Bilgisayar Donanım : HP Pavillion G6 - 2113st Laptop İyileştirme Önerileriniz

HP Pavillion G6 - 2113st Laptop İyileştirme Önerileriniz

Merhaba arkadaşlar,

Intel Core i7-3612QM
8 GB DDR3 Ram
750 GB SATA (5400 rpm) hdD
2GB AMD RADEON HD 7670M Ekran kartı

Özelliklerine sahip laptopum var. 3 senedir iyi kötü kullanıyorum. Aşağıdaki genel sistem zayıflığından dolayı karşılaştığım sorunlar var. Bu sorunları aşmak adına ne gibi takviyeler yapabilirim?

- Büyük dosyaları açarken takılma. Açılsa da neredeyse sıfır hareket etme.(750 mb üstü)

- Yüksek çözünürlükte alınan render sürelerinin ortalama değerlerden uzun sürmesi. Örneğin iş yerinde aldığım aynı sahne 25 dk civarı sürerken laptopta 2 saati buluyor neredeyse. İş yerinde ki tabi ki üst değerlere sahip. 36 GB Ram, işlemciyi hatırlamıyorum bir de SSD disk sanırım ondan.

Aslında şu 2 sorunum çözülse sanırım diğerleride birlikte halledilecek. Yeni bir PC almak istemiyorum şu sıralar döviz kurlarından dolayı fakat düşecek gibide değil. En azından şöyle daha ekonomik bir donanım revizeleriyle bu sorunları halledebileceğimi düşündüm. Örneğin Ram ve SSD almak gibi. Ekran kartını değiştirmem pek etki eder mi ya da gerek var mı emin değilim. Sizin de önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler..

Serhat..


2015-08-05 18:15:38
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
-Serhat bey ssd işe
sadrazam3xcelal siverekliAvatar

-Serhat bey ssd işe yarar ama notebook böyle işler için uygun bir alet değil orta halli bir masaüstü alsanız çok daha iyi performans alırsınız. Ssd ve ram iyileştirme yapar. Ama ekran kartını yükseltebilir misiniz bilemiyorum. Çoğu laptopta tümleşik geliyor ekran kartları.
-Bunun dışında laptopa biraz bakım yapın. Render alırken işlemci ısısını kontrol edin. 55-60 derecenin çok üstünde ise bir terslik olabilir. Windows un kurulu olduğu sürücü üstünde boş yer varmı onu kontrol edin. Eğer c sürücünüz dolu ise programlar dar boğaz yaşar ve sıkıntı yaratır. Laptoplarla ilgili şunu söyleyebilirim. Laptoların ömrü asla masaüstü pc ler kadar uzun olamaz. Daha kısa bir kullanım ömrü sunarlar. Sağlıksız kırmalardır bir bakıma. Taşıdıkları masaüstü için geliştirilen teknolojilerin kırpılmasıyla yapılırlar. Ondan özellikle yüklü program ve oyun gibi yüksek performans isteyen uygulamalarda sürekli problem çıkarırlar. Ya performans alamazsınız. Ya işlemci uzun süre yüklendiğinde gerekli soğutma yapılamadığından o kırık haldeki işlemcinin kırık performansını bile alamazsınız. Ya uzun süreli çalışmalarda pc güç kaynakları gibi stabil olamadığından pilleri bozulur. Vs. deyip uzatabiliriz. Ha şunuda belirteyip laptop alıp render olayı ile uğraşacağım diyorsanız zaten bu kendi içinde sorgulanması gereken bir paradoks.


2015-08-05 23:09:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Celal Bey öncelikle ilginiz

Celal Bey öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Aslında benimde ilk önceliğim adam akıllı bir masaüstü toplamak fakat 4.000 - 5.000 TL civarı bir rakam tutuyor. Böyle bir bütçe de şuan için karşılamam mümkün olmadığından yılbaşı sonrası toplamayı düşündüm. Fakat bu süreyi ufak donanım yükseltmeleri yaparak mevcut laptop ile götürmeyi düşünmüştüm. Sanırım şuan için en ekonomik ve anlamlı yükseltme ram üzerinde olacak gibi gözüküyor. SSD pek işe yaramayacaksa sonuçta 400 - 500 TL vermenin anlamı yok. Aslında dedikleriniz sonrası Ram bile çok fazla etki etmeyecekse hiç boşuna almasam birikimime katsam daha anlamlı olacak gibi :)


2015-08-06 00:16:07
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !