Bilgisayar Donanım : 7000-7500 TL kadar içinde şunlarında olduğu pc nereden toplayabilirim

ilgi ve alakanız için
ChosenoneUğur ÖZBEYAvatar

ilgi ve alakanız için teşekkürler arkadaşlar.


2014-12-15 22:08:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bende uzun zamandır bilgisayar
molotowSerkan Tan

Bende uzun zamandır bilgisayar toplamayı düşünüdüğümden ve zamanım olduğundan ara ara bir sürü parçaya baktım ve vardığım sonuç.

Önce şu soruya cevap vermelisin.

Mental ray mi, vray mi kullanıyorsun,
iray kullanmayı düşünüyormusun,
viewportta çok yüksek poligonlu sahnelerde akıcılık çok önemlimi senin için, yüksek performansta oyun da oynamayı düşünüyormusun,
Workstation tarzı mı, yoksa i7 veya muadili bir Amd sistem mi düşünürsün?

Animasyon yapıyorsan uzun vadede yüksek güç üzerinde çalışacağından Xeon işlemcili bir workstation senin için daha uygundur. Xeonun esprisi bu zaten.

İray kullacaksan cuda sayısı yüksek bir ekran kartı alman iyi olacaktır.
Asus GTX780 Ti DCU 2 alabilirsin.

Oyun oynamayacağım, viewporttada idare ederim diyorsan GTX 760 yada orta ayarda bir ekran kartı bir şekilde işini görür.

Solidworks kullanıyorsan Amd sistem çok daha iyi performans verecektir.

Solidworks örneğini verdim fakat harici başka bir program yada programlar kullanıyorsan o programa ait ekran kartı ve işlemci performanslarını araştırarak Amd-İntel yada Xeon seçimini yapabilirsin.

Bir de son olarak bir anakart serisinin en üst modelini almak çoğu zaman gereksiz.Kullanmayacağın bir ton özelliğe yüksek bir bedel ödeyerek almadan önce araştır. Örneğin ben thunderbold kullanmayacağım o halde thunderbold iletişim özelliği olmasına gerek yok benim için.Yada kablosuz şarz özellikleri vs.

Ben de henüz toplamadım sistemimi iyice karar verip öyle alacağım acelem yok.Ssd ve monitör hariç 4500-5000 Tl olarak düşünüyorum.


2014-12-19 13:59:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sevgili Serkan,
ChosenoneUğur ÖZBEYAvatar


Sevgili Serkan, öncelikle olaya profesyonelce yaklaşımın ve özenin için teşekkür ederim.
Animasyon ve 4k kalitesinde özellikle kataloglarda kullınacak renderlar alabilmek için bu pc i toplamam lazım.Anladığım kadarıyla benim yazdığım sistemle istediğim performansı alabilceğim.
Vray kullanıyorum.Oyun konusunda açıkcası tereddütteyim hala.Bazen kafa dagıtmak için dışarı çıkıp alkol almak yerine evde oyun oynamk daha çekici geliyor ve ilerde kuracağım şirketim içinde beni o sistemin 4-5 yıl götüreceği inancındayım.
Toplayacağın sisteme karar verdiğinde ,benimlede iletişim kurarsan çok sevinirim.İyi çalışmalar dilerim.


2014-12-19 19:06:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
@Uğur Yazdıklarından sonra bahsettiğin
molotowSerkan Tan

@Uğur
Yazdıklarından sonra bahsettiğin sisteme baktım, yazdığın fiyatlar çok çok düşük, tabiyki bilmiyorum fiyatları nereden aldığını ama piyasanın baya altında fiyatlar, eğer forum kuralları açısından bir sakıncası yoksa nerden tedarik edeceğini merak ettim.

Bir de oyun konusundan bahsetmişsin ve senin bu alacağın ekran kartı ve Ram miktarı ile rahat rahat üst seviye ayarda oynarsın. Eğer oyun konusunda sonuna kadar yükseğe çekeyim limiti dersen 300-400 lira farkla sanırım yine gtx780 Ti DirectCu OC mantıklı bir seçim olur senin için.

Eğer üst seviye oyun fikrini aklından silebiliyorsan bu ekran kartı ve bu kadar Ram ilk aşama için çok fazla senin için.

Rami 16 yapıp, gerek duyuyorsan sonradan ekleyebilirsin.Hatta ekran kartını Gtx760 yapıp tasarruf sağlayabilirsin.


2014-12-23 16:20:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Oyun konusunu hiç önemli
ChosenoneUğur ÖZBEYAvatar

Oyun konusunu hiç önemli değil benim için.Çalıştığım saheneler polygn sayısı ve yüksek kalitedeli renderlarımı az bi zamanda alabilmek için bu sonuca ulaştım.
Yoksa bugüne kadar 3 pc net renderlı sistemle calıstım hep oda 10 işlem parçacıgı yapıyordu.Fiyatları topladığım yerler genelde dolar endeksi yerler. Ben dolar 2.2 ken bu fiyatları toparladım ama dilersen senlede paylaşabilriim yerleri.


2014-12-23 17:30:24
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !