sayesinde 3d işlemler cpu değil ekrankartı işlemcisi üzerinden çalışıyorumuş. bu doğrumu arkadaşlar?Aynı zamanda HD film kurgusun ve montajında da çok daha hızlı işlem yapılabiliniyormuş.
bilgisi olan bir arkadaş bana cuda nın tam olarak ne olduğunu yarsa çok sevinirim birde cudalı bir ekran kartı tafsiyesi de süper olur :)şimididen teşekkürler.


http://www.sercanagbaba.blogspot.com "Yardım Etmek Can Yakmaz"
2011-07-22 10:44:08
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
arrkadaşlar konuyu yanlış yeremi
50c3ntsercan ağbabaAvatar

arrkadaşlar konuyu yanlış yeremi açtım ben :D burası bi 3d sitesi 4 gündür cuda nın ne olduğunu hakkında fikri olan yok mu?


http://www.sercanagbaba.blogspot.com "Yardım Etmek Can Yakmaz"
2011-07-25 17:52:52
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
CUDA olayı GPU yani
extremeAtilla Kurt

CUDA olayı GPU yani grafik işlemcisinden faydalanarak bazı hesaplamalar yapan bir sistem.Tabi bunun için kullanılan yazılımında CUDA destekli olması şart.Kullanıcağın yazılımlara göre uyumlu bir ekran kartı araştırmasına girilebilir.Eğer yanılmıyorsam oyun kartlarındeki CUDA desteği ilede bahsettiğin yazılımları kullanabilirsin.Ama genelde herzamanki gibi profesyonel kartlar daha cok tercih edilir.Mesela Quadro nun CUDA destekli ekran kartları gibi.Asıl performans almak istedigin yazılımı yaz istersen ona göre bi arge yapalım.Uyumluluk listesi çıkaralım.Yanlış bir tavsiyede bulunmak istemem açıkcası.Bende gtx 480 var bazı yazılımlarla Maya sahnemi RT olarak render alabiliyorum.Ama sana bu kartı al diyemem.Belkide al derim:) uyumluluk konusu şart yoksa kartın şirketine söylemedigini bırakmazsın:)


2011-07-25 20:15:53
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.behance.net/atillakurt
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !