V-Ray : kullandığınız ışık kamera ve render ayarları neler?

kullandığınız ışık kamera ve render ayarları neler?
mc3dsmimar

arkadaşlar dış meken son renderlerinizde kullandığınız ışık ,kamera ve render ayarlarınız nelerdir? paylaşabilirmisiniz?


2011-08-26 11:35:25 Edit:2011-08-26 11:35:49
  • Offline
  • Erkek
Bunu burda sormak yerine
graffixMurat GülerAvatar

Bunu burda sormak yerine çalışmaların altında o çalışmayı yapan arkadaşa sorun daha efektif olur.


Tasarımın gヅlen yüzü… www.muratguler.net
2011-08-26 11:48:55
  • Offline
  • Erkek
daha fazla kişiden fikir
mc3dsmimar

daha fazla kişiden fikir almak için burada sordum.


2011-08-26 12:52:05
  • Offline
  • Erkek
Fikir almaktan ziyade direk
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Fikir almaktan ziyade direk setup sormuşsun arkadaş.

İstersen sahne hazırlayalım atalım...

Valla kabalaşıyorum ama o kadar enteresan konular açılmaya başlandı ki hayret ediyorum.

Ben her şeyi deneyerek gözlerimle görerek öğrendim.
Dolayısı ile sana da denemeni ve tüm etkileri görmeni öneriyorum


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-08-26 16:10:44 Edit:2011-08-26 16:11:55
  • Offline
  • Erkek
Bu işe yeni başlayan
meto007metin karakayaAvatar

Bu işe yeni başlayan bazı arkadaşlar her sahnede aynı ışık, kamera ve render ayarları kullandığımızı sanıyorlar sanırım.

Halbuki her yaptığımız işte, sahneye ve kaplamalara göre bu ayarların değiştiğini ancak belli bi seviyeye geldikleri zaman anlıyorlar.


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2011-08-26 17:10:16
  • Offline
  • Erkek
he ama paylaş diyorsun
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

he ama paylaş diyorsun yani =)

Arkadaş... Bak sana balık ısmarlatmak yerine balık tutmayı öğren" diyoruz.
Bunu ters algılama. Aynen metin in dediği gibi her açıda değişir o değerler. Sahnenin tepkisine göre hangi ayarı değiştirmen gerektiğini de anca her ayarı öğrendiğinde bilebilirsin.

Ayrıca illa hazır sahne istiyorsan gir evermotion sitesine orada var güzel sahneler.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-08-26 17:57:55
  • Offline
  • Erkek
İnsanlar bencildir hele işin
graffixMurat GülerAvatar

İnsanlar bencildir hele işin içine max girerse daha da bencildir. Ben sana işte bu yüzdün beğendiğin sahnenin altına konu aç dedim :)

Maxte hiç bir sahnenin tam ayarı yoktur. Kullandığın malzemeden tut ışığa kadar sahnedeki her obje render ayarını etkiler.

Şimdi belki bu yazılanlara içten içe sinirleniyorsun ama ileride deneyip yanıldıkça ışık ayarlarını kendince tutturunca insanlara hak vereceksin.

Hadi ram`ine kuvvet :)


Tasarımın gヅlen yüzü… www.muratguler.net
2011-08-26 18:05:29
  • Offline
  • Erkek
Tunç Bey her başlıkta
Querorz

Tunç Bey her başlıkta birilerini azarlıyorsunuz gibime geliyor. Biraz dikkatli olsanız? :)


2011-08-29 22:41:24 Edit:2011-08-29 22:41:47
  • Offline
aslında şöyle bişey olabilir;
rembrandtT.M. ÇAKICIAvatar

aslında şöyle bişey olabilir;
yapılan ve siteye gönderilen Render alınmış çalışmalarla ilgili açıklama kısmına yada alta ilk mesaj olarak;
renderla ilgili hangi ayarların olduğunu,
ne tür ışık kullanıldığı hakkında üyeler bilgiler ekleme nezaketinde bulunursa; yeni arkadaşlarımızdaya yapacakları çalışmalarda bunları deneye bilirler.. sonuçta hepimiz farklı şekillerde ayarlarla bu işi halledebiliyoruz.. hem Çalışma yollayan kişi hayra vesile olur yeni başlayanlara yol gösterir, hemde yeni dostlar hangi sahnede hangi ayarlar daha etkili bunu görmüş olurlar,, ve ayarlarıda denerler kendi çalışmalarında
Nedersiniz????


2011-08-30 00:28:02
  • Online
  • Erkek
Yahu bu yeni arkadaşların
ArkondeRAlper SözenAvatar

Yahu bu yeni arkadaşların ne çok sıkıntısı var. Ben bu siteye 2005 senesinde üye oldum. O günden beri render ayarları ve niceleri hakkında 10 larca soru yanıtladım. Benim göremediğim, başkalarının yanıtladığı yüzlerce soru soruldu. Hazır vray ayaları varmı, ben ne olduğunu biliyorum ama yapamıyorum, siz bu sahnede ne kullandınız, dış mekan/iç mekan için ne kullanmalıyım, iş aldım acil... Bir arkadaş "konu max olunca insanlar bencildir" diye yazmış. O arkadaş da, bu soruyu soran arkadaş da kusura bakmasınlar, ama benim tecrübeyle sabit (11 sene) bir bilgim var ise insanlar aç gözlüdür, özellikle konu max olunca daha da aç gözlüdür. Şu zamana kadar sadece bu sitedekiler değil, gerçek hayatta, çevremden de "bana max öğretsene" diye yanıma gelen bir sürü kişi oldu. Her defasında aynı şey oldu, daha poligon şudur, vertex budur demeye başlamışken, abi işimi görecek kadar 15 dakikada senin şu yaptıklarını nasıl yapıcaz demeye başladılar. Bir de bu sitedeki arkadaşlar, "kardeşim o iş senin sandığın gibi değil" deyince kırılıyorlar. Kusura bakmasın kimse, bana bu kadar senede çalışıp didinip öğrendiğim şeyleri iki dakikada kısaca özetlermisin diyen adamı kırarım ben. Şu an saat 03:25, bunları yazarken bir yandan deneme renderları alıyorum ben, tecrübeli olmadığım alanlarda kendimi geliştirmek için. Yoksa ben de bilirdim bir başlık açıp da bunu nasıl yapıcam diye sormayı. Neden gecenin bu saatinde paralayayım kendimi?

Beş kişiyi kırmadın, yanıtlamaya çalıştın, sonraki 10 kişiye nazikçe tecrübeyle öğreneceksin demeye çalıştın, ondan sonraki bir 15 tanesini görmezden geldin... Nereye kadar? Ben de bu sitede adam gibi sorular, sorunlar tartışılsın, beim de bilgim artsın isterim. İlla birilerine max öğretme heveslisi olsam bana ders verir misin diyen her adamdan para alırdım. Daha max anlattığım kimseden tek kuruş almışlığım yok. Bir iç mimar arkadaşım zorla yemek ısmarlamıştı o kadar.

Uzun lafın kısası: Önce çalışacaksın, sonra birşey koyacaksın ortaya. Ondan sonra eksiklerini görüp öyle açacaksın konuyu. Diyeceksin ki yaptığım işin burası kötü oldu. Ben düzeltmek için bunu bunu denedim ama olmadı. Başka ne yapabilirim. O zaman bilen adam görecek ki senin içinde gayret var, sen verdiği bilgiye layık olacak adamsın. O zaman cevap yazacak.

Bu sözlerimden de ancak üzerine alınması gerekenler alınsın. Sonra "vay efendim sen kırıcısın, adam tabiiki de soracak, bu site yeni öğrenenlerin buluşma noktası" gibi sözler söylemesin kimse bana. Bunu söyleyecek adam önce cevapladığım 750 den fazla konuyu açıp okusun, birilerine birşey anlatabilmek için nasıl çabalamışım görsün, ondan sonra eleştirecek yüzü kalıyorsa konuşsun.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-08-30 03:38:47
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!