Bilgisayar Donanım : Nerden kısıp nereye versem

Halil merhaba, Benim
erhanafsarogluErhan Afşaroğlu

Halil merhaba,

Benim topladığım sistemin hemen hemen aynısını toplamışsın. Araştırmalarıma göre fiyat/performans ve ileriye dönük bir sistem ihtiyacı bu konfigurasyon getirdi. Hatta gtx 970 yerine 980 alıyorum. Hani ansızın karar verir de gpu rendere geçersem sıkıntı olmasın sonra. :) İlk başlangıç için yüksek bir konfigurasyon diye düşünüyorum. ama paran varsa tabiki al. değilse biraz daha konfigürasyonu küçültmeni öneririm. eğer vray cpu render alacaksan(standart paket) ekran kartını biraz daha düşürebilirsin. ramları 16gb a düşürebilirsin. benim 32gb ihtiyacı, bana render almam için çok yüklü gelen revit dosyalarından kaynaklanıyor. cpu bence kalsın. gerisi de kalabilir aslında. kolay gelsin.


2014-12-18 10:06:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hard disk sizce ssd
AzorkaHalilAvatar

Hard disk sizce ssd raid 10 veya yeni bu m2 lerdenmi,ynına tabi 2tb cavair black yada cavair black alipdirek onamı kurayım?


2014-12-18 17:44:12
  • Offline
  • Erkek
  • https://www.46pixel.com/
{islemler}
cavair black 6gb/s bu
erhanafsarogluErhan Afşaroğlu

cavair black 6gb/s bu biraz daha düşebilir.
ssd de tamamdır. ama dediğim gibi bunların hiçbiri paran yoksa geçerli değil. paran varsa hızlının da hızlısını al. ama bizim gibi yoksa(ya da sınırlı miktarda bütçe ayırabiliyorsan) ne yapman gerektiğine odaklanarak sistemi kurman daha doğru olacaktır.ekran kartı 2000tl `ye de var 9000tl ye de var. hangisi ne kadar işine yarayacak. ya da bu ekran kartı ya da herhangi bir parça seni kaç sene taşıyacak. Bunlar önemli.


2014-12-18 18:38:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !