Ders İstek : Bana yürüyeceğim yol konusunda yardım edermisiniz ?

Bana yürüyeceğim yol konusunda yardım edermisiniz ?
dgkndmrDoğukan DEMİRAvatar

Öncelikle herkese merhabalar demek istiyorum çizimlerinizi çalışmalarınızı büyük bir zevkle büyük bir merakla takip ediyorum . Ben bir mimarlık firmasında çalışıyorum genel olarak Asma Tavan,Bölme Duvar,Zemin Sistemlerinin Tamamı , Dış Cephe Giydirme(Silikon Cephe , Kompozit ) Süslemeli Mantolama Çalışmaları vs. yapıyoruz. Bunla alakalı olarakta iş alacağımız yerler veya kişiler işi bize vermeden önce bunun görsel 3 boyutlu halini yani işin bittiğinde nasıl olacağını görmek istiyorlar. Bu tarzda çok işlerimiz oluyor ve iş yeri sahibi beni bu konuda yetiştirmek istiyor. Git bu işi yapmasını öğren ben senin arkandayım her türlü konuda destek olurum falan dedi şimdi önceden Autocad veya 3dmax programlarını kullanmadım ama öğrenmeyi çok aşırı seven birisiyim. Yani bilgisayar bölümü okudum bilgisayar bilgim çok iyidir ama bu 2 programı hiç kullanmadım daha önce. Şimdi sizden şunu istiyicem Ben İstanbul ÜSKÜDAR semtinte oturuyorum ilk önce bu işe nereden başlamalıyım yani ilk önce şunu şunu yap sonra buna geç diyebileceğiniz şeyler var mı ? Birde kurs tavsiyesi istiyicem şimdiden teşekkür ederim cevap veren vermeyen herkese ..


2013-09-11 11:47:49
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Şimdi çalıştığın yerdeki görevin
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

Şimdi çalıştığın yerdeki görevin nedir bilmiyorum ama şuan ki görevinin üzerine bu görevi de üstlenip maaşında bir değişiklik olmayacaksa hiç kalkışma böyle bir şeye çok yıpranırsın.

Sonra o kadar işi tek başınıza yapmaya kalkarsanız piyasada işi olmayan kalifiyeli elemanın iş bulması zorlaşır yada bulamaz. Yanlış anlamayın demek istediğim adam yıllarca uğraşır kendisini geliştirir işi öğrenir sonra sizin patronunuz yeni bir eleman alıp maaş vermek ve onun masraflarını karşılamak yerine var olan çalışanın (sizin) üstüne daha fazla yük bindirip oradan kar etmeye çalışıyor ve maaş da bir değişiklik yamadan (iş gücünüzü sömürerek)

Bu işi öğrenme demiyorum istekliysen öğren tabi kursların hemen hemen hepsi aynı kurs yerine eğitim setleri edin öğren yada özel ders almanı öneririm.

Son olarak 3 boyutlu görselleştirme baya uzun zaman emek ve sabır isteyen bir iştir istediğiniz sonuca ulaşmanız için yıllarınız geçebilir.

İş yerinde mimarınız var sa ki vardır ondan autocad programını öğrenebilirsiniz çok derin bilgiler edinmenize de gerek yok zaten.
Ağırlığı 3ds max veya öğrenmek istediğiniz diğer 3d programlarına vermeniz gerekir.Bunun yanında birde photoshop programını öğrenmeniz de gerekli yada onun türevi bir program öğrenmeniz lazımm


www.yunusdayfun.com
2013-09-11 12:05:33 Edit:2013-09-11 12:12:55
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.yunusdayfun.com
{islemler}
Benim kişisel tavsiyem siz
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

Benim kişisel tavsiyem siz en iyisi oraya bu işde bilgisi olan birini işe almanız.
Böylece hem işiniz görülür, hem sizde işe aldığınız arkadaştan bir şeyler öğrenirsiniz hemde bir kişi istihdam edilmiş işsizlikten kurtulmuş olur.


www.yunusdayfun.com
2013-09-11 12:17:08
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.yunusdayfun.com
{islemler}
Aslında durumu şöyle özetliyim
dgkndmrDoğukan DEMİRAvatar

Aslında durumu şöyle özetliyim piyasadaki mimarların %80- %90 ı yada bize iş başvurusundan gelen mimarların %80-90 ı 3dmax hiç bilmiyor yani bilgisayar ortamında modelleme yapamıyorlar tamam autocad bilgileri iyi ama 3dmax yok yani firma sahibi şunun çizimini istiyorlar dediğinde bunu ofis içerisinde yapacak birisi yok bunun için biz bu çizimleri dışarıda yaptırıyoruz . Yakın zamanda maltepe Carrefour Genel müdürlük binasının tüm ince işlerini yaptık orada zaman zaman ihtiyacımız oldu bana firma sahibinin söylediği şu ben bütün masraflarını karşılıyıcam maaşınada gerekli farkı yansıtıcam bu programı öğren dedi bu arada firma sahibi,patron dediğim kişide öz ve öz halamın oğlu oluyor yani aşağı yukarı 4-5 yıldır beraberiz bir sıkıntı olmadığı sürece kendi işyerim gibi çalışıyorum . Bundan dolayı işe birisini almak yerine en yakınındaki insanın bilmesini öğrenmesini istiyor.


2013-09-11 13:58:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Yunus bey e katılmıyorum
EnqinEngin Yiğit

Yunus bey e katılmıyorum öğrenmenin bilmenin zararı olmaz aksine çok faydası olur,işvereniniz kendi işi görülecegi için sizi destekliyor olabilir ama inanın sizin karınız daha büyük olur.Bu işi üstlenmekle yükünüz ağırlaşabilir bunu göze almalısınız emek olmadan yemekte olmaz.Ben serkan çeliğin kitabı ile başladım Necmi hocanın derslerinede gözatabilirsin baya faydası olur.Bu arada herkez nasibini yer buyrun izmir piyasasını gezin işverenlerin söyledigi ortak söz `Bize profesyonel adam lazım değil işimizi görsün yeter`paintten çıkma gibi bir örnek gösterir bu rendeer kalitesi bizim için kafiidir der okadar. Nerde kaldı kalifiye adam ?


2013-09-11 14:07:53
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.cg-er.com
{islemler}
Bildiğim kadarı ile mimarların
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

Bildiğim kadarı ile mimarların 3ds max bilme zorunlulukları yok ki zaten işleri 3ds max de görsel oluşturmak değil.

Ben size öğrenmeyin demiyorum ki öğrenin yorumumda öğrenmeniz için tavsiyelerde de bulundum demek istediğim ha değince olmuyor ki bu görsel oluşturma zaman alır kursa da gitseniz yine dışarıdan çizdirmeye yad elaman alma ihtiyacı duyacaksınız ta ki sizde sizi tatmin edecek sonuçlara yani realistik render alıncaya kadar.
Yani demek istediğim kursa gidip programın bir kısmını öğrenmekle iş bitmiyor, zaman ve emek istiyor.
Şimdi aklınızda herkes anasının karnında mı öğrendi bu programı bu işi diyorsunuzdur. Evet kimse anasının karnında öğrenmedi sonrada gecesini gündüzüne katarak yeri geldiğinde uykusuz kalarak öğrendi yaptı yeri geldi yılgınlık geldi ve işi bırakmayı düşündü yeri geldi bilgisayarı camdan atmak istedi :).,
Demem o ki siz realistik render alıncaya kadar sizin işleri kim yapacak :).
Ama 3d yi öğrenin zevkli iştir zaman zaman kafayı yedirse de zevklidir. :)


www.yunusdayfun.com
2013-09-11 14:15:04
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.yunusdayfun.com
{islemler}
Engin bey aynı yorumu
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

Engin bey aynı yorumu iki defa yapmışsınız ama ben öğrenmesin demedim ki öğrensin hatta öğrenmesini de önerdim demek istediğim birini çalıştırsalar hem o çalışan ekmeğini kazansa hemde arkadaş kurstan öğreneceğini o arkadaştan öğrense daha iyi olmaz mı demek istediğim özetle buydu.


www.yunusdayfun.com
2013-09-11 15:29:55
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.yunusdayfun.com
{islemler}
Yunus bey chrome u
EnqinEngin Yiğit

Yunus bey chrome u kapatıp açınca tekrar gönderilmiş yorum.Nedemek istediginizi anlıyorum hatta bu yüzden 2 yıldır meslegimi yapmıyorum.Arkadaş freelance olarak eleman bulduklarını ve doğru anladıysam herzaman degil nadir olarak 3d çizim yaptırdıklarını söylemiş.

Sizin dediginiz gibi yapsalar ne olacagını özetleyeyim Elemanı alacaklar ilk zamanlar cicim ayları birikmiş işler falan 1-2 ay böyle geçecek süreklide 3d çizim olmayacagı için ya gözlerine batıp rahatsız edecekler yada çıkışını verip magdur edecekler bence böyle olmaması daha iyi buna istinaden öğrenmesini söyledim.Yoksa tabiki emek veren kafa patlatmış yıllarını harcamış uzman kişilerin çalışması daha doğru olur.


2013-09-11 16:27:13
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.cg-er.com
{islemler}
y
dgkndmrDoğukan DEMİRAvatar

Autocad öğrenmeliyim o zaman ilk etapta 


2013-09-20 09:24:16 Edit:2013-09-20 09:24:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !