3ds Max : nasıl öğrenebilirim?

nasıl öğrenebilirim?
bsrn

merhaba,
ben ciddi bir şekilde 3dsmax öğrenmek istiyorum. ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. ne zaman öğrenmeye çalışsam tıkanıp kalıyorum. zaman problemim de yok zamanım bol, yeter ki öğrenebileyim. tutorial izleyip uygulayarak pek kalıcı olmayacağını düşünüyorum. kısacası, eminim ki birçoğunuz kursa gitmeden, benim şuan geçeceğim yollardan geçerek öğrenmişsinizdir. tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.


2011-08-04 04:28:17
  • Offline
{islemler}
Sitemizin ücretsiz 6 saate
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Sitemizin ücretsiz 6 saate yakın eğitim videoları bulunuyor. onlara baktın mı ?

http://www.tr3d.com/dersler/ders/fa/


Game maker
2011-08-04 08:43:44
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Necmi hocama katılıyorum. Derslere
ALTaMaRaÜmit KorkmazAvatar

Necmi hocama katılıyorum. Derslere bir bakmanda fayda var.


2011-08-04 14:03:03
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bence başlangıç seviyesi için
ArkondeRAlper SözenAvatar

Bence başlangıç seviyesi için bir kitap alın. hangisi olduğu farketmez. Temelinden, arayüzü öğrenerek başlayın. Neyi nerede bulacağınızı bilmeden hangi dersi takip ederseniz edin bir yerde tıkanırsınız. Kitap ya da komple eğitim seti sizi sıfırdan alıp bir seviyeye kadar taşır. Bu sırada programın çalışma mantığını, poligonları, alt nesneleri, modifierları vb. öğrenirsiniz. Kendi başınıza birşeyler yapabilmeye başlayınca bol bol proje üretin. Karşılaştığınız sorular için internette arama yapın. Günde birkaç saatinizi bu şekilde geçirince çok fazla şey öğrenirsiniz. Başarısız olduğunuz yerleri ve nasıl yapacağınızı bilemediğiniz şeyleri burada sorun. Sabrederseniz mutlaka yardımcı olacak birileri çıkar.

İlk başlarda çok mükemmeliyetçi olmayın, bir iki haftada mükemmel işler çıkartmek pek mümkün değildir. Kendinize basit hedefler koyup adım adım ilerleyin.

Alt yapınızı oturtmadan birsonrakia dımlara geçmeye kalkışmayın, sadece kafanız karışır. Okuduğunuz, izlediğiniz derslerde neyi ne için yaptığınızı öğrenin. Aksi takdirde sadece derste anlatılan işi yapmayı ezberlemiş olursunuz. Eğer öğrenerek ilerlerseniz aynı teknikleri kendi işleriniz için de kullanabilecek bilgiye sahip olursunuz.

Öğrenmeye, modelleme - malzeme - render sırasıyla devam edin. Render çalışmaları yapmaya başlamadan önce yok vray miç yok onyx miş başka pluginlere bulaşmayın. Herşey sırasıyla :)


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-08-04 19:51:31
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaş ne zaman öğrenmeye
TodasAngelYavuz ACARAvatar

Arkadaş ne zaman öğrenmeye kalksam tıkanıp kalıyorum demiş. Bu yüzden kitap çok faydalı olmayabilir. Uygulama olması gerek. Örneğin Necmi hocamın 6 saatlik video dersleri. Animasyon haricini izledim çokta faydalı oldu saolsun. Videoyu izlerken sürekli durdurup orada yapılanı kendimde yaptım. Daha sonra bir yerde çizim yapmak gerektiğinde ya burada böyle bir teknik vardı diyerek anımsıyorum, açıp o videoyu tekrar izliyorum. Zaten hangi konunun hangi videoda olduğunu az çok hatırlıyorum. Takıldığım yerleri dediğiniz gibi burada soruyorum. Şu an amatör seviyede çizim yapmaya başladım. İşlerden fırsat bulursam sıra kursa geldi. Daha olmadı işi bırakacağım sırf max ve vray öğrenmek için. Şunuda beliteyim, ilk başlangıçta iseniz, henüz programın mantığını kavramadıysan ben bu işi kesinlikle yapamam diyebilirsiniz. İç mimar kuzenim var, maxi iyi kullanıyor, oda aynı şekilde ben bu programı hiç kullanamam diyerek ilk başta hayal kırıklığına uğramış bende aynı şekilde. Ama bir yerden sonra o kadar zor olmadığı ama sabırda gerektirdiği belli oluyor.


ZiPPo
2011-08-04 20:03:49 Edit:2011-08-04 20:05:57
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
kitabım var. önerdiğiniz dersleri
bsrn

kitabım var. önerdiğiniz dersleri de indirdim. uygulamaya çalışacağım. teşekkürler. ArkondeR sizin tavsiyeleriniz için de ayrıca teşekkür ederim. TodasAngel programı öğrenme konusundaki düşüncelerim sizin söylediklerinizle çok benzer :). artık o düşünceleri kırmak lazım. teşekkürler.


2011-08-05 01:50:36
  • Offline
{islemler}
bence kitap ve derslerle
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

bence kitap ve derslerle birlikte teknik resim bilgisi de şart neticede blueprintleri teknik resim kurallarına göre ayarlıyoruz.


MODO, rhino
2011-08-05 14:21:20
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
kesinlikle 3 boyut bilgisi
TodasAngelYavuz ACARAvatar

kesinlikle 3 boyut bilgisi olmayanın işi çok zor diyebilirim. Umarım sizde hedeflediğiniz yerlere gelirsiniz. İyi çalışmalar.


ZiPPo
2011-08-06 00:06:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bence hiçbir önbilgiye ihtiyacın
ercan517

Bence hiçbir önbilgiye ihtiyacın yok. Tek gereken azim.


2011-08-06 14:18:30
  • Offline
{islemler}
Programı ne için ögrenmek

Programı ne için ögrenmek istedginiz önemli bence

Pek çok iş yapılıyor 3d programları ile.

Sonrasında kullanacagınız alanda detay bilgisine sahip olmak gerekli

Mesela mimari görselleştirme yapacaksanız.
mimari teknik bilgiye ihtiyaç duymak gibi.

Sonuçta Programlar Aracı Sadece.
Ne çizmek istiyorsanız önce ona karar vermek lazım.

Program bilgisi teknik bilgi sonuçta,

Tutoriallerden ögrendigilen şeyler unutulmaz, İş akışı içinde zaten ihtiyaç duyuluyor.

Sürekli kullanılan şeyler unutulurmu.


2011-08-06 17:59:38
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !