Ders İstek : Oyun İçin Animasyon

Oyun İçin Animasyon
turancan1234Turan Can PamukAvatar

Merhaba aradaşlar, biz arkadaşlarımla oyun yapmaya karar verdik ilk önce bir animasyon hazırlayacagız oyunu anlatan bir animasyon ondan sonra oyunu yapmaya başlıyacagız oyun fps türü bir oyun olucak Gta, Apb Reloaded tarzı grup çatışmaları olucak knightteki gibi party kur çatış hesabı ama partye karşı party oyle herkez tek veya 2 ırk fln olmaya bilir ama 2 ırk da olabilir nese ben bunları geçiyim animasyon yapmak için hangi program`ı önerirsiniz elinizde varsa sesli eğitim seti linki.

mozoner in yaptıgı gibi animasyonlar yapmak istiyorum zaman ayırırım uzun olsun isterse 1-2 yıl farketmez yardım edebilirmisiniz mustafa öner abi yardım edersen çok sevinirim tabi bir tek mustafa abiden değil hepinizden bekliyorum şimdiden teşekürler :D


Bizde Yanlış Olmaz Olmuşsa da Yanlışlıkla olmuştur. :D
2012-02-25 12:28:10
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Mustafa abinin eğitim setleri
TalikaOkan EyüpAvatar

Mustafa abinin eğitim setleri mevcut sanalöğretime girersen 3ds max animasyon setini görüceksin. Ama şunu söyliyim çoookkkk çalışman lazım çoookkkk karakter modelleme ve animasyon işi bambaşkadır ve çok emek isteyen bir iş inşallah umduğunuz gibi altından kalkabilirsiniz. Ayrıca modelleme bilmiyorsanız önce modelleme öğrenip organik modelleme üzerinde çalışıp sonra animasyona geçin.


- Hiç...
2012-02-25 12:33:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
modelleme derken yani cizim
turancan1234Turan Can PamukAvatar

modelleme derken yani cizim gibimi cizimse yapabiliyorum kendi evimizi 3d fln cizebiliyorum daha dün can sıkıntısı uzay gemisi yaptım :D fazla gzl olmasada yapabiliyorum bir tek sıkıntım kaplamada birde cross section ve surface kullandıktan sonra sert keskileri düzeltemiyorum :D geri dönüp vertex den bir kaç slice yapmam gerekiyor galiba meshmoot muydu bişi vardı oda düzeltiyor ama oda aynı sekilde bir kaç nokta koymak istiyor :D ztn 3dsmax 6saatlik egitim setini izliyorum uyguluyorum 5 part indiriyorum ona bakıcam yarın :D
birde o linki yollayabilirsen ben baktımda bulamadım.

cevap için teşekürler kardeşim:D

hayırlı günler.


Bizde Yanlış Olmaz Olmuşsa da Yanlışlıkla olmuştur. :D
2012-02-26 11:38:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
http://www.sanalogretim.com/Set-3D-Studio-Max-2010-Animasyon-SetDetay-3D-Studio-Max-2010-Animasyon-8 buyur hocam bu
TalikaOkan EyüpAvatar

http://www.sanalogretim.com/Set-3D-Studio-Max-2010-Animasyon-SetDetay-3D-Studio-Max-2010-Animasyon-8 buyur hocam bu link allah kolaylık versin ozaman anladığım kadarıyla daha yeni başlamışsınız.


- Hiç...
2012-02-26 12:42:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bence animasyon yapabilmenin hele
PixiesAli Ekber ÖzgenAvatar

Bence animasyon yapabilmenin hele hele karekter animasyonu olacaksa yapabilmenin yolu modelleme organik modelleme bilmekten geçiyor inan bana ben bu max e animasyon için atıldım en başta "-lan hazır modellere veririm animasyonu nolacak." diyordum ama işte öyle olmuyo programı bilmen gerekiyo ve büyük bi sabır işi fazla sabır ve emek gerektiriyo bende şu anda bi oyunun sinematik animasyonunu hazırlıyorum ocağın başından beridir daha 17 sahnesini çekebildim. bence sen sıkı bir modelleme eğitimine gir sonra başla animasyona zaten modellemeyi öğrenince yapımın karmaşıklığı vs. gidiyor dahada basitleşiyo bide mantığı kavrarsan ver elini paris.

Şimdiden kolay gelsin.


Where is my mind FB:http://www.facebook.com/rakbenadam01
2012-02-26 13:40:47
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ali Ekber Ozgen`e katilmadigimi
alperaksit

Ali Ekber Ozgen`e katilmadigimi soylemem gerek bu konuda. Forumda cok aktif olmasam da, yanlis bir bilgilendirme soz konusu olunca, diger kullanicilarin da olmadik yollara sapip, vakit ve motivasyon kaybetmemeleri adina bir seyler yazmak gerekli olabiliyor.

Kisaca;

Karakter animasyonu yapabilmek icin organik modelleme bilmen gerekli degil.

Uzunca;

Karakter animasyonu basli basina bir uzmanlik alani. Bunun icin modelleme, isiklandirma, rigging vs gibi konulari bilmek zorunda degilsin. Hatta karakter animasyonu icin program bilgisi dahi cok geri plandadir. Bir program ile karakter animasyonu yapan, baska bir programi 1 haftada rahatlikla ogrenebilir.

Bu tarz yanlis oneriler senelerdir yapilir. Bu biraz seye benziyor; elektro gitar ogrenmeden once klasik gitar ogrenmen lazim. Ikisi temel mantigi benzese de teknikleri farkli olan farkli enstrumanlardir.

Organik modellemeyi heykel trasliga benzeteceksek, animasyonu oyunculuga benzetebiliriz. Birisi ben oyuncu olacagim dediginde "Ama once heykal yapmayi ogrenmen lazim" demeye benziyor bu oneriler.

Veya animasyon icin rigging bilmen gerekli denebilir. Bu da aslinda savas ucagini tasarlayan ucak muhendisi ile, ucagi kullanan savas pilotu arasindaki iliskiye benziyor. Bir araci hazirlayan ve kullanan kisiler ayni becerilere sahip degildir. Rig`i yapan kisi ileanimasyonu yapan kisi arasindaki baglanti biraz buna benziyor.

Eger karakter animasyonu ogrenmekse amac, sadece animasyona odaklanilabilir. Modelleme, rigging bilmek hic mi fayda saglamaz? Tabiki saglar, ama gerekli oldugunu soylemek de kesinlikle yanlis.


2012-02-26 15:08:12
  • Offline
{islemler}
Alper bey görüşlerinizde haklısınız
TalikaOkan EyüpAvatar

Alper bey görüşlerinizde haklısınız katılıyorumda ama bu dediğiniz "karakter animasyonu" öğrenmeyi amaçlayan kişiler için. Turan bey ise demiş ki biz oyun yapacağız mustafa öner hoca gibi animasyon yapmak istiyorum oyunun başına. Oyun için zaten karakter yapmak zorunda ve haliyle organik modellemeyi öğrenmeli birde animasyon var oda farklı bir dal yani aslında bahsedilen hazır modelle animasyon yapmak değil tümüyle animasyon ve oyun yapımı. Tabiki gidişat kötü yani ilk animasyon sonra oyun yapılmaz ilk oyun yapılır daha sonra içindeki karakterler mekanlar vs. kullanarak animasyon yapılır. Kaplamalar rigler modeller hazır olacağı içinde sıfırdan yapım gibi uzun sürmez.


- Hiç...
2012-02-26 15:54:21
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Okan ilk mesajdaki konunun
alperaksit

Okan ilk mesajdaki konunun sadece karakter animasyonu ile ilgili olmadiginin farkindayim. Benim mesajimin amaci sadece Ali Ekber Ozgen`in yazdiklarini okuyanlarin yanlis yonlendirilememsi.


2012-02-26 16:01:19
  • Offline
{islemler}
@Alper evet sizde bazı
PixiesAli Ekber ÖzgenAvatar

@Alper evet sizde bazı noktalarda haklısınız fakat modellerini kendisi yapması her açıdan sağlıklı bence.


Where is my mind FB:http://www.facebook.com/rakbenadam01
2012-02-26 16:42:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
okan kardeşim haklısın ilk
turancan1234Turan Can PamukAvatar

okan kardeşim haklısın ilk önce oyun ama biz bir senaryo yapıcagız ona gore animasyonumuzu yapıcagız mesela animasyon yaparken zaten oyunun haritasını karakterlerini kullanacagız yani animasyon farklı oyun farklı olmuyacak son destan oyunu trailer süper oyun orta derece pek haz alamadım ben bir çok oyun oynadım mmorgp fps web tabanlı bir sürü oyun çoğunlukla online oyun oynadım hayal gücüm yüksek o yüzden ilk olarak animasyonu hazırlayıp sonra orda yaptıklarımızı oyuna dökmek istiyorum anlatabildiysem ne mutlu bana :D

birde kardeş ben öğrenciyim :D parayı biriktirmem baya zamanımı alır free eğitim varmı acaba ?


Bizde Yanlış Olmaz Olmuşsa da Yanlışlıkla olmuştur. :D
2012-02-26 18:25:30 Edit:2012-02-26 18:36:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !