Ders İstek : 3D öğrenmek istiyorum

3D öğrenmek istiyorum
kizzle_dizzleMustafa ALINAvatar

Arkadaşlar merhaba,
Ben Matematik mezunuyum ve animasyon çizgi film video yapmak için 3d max yada maya (ikisinide bilmiyorum artık hangisi daha iyi ve mantıklıysa) öğrenmek istiyorum. bu siteden de çok şey öğreneceğim açık zaten ama eğitim almadan olacak birşey değil tabiki.. Nasıl bir eğitim ve nerden alabilirim? Bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
şimdiden teşekkür ederim


2012-01-15 21:28:47
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Öncelikle Merhaba , yazıma
Kortext

Öncelikle Merhaba , yazıma başlamadan önce bu işin yeterince sabır,özveri,fedakarlık ve azim gerektirdiğini söylemek isterim.Öncelikle bir işte başarılı olmak istiyorsanız sabırlı ve vazgeçmeden kendi belirlediğiniz yolda ilerlemeniz gerekir. Tabi ki her yaptığınızda başarılı olucaksınız diye bir kural yok, başarısızlıklar tabi ki olucak ama bunlardan ders çıkarıp bir daha yapmamaya ve elinizden gelenin daha iyisini yapmaya özen göstericeksiniz.

Nereden başlıyabilirsiniz ?

-Öncelikle 3d nedir,nereden gelir,ne işe yarar(sitemizde bu konular mevcuttur), neler yapabilirim gibi tanımlamaları yapmalı ve kısacada olsa bir yol çizelgesi belirlemelisiniz.
-2. aşamaya gelecek olursak, temel kavramlar,arayüz ve kullanacağınız programa göre değişkenlik gösteren belli başlı şeyler öğrenmeniz gerekecektir. Sağolsunlar sitemizde bu konuda yardımlarını esirgemeyen belli başlı hocalarımız mevcut. Birçok zaman ben de engin bilgilerine başvurdum :) .
-Daha sonra siz bu işe istekli ve sabırlı bir şekilde devam ederseniz birşeylerin yerine oturmaya ve bu konuda devam etmeye hazır olduğunuz hissediceksiniz.

Affınıza sığınarak söyliceklerim bu kadar(en azından şimdilik).
Ancak bolca yapılan çalışmaları bir tasarımcı gözüyle incelemenizi ve kendi gözünüzde yorumlamanızı isterim. Bu uzun ve zorlu yolda başarılar.

Önerebileceğim bazı siteler:
cg.tutplus.com
www.3dtotal.com
www.eat3d.com
www.tr3d.com(Şu anda buradasınız ! ) :)
www.gnomonschool.com

ve siz araştırdıkça daha birçok...


Başarılar.


2012-01-15 22:37:41
  • Offline
{islemler}
Bu iş için gerekli
kizzle_dizzleMustafa ALINAvatar

Bu iş için gerekli olan özveri, sabır, fedakarlık, azim bende mevcut :) Allah`ın izniyle bu işi yapabileceğime inanıyorum. Gerekli teknik donanıma da sahip olmaya çalışacam en kısa zamanda. (yüksek performanslı pc, 3dsmax veya maya prog. gibi ..)

Ama bana gerekli olan bunu öğretecek bir kurum. 3D Akademi diye bir kurs varmış mecidiyeköyde biraz araştırdım. Orada 3dsmax i genelde teknik çizim, mimari gibi işlerde kullanıyolar. oyun, çizgi film, film efektleri gibi işlerde ise maya kullanıyorlar.

Orasıyla en kısa zamanda gidip görüşecem bilgi alacam gerekirse kursa kayıt da yaptıracam.

Bu arada bu çok kıymetli sitede de çok kıymetli hocalar var onların paylaşımları da çok güzel. bunlardan da faydalanacağım tabiki. hatta faydalanmaya başladım bile..

Şimdi burada şu soru kafamı kurcalıyor: max mi maya mı ??

3Ds max kullanımı daha kolay ve kaynak çok
Maya ise kullanımı biraz daha zor (yeni başlayanlar için özellikle, yani ben :) ) ve kaynak daha az

Ama animasyon filmler için de genellikle maya kullanılmış sanki yada bana mı öyle geliyor ??

Acaba hangisiyle "başlasam" ?


2012-01-16 17:09:54
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Animasyon yapmak için yazılım
keyframeKey FrameAvatar

Animasyon yapmak için yazılım bilgisine değil birçok bilgiye ihtiyaç var. Tabii ki max yada diğer yazılımlar yerine maya kullanmak daha akıllıca. Fakat bu öğrenim sürecinde maximum verim alabilmek için yazılım öğrenmek gerekmiyor iş öğrenmek gerekiyor. Animasyonu neticede yazılım yapmıyor, çabalarımız sonucunda ortaya çıkıyor. O neden yazılımı bir araç olarak görmeliyiz amaç değil. Amaç etkileyici animasyonlar ortaya koymak ve bunu meslek haline getirmekse eğitim almak lazım. Eğitim alırsak süreç hızlanır ve birçok animatorün bilgi eksikliğinden düştüğü hataların önüne geçilmiş olur. Animasyona dair birtakım korsan kaynaklar mevcut fakat o kaynak videolarda anlatılan hareketlerin dışına çıkmak zordur. Temel eğitimi almazsak yol katedemeyiz. Yazılım kullanılır, bilgi öğrenilir.

Selamlar


invisible
2012-01-16 17:39:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ARkadaşlara ilaveten arama kısmını
rotfireCemil T.Avatar

ARkadaşlara ilaveten arama kısmını kullanırsanız dünya dokümanı bu sitede bulabilirsiniz.

http://www.tr3d.com/dersler/ buraya girip inceleyin yeni başlayanlardan tutun prof. kullanıma kadar ücretsiz dersler, videolar bulunmaktadır.

Kolay gelsin...


Rotfire
2012-01-16 20:20:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Ben maya ile başlamaya
kizzle_dizzleMustafa ALINAvatar

Ben maya ile başlamaya karar verdim. Peki bu prog. ücretsiz bulabileceğim biryer varmı? Yada kursa gidersem onlar temin ederlermi acaba bana?
Ayrıca bilgisayarımı değiştirmeyi daha doğrusu masaüstü almayı düşünüyorum nasıl bir pc tavsiye edersiniz arkadaşlar? İşlemcisi ram i falan ne olmalı?


2012-01-16 23:04:07
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Autodesk
ArslanistGörkem ArslanAvatar

Autodesk programları öğrencilere ücretsiz veriyor.Student versiyonunu üye olup indirebilirsin
http://students.autodesk.com/?nd=download_center


2012-01-16 23:58:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Sayın kizzle_dizzle; Maya
ArkondeRAlper SözenAvatar

Sayın kizzle_dizzle;

Maya ile başlamak güzel bir seçim. Amacınız doğrudan doğruya animasyon üzerine çalışmak ise bu yolda devam edin. Fakat animasyon yapmak için acele etmeyin. Yaptığınız işlerin beğeni toplamaya başlaması için önünüzde birkaç sene var daha. Eğer imkanınız varsa çeşitli kurslar yerine üniversitelerin ilgili bölümlerine göz atın. Bazı üniversitelerimizde bu tarz bölümler var. Okul eğitimi daha geniş kapsamlı olduğundan doğrudan program öğrenmeye göre daha yavaş gidecektir. Fakat animasyon da sadece program öğrenmekle bitecek bir iş değildir zaten. Eğer ikinci bir üni. okuma imkanınız yoksa bile bu bölümlerin hocalarıyla ve öğrencileriyle görüşün. Okudukları dersleri ve müfredatlarını öğrenin ve bu konularda kendinizi geliştirmeye çalışın.

Kolay gelsin...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2012-01-17 11:27:15
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
teşekkür ederim indiriyorum şuan
kizzle_dizzleMustafa ALINAvatar

Evet haklısınız aslında bende 2. bi üniv okusam mı dedim ama hem çalışıp hem okumak çok zor olacak çünkü bu tarz bölümlerin devam zorunluluğu var. Ama dediğiniz gibi hocalarla ve öğrencilerle görüşebilirim. Bi kursla başlayayım bakalım devamı gelir diye düşünüyorum :)

İlginiz ve önerileriniz için hepinize teşekkür ediyorum


2012-01-17 15:45:38 Edit:2012-01-17 15:49:36
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
ders
coiffeurozzy

sevgili kizzle _dizzle bende 3ds max proğramını profesyonel şekilde ögrenmek istiyorum.onun için antalyada bilge adam a kayıt yaptırdım.fiyatı bıraz fazla ama bence değecek....


2012-02-07 17:01:27
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !