Bilgisayar Donanım : Ekran kartı olmadan render alabilir miyim?

O zaman her konuda
EvrenEvren DincgilAvatar

O zaman her konuda konunun amaci disinda yorumlar yapalim arkadaslar.

Benim icinde en guzeli yardimci olmaya calismamak yorum yazmamak.

Eyvallah.


2014-11-20 11:57:20
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.biohazardstudio.com
{islemler}
Halkanın denemeye çalıştığını niye
OnTEC2Onur UNLUAvatar

Halkanın denemeye çalıştığını niye anlamadınız ki ?

çizim ekranındaki kullanılan grafik motoru direct x veya open gl dir oyunlarda da aynı şekilde ekran kartınız iyi değilse çizim ekranındaki fps düşer saniyede 3 4 refresh yapılabilir hale gelir.

eğer ki düşük performansla çizmeye alışık biri ise sorun yaşamaz ama yüksek fps ile çizim yapman biri için bu fps düşüklüğü kabus gibidir.

Bahsedilen oyunda 20 fps oynayıp iyi sanırken yüksek fps ye alışmak örneği de buradan geliyor. Yani diyor ki arkadaş ben oyun oynarken böyle birşey vardır eğer ki düşük fps ile çizim yapmaya alışıksan bu durum seni çok rahatsız etmeyecektir ancak yüksek fps li çizimlere alışıksan o zaman ekran kartı şart...


İnsanların ön yargılarını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur. ontec.blogspot.com
2014-11-21 10:07:15
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ounlu.net
{islemler}
Arkadaşlar cuda destekli render
molotowSerkan Tan

Arkadaşlar cuda destekli render almayacaksan tabiyki Vray ve Mental ray`de render süresi işlemciye bağlıdır ama onboard ekran kartıyla idare ederim dersen;

Viewportta hantal hantal çalışacaksın, hele biraz poligon sayısı arttımı ve gölgeli kaplamalı görmek isteyip çalıştığında iyice sıkıntı olacaktır.

Diğer yandan 3d tasarımcı hangi alanla ilgili çalışırsa çalışsın görsel malzeme üreten, araştıran, yeri geldimi videolar izleyen, VFX, çizim vs yapan insandır. Yani bunun photoshopu var, AE`i var var oğlu var. İnternet browserda görselle ilgili bir şey açtığınızda biraz fazlalaşırsa bile eziyete dönüşüyor.İşimiz görsel hazırlamak, onboard ekran kartıyla idare edene de şaşarım. Çok yüksek bir şey olmasa bile ortalama bir GTX ekran kartı alması gerekir diye düşünüyorum. Akıcı bir çalışma ortamı gerçekten çok fark yaratıyor.

Ayrıca bilgisi olan yazabilir, out of memory hatası ve bazen çakılmalar, bazı sahneler için RAM yetersizliği yanında ekran kartı ile de alakalı olabilir.


2014-12-19 14:22:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !