Bilgisayar Donanım : Monster Notebook

Monster Notebook
hakankoseHakan KÖSEAvatar


Merhaba Arkadaşlar,

Gününüz hayırlı, kazancınız bol ve bereketli olsun...

Aşağıya linkini yapıştırdığım bilgisayarı satın almayı düşünüyorum, Monster markası ile ilgili kullanım deneyimi olan var mı? 3D Modelleme, Animasyon, Tasarım ve Görselleştirme işlerinde kullanmayı düşündüğüm bu bilgisayardan sizce memnun kalır mıyım?


http://www.monsternotebook.com.tr/markut/MONSTER-MARKUT-M7-V1-5.html#.VtfntpyLSUk


Emrolunduğun gibi dosdoğru ol ! ...
2016-03-03 09:31:02
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ngkutahyaseramik.com.tr
{islemler}
evt
brsaicnaztrkouBarış Can Öztürk

evt


2016-03-03 10:33:23
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben de laptop kullanıyorum.
sehircy

Ben de laptop kullanıyorum. Yurtdışında yaşayan bir tanıdığın varsa oradan getirtmen çok daha hesaplı olur. İşlemci i7 6700 yerine 6920 veya 5950 veya 4980hq daha verimli olacaktır. Ben 3 yıldır kullandığım i7 3920xm işlemciden çok memnunum.
Bu listeden mobil işlemci performanslarını karşılaştırabilirsin.
https://www.cpubenchmark.net/laptop.html
3ds max kullanacaksan Ekran kartını 980m veya 970m düşünebilirsin. Daha ucuza daha iyi çalışma performansı alırsın. Çok yüksek poligonlu sahbelere girmeyeceksen orta seviye bir Ekran kartlı laptop`da işini fazlasıyla görür. Sager`in uygun fiyata çok güçlü laptoları var. Fakat Türkiye`de var mı bilmiyorum.


2016-03-03 12:53:04
  • Offline
{islemler}
İyi Düşün
EmreSevincerEmre SevincerAvatar

Bende bir monster kullanıcısıyım bende de tulpar t7 var. bana fazlasıyla yetiyordu taki marjinart design ekibine katılıp Kerem Mucurla çalışana kadar. Alcağın leptop 10 ila 30 milyon polygon arasında sahnede seni tatmin etmez çünkü takılacak . render alıyorsan sadece oun yerine tulpar al soğutma sistemleri daha iyi . o parayı bir leptopla değerlendirceğine ikiye bölüp bir kasa ve bir monster alabilirsin . ama rendering ve animasyonda hiçbir zaman bir kasa ile kıyaslayamazsın . eşit bütçeli bir kasa ile monster ı karşı karşıya koyarsan desktop tokatlar.

şimdiden hayırlı olsun iyi çalışmalar.


2016-03-03 16:39:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Görselleştirme
hakankoseHakan KÖSEAvatar


Emre Bey,

Çoğunlukla görselleştirme çalışıyorum, animasyon konusunda mimari konularda çoğunlukla Lumion iş görüyor ki o da çok afaki özelliklerde bir bilgisayar gerektirmiyor. Elimde mevcut bir kasam var, dolayısıyla zaman kısıtı olmayan konularda kasa üzerinde çalışıyorum. Ama her halükarda, gerektiğinde müşterinin yanında revize yapabileceğim, güçlü bir taşınabilir bilgisayara ihtiyacım var, bu bilgisayar aynı zamanda hızlı iş çıkarmam ve hızlı render almam gereken durumlarda da bana ilaç gibi olacak, zaten o yüzden 64 GB RAM seçtim. Bunun özelliklerinde bir kasa toplamaya kalksam zaten yine bu fiyatlara geleceği için laptop tercih etmek istiyorum ama sizin söylediklerinizden sonra kararımı gözden geçirmeye başladım şimdi...


Emrolunduğun gibi dosdoğru ol ! ...
2016-03-03 17:30:48
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ngkutahyaseramik.com.tr
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !