Bilgisayar Donanım : gtx ve quadro serisi.

gtx ve quadro serisi.
yazruzgazriEmir Yıldız

Merhaba arkadaşlar. Herkez max render için gtx serisi öneriyor . quadro alma diyor.
şimdi gtx serisi max için ideal se . quadro hangi yazılım için neden daha uygun ?


2017-12-14 10:37:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Benim anladığım quadro ekran

Benim anladığım quadro ekran kartlarında solidworks ve max gibi programlarda similasyon hesaplarında gtx ekran kartlarına göre daha kuvvetli olduğu. Ancak max de sadece modelleme yapacaksan quadro boşa verilmiş para gibi sanki. Zamanında bende bu hataya düşerek quadro 4000 aldım modellemede gerçekten verdiğin paraya göre bir fark yaratmadı aynı paraya iyi bir gtx ekran kartı alınabilirdim.


2017-12-14 12:40:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
The foundry firmasının Mari
hasanaydinHacı Hasan AYDINAvatar

The foundry firmasının Mari programı için aldım bende çok başarılı bellek sıkıntısı çektirmedi eski kartımda biraz boyama yapınca program bake yaparken sorun çıkarıyordu bu kartı alınca bir kere bile hata verip kapanmadı program. Mari programında 3D ekranda 32K boyama bile yapabiliyorsun.

Bende Mari 3.3 versiyonu var şu anda 4K boyama çok rahat yapıyorum ve yetiyor zaten.

https://www.youtube.com/watch?v=vVGU81W18V4

videounun sonunda viewport görünümü var ordan anlayabilirsin zevkli bir program
Bu program da en iyi quadroda çalışıyor.


2017-12-14 17:27:20
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
quadro ve gtx
serkanmertserkan mert

quadro ekran kartları doğrudan iş amaçlı tasarlanmıştır ve programlar bu ekran kartlarının en verimli çalışacağı şekilde hazırlanır , gtx türü ekran kartları ise daha geniş kitleye hitab eder yani genel amaçlıdır.

bu iki ekran kartı arasında seçim yapılmasının sebebi her ikisininde cuda kullanıyor olması cuda`ya alternatif olan opencl cuda gibi kararlı çalışmakda bazen ciddi sorunlar yaşayabiliyor bu sebeble özellikle 3d tasarımcılar cuda desteği olan quadro yada gtx tercih eder ,

bu iki ekran kartı arasındaki seçim :

quadro diğer ekran kartları gibi her 6 ayda bi yeni model çıkaran bi üretici değil bu sebeble eski modellerin randumanları yeni nesil gtx lere kıyasla daha düşük kalır ama yeni nesil quadro ekran kartları halendaha rakipsizdir ne varki fiyat olarakda rakipsiz hatta quadro`nun eski nesil ekran kartları dahi çok pahalıdır bunun sebebi quadro ekran kartlarının belli bi kitleye hitaben sınırlı üretilmesidir buda fiyatları aşırı derecede yükseltiyor

eğer eski quadro serisi ile gtx arasında tercih yapılacaksa elbetteki gtx hem fiyat hem performans açısından daha avantajlıdır zira gxt hem cuda kullanmakda hemde yeni teknolojileri barındırmakdadır ama yeni nesil quadro dendiğinde yanına koyulabilecek başka bi ekran kartı modeli yoktur )))))))))


2017-12-14 22:49:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
QUADRO kartlar ticari çalışan
halkaFurkan YILMAZ

QUADRO kartlar ticari çalışan insanların paralarını sömürmek için yapılmıştır.


İrili ufaklı hack yaparak normal oyuncu kartları quadro kartlara dönüştürülüyordu :)

Komik değil mi? belki de düzgün bir firmware yapsalar quadro gtx farkı diye birşey hiç oluşmaz. Çünkü içerik aynı zaten!


http://www.eevblog.com/forum/chat/hacking-nvidia-cards-into-their-professional-counterparts/msg207550/#msg207550


Ha bu arada quadro işe yaramaz demiyorum ama almadan önce iki kere düşünün, yukarıda açıklamışlar, herkesin işine yarayan birşey değil!


www.furkanyz.com
2017-12-15 00:57:54 Edit:2017-12-15 00:58:36
  • Offline
  • Erkek
  • http://furkanyz.com
{islemler}
yorumlar için teşekkürler ederim
yazruzgazriEmir Yıldız

yorumlar için teşekkürler ederim arkadaşlar :)


2017-12-15 08:23:23
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
quadro kartlar doğrudan profesyonel kitleye hitap eder
yessorYaser say

quadro kartların kullanılabildiği alanlar
fabrikalar 3boyutlu modelleme ile cihaz geliştiriciler
emar tomografi cihazları dopler ultrasound tasarım mimarisi 3d grafik bilimi (sayısal grafik ölçüm tasarlama).Quadronun yavaş gelmesi sebebi quadro yuvarlama yapmayan bir birimdir.Ölçümde hassasdır reklam firmaları sinema sektörü video düzenlemede yine mükemmel bir araçtırki montaj sonrası render da mükemmel performans ortaya çıkartır profesyonel amaçlı birebir görüntü elde etmek için en iyi seçenek quadrodur ve içindeki bileşenler taş gibidir gtx serisi ile kıyas edilemez.
Bu yüzden gtx ve quadro ayrı sahaların oyuncusudur
sizde belli bir süre max ile ugrastıktan sonra gtx in yetmiyeceğini anlarsınız. after effect premier ve linux için özel yazılmış sinema sektöründe olmayan kişilerin bilmediği sadece donanıma lisanslı yazılımlarda var bu donanımları müthiş derecede performanslı çalışması için aynen gtx in oyunlarda verdiği performans gibi


2017-12-15 08:58:24 Edit:2017-12-15 09:00:40
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Serkan Mert arkadaşımızın dediği
hasanaydinHacı Hasan AYDINAvatar

Serkan Mert arkadaşımızın dediği gibi yeni nesilleri çıktı. M serileri eskidi şimdi P serileri çıktı onlar en sonlarıdır. Video düzenleme konusunda Nuke ve After Effect programında mesala başka bir kart yarışamaz quadro ile videoları çok seri işleyebilirsiniz. Ama oyun oynaycaksanız bunla oyun oynanmaz söylim iş amaçlı çünkü.


2017-12-15 23:57:32
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !