Bilgisayar Donanım : laptop tan fazgectim masaustu makina kurmaya karar verdim

MUSTAFA 25 hdd YOK,
tricecoldNewtimucin ozgerAvatar

MUSTAFA 25 hdd YOK, SSD nin yanina mutlaka HDD alman lazim, 3D ilser cok HDD de yer tutar. Dokular, Cachler vs.

SSD iler bilgisayari hizli acmana kapamana yarar evet ama programi acildiktiktan sonra hizlandirmaz, renderlarini da hizlandirmaz, sadece dosyalarin rame yuklenmesini hizlandirir ama bunu 100 200 kareyte burdugunda bu ekstra ucar gider. Sende elinde windows programlar yuklendiktewn sonra 100GB la kalirsin..

Ramicin 1600mhz e inip fiyattan kirabilirsin. Hizli ram gercekten sadece OC yapacak isen gerekeli. Sistem performansina fazla bir getiri saglamiyacaktir.

Halka kardes, Vray kullanmiyorum ama su bir gercek ki butun render motorlari en once multithread olayini optimize ederler, Normal bir Intel CPU da calisan hersey XEON dada calisir. Cunku programlar islemcilere gore yazilmaz arada derleyiciler vardir mesela C++ vs. bazi ekstra ozellikler programlarin icine eklenir olurda CPU da var ise ama bu yine derleyiciler araciligi ile yapilir.


MAYA/HOUDINI SR.FXTD / MPC timucinozger.com
2014-11-22 11:58:52
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.timucinozger.com/
{islemler}
Kardeşim açık konuşmak gerekirse
halkaFurkan YILMAZ

Kardeşim açık konuşmak gerekirse o kadar detayı bilmiyorum ben.


Bu işlemcilerin performans değerlerinin diğer yazılımlarda nasıl değiştiğini de bilmiyorum.


Sadece vray örneğinden bahsettim, düz olarak baktığımda vray ile xeon çok iyi sonuç alması gerekirken pratikte hiç de öyle olmadığını belirtmek istedim.


Sadece vray için parayı boşa harcamak gibi duruyor, diğer türlü ne olur, sunucu yaptığınız zaman çok iş yapar vs benim bildiğim alanlar değil.


www.furkanyz.com
2014-11-22 13:26:11
  • Offline
  • Erkek
  • http://furkanyz.com
{islemler}
O kadar detayli bilmiyorsan,
tricecoldNewtimucin ozgerAvatar

O kadar detayli bilmiyorsan, niye suyu bulandiriyorsun be kardesim :P

Simdi sunu belirteyim 3.7 GHZ bir i7 Islemci her zaman 3.7 GHZ 4 Cekirdek bir XEON dan cok daha ucuzdur ve teke tek karsilastirildigi zaman performans olarak fazla fark olmuyacaktir.

Yani Tek islemci alicaksan bence zaten XEON a gerek yok. Ama Butce dogrultusnda tek bir XEON ile 10 12 cekirdek de mumkun, Fiyat konusmuyoruz bakin.

Simdi gelelim RAM mevzusuna, bir cok kere 64 GB hafizanin yetmedigine tanik oldum calistigim yerlerde.

XEON uyumlu anakartlar (server board de olabilir adi) 256+ GB ram desteklerler.
ustune cift XEON islemcide takilabilir.


MAYA/HOUDINI SR.FXTD / MPC timucinozger.com
2014-11-22 19:02:53 Edit:2014-11-22 19:03:18
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.timucinozger.com/
{islemler}
Arkadaşlar yorumlar için teşekkür
mustfa25mustafa canAvatar

Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim.lakin kuracağım sisteme bir türlü karar veremedim.sebebi;
Bütçemin biraz kısıtlı olması.. Maximum 3600tl ye çıkabileceğim. Sistem oluşturuyorum fiyatta iyi oluyor fakat emin olamıyorum... Vray test form konusunu inceledim..çok faydalı bir konu açılmış ama kafada karıştırıyor..bu konuda biraz daha detaylı bilgiye ihtiyacım var.1 haftadır deli gibi forum forum gezdim..kararsız kaldım en basit örneği ben ekran kartını gtx760 4 gb 256 bit almayı düşünürken formlarda quadro tercih edilmeli tarzda yorumlar var..hazır toplanmış sistemler var fakat tatmin edici boyutta değil..kafada soru işaretleri bırakıyor..bunada r örnek vermek gerekir ise ben kingston ın 16 gb lım 2133 mhz hız stabilitesi olan ram almayı düşünürken biri corsair 1600 mhz özellikli üstelik para bakımından fazla olan bir ürünü tavsiye ediyor..corsair hiç kullanmadım..neden corsair ?? Render için önemli olan işlemci - ram- ssd (render için bir faydası olmasada program açılışında baya etki ettiğini gördüm) - işlemci soğutucusu ... Sonuçta workstAtion da kurmuyorum.. Daha net ve açıklayıcı bilgi verilebilir ise çok memnun kalırım..

Teşekkürler güzel renderlar dileğim ile..


windows 10 pro 64-bit (monster abra a7 v3.1) 8 gb ram (1600 mhz) i7 4710MQ 2.50 ghz 120 gb ssd 1 tb hdd nvidia gtx 860m 2gb -128 bit
2014-11-24 01:33:06
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !