Bilgisayar Donanım : 3D MAX İçin Pc Donanım Soru-Öneri-Tavsiye

3D MAX İçin Pc Donanım Soru-Öneri-Tavsiye
CenkapCengiz KEBABCI

Öncelikle böyle bir site açıp bu kadar donanım ve bilgi sahibi olan insanları bir araya toplama fikrini oluşturup ve faaliyete geçiren kişilere tek tek teşekkür ederim. Konumuzun ana başlığı 3D MAX programını performanslı bir şekilde kullanmak için donanım ve bilgi sahibi olan kişilerden farklı bütçelerde öneri ve tavsiye almaktır. Alanında prof olan kişilerin vereceği bilgiler ve öneriler sadece benim işime yarayacak değil, bu konuda soru sormak ve yine öneri almak isteyen diğer üyeler içinde faydası olacaktır. Ben istediğim soruyu sormadan evvel kendim ile alakalı bir kaç birşey yazmak istiyorum. Yaklaşık 6 yıldır tabela reklam işi yapıyorum. Bu zamana kadar müşterilerime sunum için gerekli olan bütün çizimleri ve çalışmaları etrafımda 3D MAX Programını bilen arkadaşlarından veyahutda bu işi belirli bir para karşılığında yapan kişiler tarafından temin ettim. Ama artık bu konuda gerçekten çok hırslanmış bir kıvama geldim ve dün itibari ile Bir 3D MAX programı kursuna başladım. Sizin kadar çok iyi olmasada bu programı kendi işim için kullanabilecek kadar öğrenmeye niyetliyim. Kurs işinide hallettikten sonra geriye ofisime iyi bir performansta bir masaüstü bilgisayar kurmak gerekiyor. Bu konuda olan sorularımı siz gibi iyi bilgiye sahip olan ve bu programı sürekli kullanmış olduğunuz için gerçekten sağlıklı bilgileri sizden alacağımı düşündüğümden burada konu açma ihtiyacı düşündüm. Evet sitedeki sayın üyeler kendime yaklasık 4500.00 TL civarında bir masaüstü PC toplamak istiyorum (3D MAX Kullanabilmek için) Benim yapacağım işlem tabela çizimi ve tabelada kromun alüminyumun parlaklığını, yani ayna parlaklığını ışığını gölgelendirmesini rahat rahat yapabilkeceğim ve uzun bir süre upgrete etme ihtiyacı duymayacağım bir Pc olması gerekiyor. Yani çok uçuk model tasarımları mimari çizimler yapmayacağım ama buraya yazmadan evvel ufak çaplı bir araştırma yaptım 4500.00 TL bence 3D MAX için iyi bir bütçe galiba. Bana bu konuda bilgi verecek beni yönlendirecek bana direk pc parçalarına kadar hangi modeli almam gerektiğine kadar öneri vericek sayın üyelere şimdiden teşekkür ediyorum.


2014-11-26 16:48:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
İntel 4790 K işlemci,
drQuantumOğuzhan YıldırımAvatar

İntel 4790 K işlemci,

GTX 980 veya AMD R9 290X

8 veya 16 Ram , SSD , soğutucu vs. ilk başta dikkat etmeniz gerekenler. Anakartı söylememe gerek varmı bilmiyorum.

Kursta size vray öğretirler şimdi... Uzun süre upgrade etmemek ; Eğer kullandığınız programıda upgrade etmezseniz ömür boyu yeter size bilgisayar.


Render`ınızı CPU ile mi GPU ile mi alacaksınız önce ona karar verin bence. Bu işin geleceği GPU render`da.


2014-12-06 16:52:15
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.avangart.fr
{islemler}
O bütçeye gtx 980
halkaFurkan YILMAZ

O bütçeye gtx 980 zor olabilir.


www.furkanyz.com
2014-12-06 18:46:32
  • Offline
  • Erkek
  • http://furkanyz.com
{islemler}
Merhaba öncelikle acemiyim ve
363m3negemen ogeAvatar

Merhaba
öncelikle acemiyim ve geçenlerde ticari bir iş aldım yetiştirebilmek için sistem topladım. sistemleri çok araştırdım ve arkadaşın dediği gibi CPU ile render almaya karar verdim.topladığım sistem;

Intel Core i7 4790K
ASUS Z97-DELUXE
GSKILL 16GB (2x8GB)2400MHz
ZALMAN ULTRA SESSİZ 775/1155/56/1366/2011 HAVA SOĞUTMA
Kingston 120GB SSD
XIGMATEK SHOCKWAVE VEKTOR 80PLUS 750W KASA
eski ekran kartım olan SAPPHIRE HD 7850 yi kullandım.

iki katlı villa modellemesi için sanki bana fazla bile geldi ama güzel bir ekran kartı ile desteklemek istersen uzun süre upgrade ihtiyacın olmaz diye düşünüyorum.


2014-12-07 15:16:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hayırlı olsun.
halkaFurkan YILMAZ

Hayırlı olsun.



CPU Test sayfasındaki testler işlemcilerin performansları konusunda çok faydalı oldu, tercihleri daha doğru yapmayı sağladı.


Ekran kartı içinde bir test dosyası hazırlayalım diye düşünüyorum. Biraz yüksek çözünürlüklü kaplama olsun biraz ağaç gibi objeler olsun, tanecikli sistem de olabilir. Bunları mümkün olan en genel render motoruyla hazırlayalım ya default yada vray (herkes de var) Bunu hazırlayan çıkmazsa ben hazırlayacam müsait zaman sonra donanım formuna üste sabitlenir ve herkes güncel bilgi sahibi olur.


Burada sahne çözünürlüğü performansı direk etkileyecektir. 1920x1080 üzerinden ve tam ekran modu ile bu sahne çalışma alanı çözünürlüğünü bir şekilde sabit tutmamız gerekecek.


Birde Quadro ekran kartı olanlarda testimize katılırsa kafadaki soru işaretleri de büyük oranda gider.


www.furkanyz.com
2014-12-07 16:16:09 Edit:2014-12-07 16:17:43
  • Offline
  • Erkek
  • http://furkanyz.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !