Diğer 3D Programları : Doğru 3D Program Seçimi

Doğru 3D Program Seçimi
umutcanvUmutcan VURGUNAvatar

Selamlar,

Uzun zamandır solidworks kullanıcısıyım. Makine tasarımı yapmak ve görselleştirmek / anime etmek & simüle etmek için harika bir program. Ancak tüm bunları tek bir makine bazında değilde tüm üretim hattı ve hatta tüm fabrika ortamında kullanmak istediğimde program yetersiz geliyor. Özellikleri çok iyi bir iş istasyonunda bile yetersiz kalıp kasıyor ve birşeyler yapmak zulme dönüşüyor.

Bunun için alternatif bir program öğrenmeye karar verdim ancak hangisini öğrenmem gerektiğine karar veremiyorum.

İnventor`u inceledim ama aynı sıkıntıları bunda da yaşabileceğimi düşünüyorum (bu arada hali hazırda autocad`de aynı sorunları yaşıyorum)

Programda yapmak istediğim : Tüm fabrikanın(yüzlerce makine ve konstrüksyonun olduğu) 3d çizimi ve animasyonu yapmak.

Beni en az üzecek hangi programı kullanmalıyım ?

Herkese iyi çalışmalar dilerim.


Umutcan VURGUN
2017-06-24 21:12:14
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Solidworks ve Inventor çizimlerini
ricopasaaHalil TaşAvatar

Solidworks ve Inventor çizimlerini kaba olarak nitelendiririm.Genellikle ikisininde kaba bir estetiği var.Bence Inventor animasyon konusunda daha başarılı.Ama siz daha da estetik bir şey arıyorsunuz.Cad veya cam dosyalarınızı Rhinoceros`a aktarırsanız kullanımı size çok rahat gelecektir.Birde olmazsa olmaz T-Spline eklentiside işinizi görür.Bir araştırmanızı tavsiye ederim.Eğer olmaz ise Inventor+3dS Max yeterli olacaktır.

iyi çalışmalar.


2017-06-24 23:43:32 Edit:2017-06-24 23:43:48
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
teşekkürler
umutcanvUmutcan VURGUNAvatar

Değerli görüşleriniz için teşekkürler, araştıracağım :) iyi bayramlar.


Umutcan VURGUN
2017-06-25 00:24:59
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Solidworks ilk öğrendiğim 3D
fasuto53Fatih Avatar

Solidworks ilk öğrendiğim 3D programı oldu. Onun üzerine bir çok program kullandım.

Elbette tercihlerinizi iş niteliğine göre yapmanız önemlidir. Sizin söylediğiniz gibi tüm bu üretim sürecini endüstriyel anlamda yürütebileceğiniz iki program tavsiyesinde bulunabilirim.

Autodesk Fusion 360 ve Catia V6
Fusion bu konuda Catia`ya kıyasla biraz daha yeni bir program (yapı olarak) ancak öğrenimi ve kullanımı çok daha kolay.

Her iki program da son kullanıcıya hitap eden ürünlerde yüzey kalite standartları bakımında A-Class yüzeyleri desteklemekte.

Aynı zamanda ileri seviye bir Rhino kullanıcısı olarak kafanızdaki iş akışının sadece Rhino ile yönetemeyeceğinizi size garanti ederim. Ancak Rhino candır hele ki Gumball`ı tek başına bir program gibi:)

Halil Bey`in tavsiye ettiği T-Spline eklentisi Autodesk tarafından geliştirilmektedir. Rhino`nun ileriki sürümleri için destek vereceğini kimse garanti edemez. Çünkü Autodesk T-Spline temelini kullanarak şuan neredeyse tüm Parametrik CAD programlarında Speedform adında bir yardımcı program geliştirdi ve gerçekten adı gibi hızlı form üretmekte fevkalade başarılı. Yani bu rekabet gücünü Rhino`nun elinden almak için ilerleyen sürümlerde desteklememesi söz konusu olabilir.

Rhino açısından en can alıcı eklenti Grasshopper deryasıdır ki, bunun için eklentilerin eklentileri bile sürekli yazılmaktadır. Örneğin üretim süreci konusunda ABB Motor kendi üretim robotları için süreç asistanı gibi bir eklenti yazmıştır. Lakin grasshopper işe yarar nitelikleriyle öğrenmesi oldukça zor bir eklentidir. Ancak parametrik modellemek ve bunların adaptif revizyonları söz konusu ise daha iyisini ben bilmiyorum.

Bunlara alternatif olarak PTC Şirketinin ürünlerine de bir göz atmanızı tavsiye ederim. Ancak onların ürünleri hakkında pek bilgim yok.

Edit: Vicdanen rahat edemediğimden bu eklemeyi yapma gereği duyuyorum. A-Class yüzey deyince akla G7 seviyesine kadar çalışabilen Alias Autostudio ilk gelen programdır.


2017-06-25 00:47:34 Edit:2017-06-25 01:09:56
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Benim tavsiyem
TPRKtoprak tunçAvatar

Tavsiyem maya,cinema 4d, yada lightwave öneririm çünkü animasyon yapıcağından da bahsediyorsun işin içine biraz simulasyon giriyor bunu solidworks le yapmak biraz zor çünkü solidworks kendi şahsi fikrim biraz hantal bir program.Bunlarla birim olarak da çizerek tasarım yapabilirsin hemde çok basit şekilde animasyon yapabilirsin.


ANİMASYON
2017-06-30 14:46:29
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
3DsMax Yeter bence
qxmgsiErcan ETHEM

Solid ile çizilmiş ürünlerin render ve animasyonları ve bu ürünlerin üretim süreci ile ilgili animasyonlar için 3Dsmax yeterlidir.
Rhinoceros gibi programlarıda dosya formatı çeviri aşamasında yardımcı / sorun giderici olarak kullanabilirsin.


Max 2018 / vray 3.6
2017-06-30 17:46:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !