3ds Max : Pencere doku materyal atama

Pencere doku materyal atama
darkeagle56Mert BacloAvatar

Arkadaşlar 3dmax in içine materyal atma ve bunu istedigimiz duvara pencereye atma konusunda biraz sıkıntılar var 3dmax e çagırmayı biliyorum fakat jpg olan şey oyuncak gibi duruyor cam için nasıl yükleniyor falan bi bilgi vercek varsa süper olur


2016-11-19 15:46:14
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Çok temel sorularınız var
fasuto53Fatih Avatar

Çok temel sorularınız var bence sorularınızı da doğru sorabilmek için biraz öğrenmeniz gerekir. Videoda güzel bir kaplama dersi var. Sesli olması şart değil bu tür kısa videolardan çok şey öğrenilir ve hemen herkes yaklaşık olarak böyle öğreniyor.

Ancak önce doğru soru sorabilmek için (anlaşılabilmeniz için) biraz ilerlemeniz iyi olacak. Böylelikle internette arama yapacağınız terimler de oturur ve daha çabuk sonuçlara ulaşabilirsiniz.

video:
https://www.youtube.com/watch?v=jV0M2ODPQug

Genel olarak dersler bölümünü de gezmenizi öneririm. Temel seviyedeki her konu için bir ders bulabilirsiniz.
http://www.tr3d.com/dersler/3ds-max-dersleri/


2016-11-19 16:17:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Aslında öyle degil
darkeagle56Mert BacloAvatar

Bu attıgın videodaki gibi şeyleri yapabiliyorum fakat mesela cam için materyal atarken sıkıntı yaşiyorunm bende Sıkıntı şu materyal atayabiliyorum fakat o gerçek hissiyatı veremiyorum sadece jpg yapıstırmısım gibi oluyor


2016-11-19 17:40:16
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Öncelikle cam materyalinin nasıl
fasuto53Fatih Avatar

Öncelikle cam materyalinin nasıl yapıldığını öğrenebilirsin ki forumda bir sürü konusu açıldı.

2. Aşamada bir camı cam gibi görebilmek için evvela onun üzerinde çevresel yansımaların oluşabilmesi lazım. Eğer bir pencere camıysa ve cephe renderi gibi bir render alıyorsanız en azından bir HDR kullanmalısınız. Hiç bir malzemenin gerçeği uzayda bir boşlukta dünyada göründüğü gibi görünmez. Önce sahneni biraz dünyalılaştır. Eğer malzemeni de doğru yaparsan hiç bir sorun kalmayacaktır. Ancak ideal cam olarak sunulan vray materyal düzenlemelerinde bazen yansıma yetersiz gelebilir bunu da ior değerini yükselterek tatmin edici sonuca kadar yükseltebilirsin. Çok abartırsan da reflekte cam gibi görünür.


Elbetteki soru sormak en doğal hakkınız ancak forumlarda daha çok şu tür sorular görmek katılımı da arttırır. Örneğin her şeyi yapmışsınızdır bildiğiniz ölçüde materyali yapılması gerektiği gibi, çevre ayarları render ayarları vs.. Sonuç yine istediğiniz gibi değildir. O zaman herkes deneyimlerinde başına gelen sıkıntıları şöyle bir tarayarak daha çok yardımcı olmak isteyecektir, emin olabilirsiniz.


2016-11-19 21:10:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !