3ds Max : Modeli low poly yapma

Modeli low poly yapma
ayktuaykAykut KöseAvatar

Selam arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var bilgisi olan paylaşımda bulunursa sevinirim. Çizmiş olduğum bir modeli oyun için hazıra getirmek için low poly UWV maping de hazırladığım textureyi kaplamaya çalışıyorum fakat hala başarabilmiş değilim.
İzlediğim yol şöyle:
1- High poly olarak modellediğim helikopteri Unwrap UVW ile hazırladıktan sonra photoshopda texturesinş hazırladım kapladım.
2 - Sonra high poly modellin parçalarını attach ile birleştirerek tek parça haline getirdim.
3 - Bu modeli prooptemizer ile %20 oranında düşürdüm
4 - Render to texture menusünden low poly yaptığım modeli seçerek high poly projection ile birleştirdikten sonra Comple Map alıyorum fakat high polideki hazırladığım çalıştığım UVW map ile render tuşuna bastığımda aldığım görüntü tutmadığı için kaplamayı gerçekleştiremedim.
İnşallah doğru anlaşılır bir açıklama olmuştur, yrdımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


Çalış, Çalış
2017-03-26 15:25:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
High poly modeli
cosmosiiievren yıldırım

High poly modeli zbrushta low poly çevir sonra UV olayı için unfold programını kullan sonra UV sini açtıktan sonra tekrar zbrusha dönerek high modeli UV sini açtığın modele en son (artık kaç levelin varsa)gelene kadar projetc et sonra subdivision levelini tekrar 1 e getir multi map exporter dan export et daha sonra 3d max de low moedelini açtığın zaman modelin low görünecek fakat render sırasında yüksek detaylı görünecek


2017-03-26 20:30:51
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bu arada unutmadan söylim
cosmosiiievren yıldırım

bu arada unutmadan söylim bu low modeli oyunda kullanacaksan xnormal ile tüm UV yi tek bir şekilde kayıt etmelisin. zbrush her obje için ayrı ayrı normal map oluşturur

ama xnormal programı tek bir UV yapmaya yarar


2017-03-26 20:34:42
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
mustafa beye cevap
ayktuaykAykut KöseAvatar

Teşekkürler öncelikle destek için.
Dediğiniz gibi aynı yolu takip ediyorum.Bunuda bu soruyu paylaştıkdan sonra başladım. Şu anda sorunu zaten bake çıkartırken yaşıyorum. İstediğim kalitede çıkmıyor malesef. Detay göremiyorum. Örnek şuan atak helikopterini modelledim low polye düşürdüm. Kapartodaki vida somun gibi abjeleri lowpolyde zaten sildim orda yüzey düz plane şeklinde. Render texture de bake alırken bu detayları istediğim kalitede alamıyorum şuan sıkıntı yaşadığım nokta bu.
Şu an anladığım veya anlayamadığım kadarıyla belkide
1- low polye düşürürken hata yapıyorum örneğin sildiğim vertexlerden sonra objede gölgelenmeler oluyor. Bu etkenmidir bilemiyorum şuan?

2- projettion ayarlarında veya renter texture penceresindeki ayarlarda bir sıkıntı olabilir
bunları aşamalı olarak kontrol ederek tek tek deneyecğim bu aşmada sonuçu paylaşırım .


Çalış, Çalış
2017-04-01 14:10:17
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
evrene cevap
ayktuaykAykut KöseAvatar

Paylaşım için teş ederim.
Sizin sunduğunuz çöSüm şuan kullandığım yoldan çok farklı öncelikle bu aşamayı bir tamamlamak isterim. Sizin öneriniz üzerinde de zamanı gelince mutlaka deneyeceğim. Sonuçta olması önemli olduktan sonrada hız önemli.en verimli şekli en iyisi.


Çalış, Çalış
2017-04-01 14:14:44
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
mustafa duyara cevap
ayktuaykAykut KöseAvatar

Denemedim ama mantıklı gibi duruyor. Sonuçta lowpoly yaparken deformasyon olmuyor objede.


Çalış, Çalış
2017-04-01 14:16:40
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Modelinizi oluşturduktan sonra ProOptimizer
bertan06Bertan BADAY

Modelinizi oluşturduktan sonra ProOptimizer

Modelinizi oluşturduktan sonra ProOptimizer komutunu aktif ettiğinizde alt komutlarda Keep Textures ve Keep UV Boundaries seçenekleri mevcuttur. Aktif etmeniz dahilinde hazırlamış olduğunuz kaplamaya sadık kalmasını isteyerek poly değerleri ile oynayabilirsiniz. Model tam olarak deformasyona uğramayacak şekilde doğru bir değer yakaladıktan sonra Smooth komutunu kullanmanız dahilinde oluşan gölgeler/kırılmalar ortadan kalkacaktır. Genellikle bu yöntemi kullanıyorum. Yukarıdaki resimde anlatmaya çalıştığım aşamalar mevcuttur. İşinize yaramasa da ek bir fikir olsun isterim. Kolay gelsin.

2017-04-04 16:45:58
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !