Diğer 3D Programları : 3D Ambalaj Hazırlamak (Tadım Çekirdek paketi gibi)

3D Ambalaj Hazırlamak (Tadım Çekirdek paketi gibi)
alper-ozyurtAlper Özyurt

Arkadaşlar linkte görseli bulunan gıda ambalaşına benzer 3d modellere ihtiyacım var. Bunlar için kullanışlı 3d programları var mı ya da bunun gibi hazır model bulabilir miyim.

http://www.mayakirtasiye.com/tadim-kavrulmus-ay-cekirdegi-100-gr-32li-paket_urunu


2017-01-29 11:45:08
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
3ds max maya cinema
coskuHüseyin Avni SarıkayaAvatar

3ds max
maya
cinema 4d
lightwave
vs...
bunların hepsi ile hazırlayabilirsin


www.huseyinavni.com
2017-01-29 23:33:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Hüseyin Bey bu forumu
alper-ozyurtAlper Özyurt

Hüseyin Bey bu forumu bulabilmişsem emin olun söylediğinizi ben de biliyorum. Ancak bu çok adetli bir iş olduğu için ve modelde farklı konfigürasyonlar olabileceğinden acaba sırf ambalaj sanayisi için bu alana yoğunlaşmış programlar var mı diye soruyorum. Bu alanda bir iki plugin gördüm, başka neler var bana zaman kazandırır mı diye sordum. Yani belli ki bu konuda sizden çok şey biliyorum, benim sorum bu alanda özel bir bilgisi olan varsa o kişileredir.

Yıldızlarınıza hürmeten size biraz nazik olmaya davet edemiyorum (ezersiniz diye korkuyorum).

Bu forumda acaba, hocamdan azar işitir miyim veya beni tiye alıp herkesin içinde rezil eder mi psikolojisiyle mi soru sorulmalıdır? Bunu da cevaplarsanız fazla kızmadan sevinirim.


2017-01-30 11:47:05 Edit:2017-01-30 11:48:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
alper sen çok yanlış
kajaxatakan şıkoğluAvatar

alper sen çok yanlış anlamışssın yaa :)
bu forumda o dediğin türden yaklaşımlar olmaz. Hüseyin hele hele hiç yapmaz. neyse gelelim sorunun cevabına,
ambalaj tasarımı - modelleme alanında uzman bir yazılım- benim bildiğim- yok.
örneğini verdiğin ambalajın modellenmesi 3ds max veya kullanımına hakim olduğun herhangi bir 3d yazılım ile çok kolay halledilebilir türden bir model.
hazır model konusuna gelince. bolca bulabilirsin. nerden bulabileceğini söylemeye gerek görmüyorum zira bu konuda çok şey bildiğini zaten yazmışsın bunu da bildiğini varsayıyorum. turbosquit veya archive3d`den arat diye cevap verirsem bana da atarlı bi yanıt gelir diye korkuyorum :)


vefasız hedef kitle
2017-01-30 12:01:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ArtiosCAD programını kullana bilirsin,
hydrHaydar DURMUŞAvatar

ArtiosCAD programını kullana bilirsin, fakat bu program ağırlıklı olarak karton kutu imalatı üzerine kullanılıyor diye biliyorum.


Son durak kara toprak : xeon x5570; quadro4000; 12gb Ram
2017-01-30 13:00:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Alper Özyurt ukala
coskuHüseyin Avni SarıkayaAvatar

Alper Özyurt

ukala biri olduğum belli, yıldızlarım değil başka şeyler ezer seni uslubuna dikkat et seni gibileri çok gördük, sana yardım edenlere saygılı olmayı öğren işinden önce


www.huseyinavni.com
2017-01-30 15:26:03
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Siz bana yardımcı olmadığınızdan
alper-ozyurtAlper Özyurt

Haydar Bey teşekkür ederim.

Siz bana yardımcı olmadığınızdan sanırım çok söz düşmüyor size Hüseyin Bey... Siz verdiğiniz cevabın doğru bir cevap olmöadığını zaten biliyorsunuzdur.

Ben foruma ve forum insanına saygı duyarım ve sırf bu yüzden bu forumda soru sormaya başlamadan önce soracağım muhtemel soruların indeksini en eski konulardan başlayarak çıkardım. Benim sorularımı illaki soranlar vardır diye. Ama sizin gibi forumun eski üyeleri genelde forumların dağılmasına sebep olanlar oluyor Bunu daha evvel rhino öğrenirken benzer forumlarda da gördüm. Yöneticiler sizi dostluk selamlık hatırına belki ikaz etmiyor olabilir belki kendileri de farkında değillerdir ama benim gibi forumlardan kopan çok insan sizin böyle köpeğin önüne artık atar gibi cevap vermenizdendir.

Ve nedendir bilmem arkadaşın biri özel mesaj yoluyla bana tam da aradığım programı attı, sizce neden özel mesajla atmış olabilir? Herkesi kendi kafanızda zannetmeyin.

Eski konuları okudum dedim ya bunun gibi tartışma konusuna da rasladım nedense sürekli önümüze biri düşsede bi parçalasak sevdasıyla mesajlar atılıyor. Nasıl bir psikolojidir bu? Küfretsenizde devamında size cevap vermeyeceğim, çünkü bundan haz duyanlar olduğundan şüphe ediyorum, bir çeşit forum hatalığı olsa gerek.


2017-01-30 20:03:01 Edit:2017-01-30 20:12:13
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Alper kardeşim beni bilen
coskuHüseyin Avni SarıkayaAvatar

Alper kardeşim beni bilen bilir;

senin uslubun konuşma şeklin çok yanlış ben kimseyi al aşağı etmeyi sevmem kimseyi de köpek niyetiyle bişeyler paylaşmam bende çoğu insana özel mesaj olsun mail olsun yardım etmişimdir, bunu seceresini dökecek değilim, forumda bildiğim konuya dahil olurum bilmediğime değil sen bi soru sormuşsun üstü kapalı bende açık bişey yazdım daha farklı yazsan belki cvp bile yazmazdım, sonra tutupta insanlar soğutuyorsunuz diye bişey yazma herkesi aynı kefeye koyamazsın.

uslubun güzel olsa alacağın cvp dostum ben o konuda bilgim yok der başkaları senin istediğini cvp lardı, içinde bi yara var bunu herkese maal etme sana tavsiyem budur, beni tanımıyorsun bile...


www.huseyinavni.com
2017-01-30 23:11:28
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Grafik işleriyle ilgilenirken bir
fasuto53Fatih Avatar

Grafik işleriyle ilgilenirken bir afiş çalışması için buna benzer ambalaj modelleri hazırlamıştım. Arkadaşların söyledikleri aslında yanlış değil. Ben çok araştırmıştım ancak çok doğru düzgün çıktı veren programlar yok. En iyilerden biri ic3d idi onuda pek faydası olmamıştı bana.


Linkini eklediğim çalışmanın ambalaj modelini paylaşabilirim. UV hazır sadece kaplamayı değiştirmeniz yeterli olur.

http://i.hizliresim.com/pXLL3o.png


2017-02-01 17:08:39
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !