3ds Max : Text Şeklinin Bozulması...

Text Şeklinin Bozulması...

Merhaba arkadaşlar, 3DS MAX ile uğraşıyordum, bir şeyler yapayım dedim, birkaç sorunla karşılaştım. Öncelikle bir text yarattım, buna extrude modifier uyguladım. Amount´u 15 yaptım. Sonra editable poly dediğimde Inset uygulayayım dedim, ama nedense bazı harflerin biçimi bozuldu. Bunu düzeltmenin yolu yok mu acaba?

İlgili görüntü burada:
http://ressim.net/s/upload/c8eb3914.jpg

Teşekkürler şimdiden.


2011-07-30 03:03:42 Edit:2011-07-30 03:05:56
  • Offline
{islemler}
var
ETezerErgin TEZERAvatar

mesela daha az inset gir...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2011-07-30 07:51:02
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
extrude vermeden önce inset
novaStd

extrude vermeden önce inset yap. sonra extrude ver.

ya da buna hiç gerek yok. direkt text´i yazdıktan sonra modify sekmesinden rendering seçeneğini aktif hale getir. ister köşeli ister silindirik şekilde hacim verebilirsin yazıya. eğer yapmak istediğini doğru anladıysam tabi :)
kolay gelsin...


2011-07-30 09:46:52
  • Offline
{islemler}
Bir ihtimal
Douaslan

Harfle ne yapmaya çalıştığını söylesen yardımcı olabilirdim fakat şimdilik ihtimal güdeceğim.Text ile yazdığın harfleri extrude veriyorsun daha sonrasında edit poly ile ne yapmaya çalışıyorsun anlamadım fakat belirli yerlerini değiştirmek istiyorsan segmen atman gerekiyor tek tek :)) Herhangi bir ters oynamada veya smooth vermede harfin segmentleri birbirine girecektir şu an yaptığın gibi.Edit polydeyken düzgün şekilde segmentle veya font bak kendine yapmak istediğin karakteri bul direk uygula inan daha kolay olur :)) Anlayabildiğim kadar cevapladım.Kolay gelsin


2011-07-30 11:13:16
  • Offline
{islemler}
inserti azaltmalısın, örneğin m
YasarTasYaşar TaşAvatar

inserti azaltmalısın, örneğin m harfinin iç uç kısımları. verdiğin insert kadar o line´ı devam ettirmesi gerekiyor, ta ki kesişene kadar. insert fazla olunca da dışarı çıkıyor.
Poly´e çevirmeden önce spline yapıp, sivri uçlara vertex ekleyerek köşeli hale getirebilirsin ya da en başta dendiği üzere inserti azaltmalısın.
Kolay gelsin


2011-07-30 11:32:16
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Kusura bakmayın, sorunumu tam

Kusura bakmayın, sorunumu tam belirttiğimi düşünmüştüm de galiba belirtememişim. Şu resme bakın ilk önce:

http://ressim.net/s/upload/5ba04252.jpg

Bu tür yazılar yapmaya çalışıyorum. yani kenar çizgisi varmış gibi olacak, ortası da şişkin olacak. Alttaki mavi olan yazıda en fazla bu kadar inset yapılabiliyor. Sonrasında biçimler bozuluyor. Acaba inset yapmak yerine dıştaki o gri alanı büyütecek bir yöntem bulmak daha iyi olmaz mı ki? Çünkü font´un her yeri aynı değil, bi yeri kalın, bi yeri ince. Elbette biçim bozuklukları olacağını düşünüyorum. Dediklerinizi pek anlamadım, yeniyim de. Ama extrude yapmadan önce inset yap demişsiniz de onu nasıl yapacağımı kestiremedim ben. Edit Poly ya da Edit Spline dedikten sonra inset tuşu göremedim.

Kusura bakmayın yeni olduğum için sizi biraz zorlamış olabilirim, ayrıca o kadar yanıt vermişsiniz, hepinize teker teker teşekkürlerimi sunarım.


2011-07-30 16:27:54
  • Offline
{islemler}
resmi başka bir siteye
kajaxatakan şıkoğluAvatar

resmi başka bir siteye uplaoad edebilirmisiniz? standart paketteki filitrelemeye takılıyorum da

According to the current security policy, the URL you have requested is blocked.

Host : ´ressim.net´
URL : ´/s/upload/5ba04252.jpg´

Categorie : ´Pornography and Sexually-explicit Content´


vefasız hedef kitle
2011-07-30 16:38:11
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Birkaç siteye upload ettim,

Birkaç siteye upload ettim, alın.

http://i52.tinypic.com/2rg1gr4.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/837/5ba04252.jpg/
http://a1107.hizliresim.com/11/7/30/4526.jpg
http://www.image-upload.net/viewer.php?file=hic5jcqfmaozdlf5dst.jpg
http://postimage.org/image/2shflo4zo/
http://picfront.de/d/8im6


2011-07-30 16:44:38
  • Offline
{islemler}
Kendi cevabınızı kendiniz vermişsiniz
ArkondeRAlper SözenAvatar

Kendi cevabınızı kendiniz vermişsiniz zaten. Fontu inceltmek yerine kenarlarını kalınlaştırmak daha doğru olur. Mümkün olduğunca fontların kalınlıklarıyla ve espasıyla oynamamak grafik açıdan da daha doğrudur.(eğer kalınlığını beğenmediyseniz farklı bir font seçin)

Extrue uyguladığınız text i editable poly haline getirin. Sonra yan yüzeylerinin hepsini seçip editable poly altındaki extrude komutunu uygulayın. Komut tuşunun yanındaki kutucuğa basınca açılan pencerde "group" yerine "local normal" seçeneğinin seçili olduğundan emin olun. Daha sonra da yazının üst yüzeylerini seçip bir miktar daha extrude uygulayın.

Sizin yaşadığınız sorunun sebebini daha iyi anlayabilmek için: viewport u edged faces görünümümüne getirin (kısayolu f4) ve üst yüzeylere çok küçük bir değerle inset uygulayın. Değeri yavaş yavaş arttırdıkça sorununun nerelerde oluştuğunu ve neyden kaynaklandığını göreceksiniz. Bu bir hata değil, komutun çalışma şeklinden kaynaklanan bir durum.

Kolay gelsin...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-08-01 19:36:25
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !