Diğer 3D Programları : GstarCAD Reaps Fruitful Achievements in Marketing Activities

GstarCAD Reaps Fruitful Achievements in Marketing Activities
NancyZhangNancy ZhangAvatar

Beijing, China: August 8, 2012—GstarCAD, the leading 2D/3D CAD software provider, has attended various marketing activities, including exhibitions, exchange visits between its partners and distributors. It reached great achievements through these activities.

GstarCAD always attaches great importance to its customers and grab every rare opportunity to gain in-depth knowledge of customers’ real requirements. In GstarCAD’s recent marketing activities, it attended a serial of exhibitions and the decision makers of the company also visited these markets to communicate face-to face with customers and partners.

The presence of GstarCAD at a serial of exhibitions attracted numerous visitors. Visitors showed great interest in a range of GstarCAD products, including GstarCAD platform, GstarCAD Architecture and GstarCAD Mobile Client (A totally free software running on mobile devices.). The powerful functions and high performance of the products are the key factors that GstarCAD wins admiration from visitors. The reasonable price is another important reason. These can explain why it is few notch above other CAD products around the same price range.

Through exchange of visits, GstarCAD and its partners and distributors know more about each other. GstarCAD know more about the CAD software industry and sales situation of the local market. The partners get to know the future business plan from GstarCAD. Both sides benefit from each other. “We are satisfied with the strategic partnership and confident for future cooperation,” they said. Hard work of partners and distributors further enhances the reputation of GstarCAD.

For the rest of this year, GstarCAD will continuously attend some important exhibitions around the world to showcase its latest innovations on CAD software and listen carefully of customers’ requirements. The nearest exhibition is b2d (Business to Dialog), on August 29-30, in Germany. Welcome to visit our booth at L7.


GstarCAD
2012-08-14 13:37:40
  • Offline
  • Bayan
{islemler}
Hi Nancy; Answer me
exedesignFatih EkeAvatar

Hi Nancy;
Answer me please;
but Turkish, Because This forum language turkish. Ad space is not at all.

also fix the problem before the license, can overcome this problem is very simple

and....

my detections & questions "Turkish answer please"

Öncelikle Yazılımın 2D alanda genellikle güçlü olduğunu ancak 2D çözümlerin fazlasıyla var olduğu günümüzde (DraftSight vb..) daha çok 3D çözümlerin üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum.

2D

Tablo çözümü her ne kadar güzel gibi olsada benim gördüğüm sıkıntılar şunlar;
CAD çizimi yapan biri için tablo yapmaya ihtiyaç duyulmasının en temel 2 sebebi vardır.
1.si Çizimdeki "ölçü-bilgi-nesne özellikleri" tablo alanına otomatik ("field" iç-komutları ile) oluşturmak. Bu konuda çok fazla seçenek olmasada "Diesel" desteği sayesinde çözülebilir bir ihtiyaçtır. Ancak gördüğüm ve olması gerektiğini düşündüğüm özelliğin field`in içinde "Object" `tin olmadığını farkettim. Bu özellik örneğin bir "Block" nesnenin veya başka bir çizim nesnesine ait özellikleri(nesne adı,uzunluk,alan,massprop gibi) yazım alanına otomatik olarak getirmesidir. Önemli bir özelliktir. Tablonun getireceği rahatlık ise yazım kolaylığı ve excell gibi yazılımlara aktarım yapmasıdır. GstarCAD excell`e eklenti biçiminde transfer yapabiliyor ancak tablo içerisine yerleştirilmiş çizimler-nesneler alınamıyor sadece veri almak eğer "BIM ve benzeri" yazılımları kullanmıyorsak eksikliktir. Çünkü alınan veriyi sunarken rakam veya isimlerle değil genellikle görsellede desteklemek gerekir. Örneğin aksesuar listesi yaparken aksesuar çizimlerini(vektörel veya reaster) tablo içine hızlıca almak gerekir. Bu özellik gelebilirse satışta ciddi pay alırsınız.(sebeplerini detaylı anlatabilirim)
2.si Çizimde bulunan "akseuar-detay-nesne vb.." nesnelerin tablo alanına eklenmesi (bu daha çok bize gerekli olan bir özelliktir.) Autocad içerisinde Tablo kısmında "block" olarak ekleme özelliği vardır. Bu çizim yaparken tablo alanında tarif edilen bilginin "block" oalrak çizimle desteklenmesi demektir. Ve sektörde çokça kullanılan bir özellikltir. Bunu oluşturmak için "excell" gibi programlara ihtiyaç duyulmasından ziyade birde çizimleri küçültüp tablo alanına yapıştırmak gerekiyor ve işlem çok uzun sürüyor. Birde mümkün ise "excell" desteğinin yanı sıra Dünya`da çokça kullanılan yazılım olan "Libre Office" `in excell muadili "Calc" ile desteklenmesi.
Çünkü uygun fiyata satılan bir yazılımın kendinden pahalı olan başka bir yazılıma ihtiyaç duyması hem komik hemde gereksizdir. Bu yazılımı alanların çoğunu Microsoft Office aldırmaya zorlamış oluyorsunuz. Bunun yerine aynı müşteriye 2 lisans daha satabilirsiniz. Çünkü "Microsoft Office" ile Libre Office" arasında hiç bir arayüz ve işlev farkı yoktur. üstelik ücretsizdir.

Diğer bir ciddi sıkıntı; içeriği bolca çizimle dolu (ortalama 1000 nesne ve fazlası için) projelerde "Pan ve zoom" yaparken performans amaçlı olarak yaptığı görüntü düzeltmesi yani (ekrandaki hatch lerin ve yazıların kaybolması ) gibi. gerekli bir standart özelliktir. Ancak diğer "Intelli CAD" tabanlı yazılımlar da dahil Hatch leri gizlerken Text leri gizlememektedir. Çünkü kullanıcı yalnızca mouse ile zoom yapamaz çünkü proje çizim belleğini aşmaya kalktığı an özellikle mouse ile yapılan zoom takılır ve regen veya çizim sınırını revize eden (adı aklıma gelmedi) komutlar girilmeden yapamaz. Özellikle GstarCAD de Zoom ve takibide yapılan PAN işlemi sırasında kaybolan yazılar nadiren geri gelmektedir. Bu sorun AutoCAD,ZwCAD,BricsCAD de denenmiş ve olmamıştır. Hepsinde Hatchler kaybolmuş ancak gerekli olan yazılar kaybolmamıştır. Bu özelliklerin gerekliliği ise mimari veya makine çizimlerinde gerekli parça veya detay sayımı yapılırken veya ölçüsü incelenirken gereklidir. Diğer türlü GstarCAD`de her pan veya zoom işleminde yazının gelmesini beklemek ve tekrar komut girmek gerekiyor.

Export seçeneğindeki "SVG" özellik çalışmıyor.(Ayrıca Export menü olarak olması gereken ribbon menüye eklenmemiş) özellikle *.svg formatına çok ihtiyaç duyan biri olarak bunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.


Ayrıca aynı anda çok fazla dosya ile çalışan biri olarak "closeall" (hepsini kapat) komutunun hiç bir menüde olmadığını farkettim. Ancak komut satırından girildiğinde çalışıyor. Ben kendi arayüzüme ve menüye ekleyerek getirdim. ancak unutulmuş olmalı ki, ilk kurulumda hiç bir yerde görünmüyor. Çokça kullandığım bir komuttur.
Gene başka bir komut olan "saveall" komuttan girilip çalışmasına rağmen menülerde yok. Hatta mümkünse aşağıdaki alana (saveall,close all) eklenmesinde de fayda var.




3D

3D komutlarınında gördüğüm en büyük sıkıntı Orbit gibi gerekli bir işlemin mouse un orta butonuna veya bir kısayola bağlanmaması, bu eksiklik yazılımın 3D kısmının kullanılmaması için ciddi bir sebeptir.Ayrıca orbit komutu sanırım "world" kordinat sistemini baz alarak işlem yapıyor. Aynı zamanda seçili bir nesne varken seçili kısmın merkezini baz alarak orbit yapması gerekiyor ki bu can kurtaran bir özelliktir.



3D komutlarınında gördüğüm en büyük sıkıntıdan diğeri ise bir nesneye örneğin "move face" yapılacağı zaman "osnap" komutları açık ise seçimde sıkıntı yaşatmaktadır ve gereksiz yüzey seçmektedir. Bu komutlardan bazıları mantık olarak (örneğin face komutlarının tamamı) osnap ile çalışmamalıdır. Çünkü yüzey ile ilgili olduğu için osnap seçerken engel olur. Çözümü ise komut tabanında yapılacak olan aşağıdaki örnek gibi bir değişiklik . mevcut move face komutu parantez içindeki kırmızı renkli gibidir (^C^C_SOLIDEDIT _F _M) ben bu komutta bir değişiklik yaparak sorunu kısmen çözüyorum.
Benim çözümüm için gerekli örnek kod (^C^C(command "-osnap" "OFF")^C^C_SOLIDEDIT _F _M) ile değiştirildiğinde Snap açıksa kapatıyor. ancak sonrasında solidedit komutunun select face kısmında tekrar "osnap" a ihtiyacımız olduğu için yeniden açılması gerekiyor Kod bilgim dahilinde buraya kadar çözebildim yazılımcı arkadaşlar basitçe halledeceklerdir. Birde shade modlarında seçim alanları çıkmıyor neyi seçtiğimizi göremiyoruz. buda halledilmesi gereken ciddi bir konu.


2012-08-14 14:22:18
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !