Diğer 3D Programları : interaktif menü hazırlama

interaktif menü hazırlama
erkanberkerkan berkAvatar

merhaba arkadaşlar
bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.

3d projeye interaktif menü hazırladım.
2 dilde seslendirme 11 dilde altyazı

interaftif menü flash olarak hazırlandığı için başlangıç butonum oynat.html ve oynat.swf iki farklı başlatma dosyam oldu.

buraya kadar herşey iyi gitti.
asıl sorunum ondan sonra başladı.

1. sorun
klasörde swf dosyası ve bir de flash player.exe dosyası var
swf dosyasını tıklayınca klasör içindeki flash player.exe ile çalıştıramadım. sanırım ona bir kod yazmak gerek ama bir türlü başaramaıdm.

2. sorun
bütün bu dosyalar flash belleğe atılıp kilitlenecek. ve flash bellekteki artakalan boş bellek kişisel kullanıma ayrılacak. kişi belleğe format atsa dahi sunum dosyaları silinmeyecek.
bunu da yapamadım.

bu konular hakkında yardımcı olabilecek fikri olan arkadaşlar varsa çok memnun olurum.

ilgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim.


http://erkanberk.com.tr/
2016-10-10 12:13:30
  • Offline
  • Erkek
sade
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Hedefin biraz zor, ben webmaster olarak çözüm göremedim :

1. HTML sayfalarında "player.exe" dosyasını çalıştıramazsın. güvenlik gerekçesi ile birçok tarayıcı buna izin vermez. SWF dosyası varsa zaten EXE hiç olmadan da çalışır.

2. Format demek "herşeyin kökünü kazıyarak sil" demek. formattan sağ çıkacak program olamaz.


yield return new WaitForEndOfFrame(); anim=GetComponent<Animator>();
2016-10-11 09:03:55
  • Offline
  • Erkek
swf dosyasını tıklayınca klasör
SekeSerdar Kerem GülşenAvatar

swf dosyasını tıklayınca klasör içindeki flash player.exe ile çalıştıramadım. sanırım ona bir kod yazmak gerek ama bir türlü başaramaıdm. Burayı tam anlamadım.Flash player exe dosyası ile açacaksın sanırım swf yi.Bu bir vb script veya benzeri birşeyle çözülebilir.Yani usb yi takınca exe nin çalışması lazım.Bu da bilgisayarın başlat kısmına yerleşen bir programcıkla olur.Bu kısım biraz virüs mantığına giriyor.Eğer demek istediğin buysa.html den exe nin kisayolunu cagirabiliyorsun eğer html de cagiramiyorum diyorsan a href ile tam adresini vermen gerekir.Yani aslında istediğin mümkün.Burda senin tam olarak ne istediğin önemli.Yüklü programların etiketlerini cagirabiliyorsun bir kere masaüstü objelerimi html den cagirmistim.Yani objectdock tarzı birşey yapmıştım daha o program ortada yokken.Exe yi html sayfasının içinde goruntuleyemzsin yalnız ancak o da html 5 ile mümkündü sanırım.Diğer soru aynen format demek diskin kökünü kazı demek ancak o dosyaları sistem dosyası gibi gösterirsen sorun olmayabilir.Veya gene virüs mantığına gidiyoruz 50 kere fotmatta atsan silinmeyen virüsler var bu durumda o klasör kendini bilgisayara kopyalayıp format atılsa bile tekrar flash diske kendini kopyalayabilmeli.Yani istediklerin mümkün ama zor araştırmak lazım.


I´m the Dream Master
2016-10-11 09:17:50 Edit:2016-10-11 09:19:12
  • Offline
  • Erkek
Birde flash dosyalarını exe
SekeSerdar Kerem GülşenAvatar

Birde flash dosyalarını exe altından çağırmak şart değil swf yi html e göm olsun bitsin.Exeyle çok kasma.


I´m the Dream Master
2016-10-11 09:20:25
  • Offline
  • Erkek