3ds Max : Eski Tr3d Nerede ?

Necmi bey, güzel açıklamalar
POWERD3D

Necmi bey, açıklamalar için teşekkürler. Kaygılarınızı anlıyor ve saygı duyuyorum fakat siteye girişteki bilgi ve görüntü kirliliği bence çözülmeli. Acemilere zaten ciddi destek veren bir site burası bunu herkes biliyor. Yani bu acemi havasını vitrine taşımaya gerek yok bence. Zaten forumlar ve wip kısmı bolca olanak tanıyor insanlara. Galeri sisteminin sağlam olması artı puan katacaktır tr3d ye bence.

Geçim derdi ve diğer şeylere katılıyorum. Bende aynı derdin içindeyim. Bakmamız gereken çocuğumuz ve hayat standartlarımız var.

Metin bey, olaya farklı bir bakış açısıyla baktım. Yani ilk izlenim ve ilke verilen değer gerisine de etki ediyor malesef. Üzerinize veya üzerimize alınacak bir durum yok ortada. Sadece kafadaki kanıtlanma duygusu veya ön plana çıkma evresi biraz daha baskın bizde. Bu küçük detayları karçıdığımız için ayrıntılarıda göremiyoruz. Yani basit bir eleştiri değil benimki sadece başlangıcın önemini vurgulamak.

Ayrıca daha iyi anlamak için tr3d ana sayfası ile cgsociety ana sayfasını karşılaştırmak gerekiyor. Maddi gücü bir köşeye bırakarak sadece sisteme ve vitirinde yer verilen unsurlara dikkat çekmek istiyorum.


2011-10-12 18:20:52 Edit:2011-10-12 18:35:27
  • Offline
{islemler}
hepimiz acemiyizz
automax

acemi diyenler ...bir gün sizde bizim gibi acemıydınz ne de cabuk unutunzz=)


2011-10-12 21:05:56
  • Offline
{islemler}
Haddim olmayarak görüşlerimi belirtmek
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Haddim olmayarak görüşlerimi belirtmek isterim ki, bundan 5-6 yıl önce de burdaydım şimdi de burdayım. 5 yıl önce de oturup bütün galerileri tek tek gezip incelerdim, şimdi de elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum bunu.

Fakat insanların gözünden kaçan ince bir nokta var, eskiden çok vasat bir çalışmayı detaylarıyla incelediğim olurdu, ama artık bu tat vermiyor. Daha kaliteli işler arıyor gözlerim. Bunun sebebi de insanların sürekli kendini yenilemesi, geliştirmesi olarak görüyorum..

O yüzden en azından ana sayfada görünmesi gereken işlerin sitenin çekiciliği açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Yeni başlayan, heves eden çok fazla acemi var.. (evet automax acemi dedim..) Siteye daha ilk grişte acemi arkadaşların işlerini görüp, "buraya ben de koyarım çalışmamı" diyip kaplama bile atmadan sadece renklerle default render alan insanlar bile çalışmasını ana sayfada görüp kendi gururlarını okşayabiliyorlar. Bizzat tanıdığım insanlar var..

Necmi Hocam`a katılıyorum, toplumumuzu tanımamız gerekiyor. Bİrşeyi çok çabuk tüketen bir milletiz ve bu sitenin de bu şekilde tüketilmesini istemiyorum. İnsanlar çalışmalarını yayınlarken en azından 2 kere düşünmeli..

Anasayfadaki galeri sistemi eski haliyle gayet başarılıydı, altta "yorum bekleyen çalışmalar" kısmında yeni çalışmalar vardı fakat siteyi açar açmaz insanların beğendiği, onaylanmış çalışmalar mevcuttu. Bu şekilde olursa yeni başlayan arkadaşlar da ana sayfaya girebilmek için daha çok çaba sarfedeceklerdir.
Sorun tabiki sadece galeri sistemiyle bitmiyor ama lafı fazla uzattım. Mevzusu açılmışken görüş bildireyim istedim.

Sorun olarak görünen her mevzuda şikayet etmek yada neden böyle demek yerine olabildiğince detaylı düşünmek, hatta beyin fırtınası yapmak, bazen saçmalamak bile bir çok çözüm sağlayacaktır.

Bu kadar uzattığım için kusura bakmayın lütfen..


21 Volts Creative
2011-10-12 21:33:16
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Açıkçası acemi veya usta
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Açıkçası acemi veya usta derken kimlerden bahsettiğinizi anlamıyorum. Tr3D Türkiye çapında olmasına ramen kendine göre iyi, olumlu yanları ağırlıkta olan bir site. Madem okadar şikayetçisiniz sitede yayınlanan 3D ve 2D çalışmalardan yeteneğinizi gösterin çalışın öğle bir iş çıkartın ortaya herkesin ağzı açık kalsın. Hem kaliteden bahsediyorsunuz hemde kendiniz birşey üretip yayınlamıyorsunuz tabi bazı kişiler hariç. 7 yıldan bahsediyorsunuz geçen 7 yıl içerisinde edindiğiniz deneyim hazır modelleri kullanarak sadece ışıklandırma ve render ayarlarını yapmaktan ibaretse sitenin bir yere varmamasına şaşmamak lazım. Hakikaten emek sarfedip ortaya bir iş çıkaranlara benden sonsuz saygılar ama kusura bakmayın herkes verdiği kadar alır.


http://deman3d.blogspot.com/
2011-10-13 00:07:50
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bu acemi lafına neden
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Bu acemi lafına neden herkes bu kadar takmış durumda anlamıyorum.. Bu sitenin daha iyi yerlere gelmesi için çözüm üretmekle alakalı bişeyler konuşulurken birinin aradan tutup sadece tek bir kelimeye takılıp, bu insanlar ne anlatmaya çalışıyorlar diye düşünmeyen insanlar yüzünden herşey tüketiliyor zaten..

Orda 6 paragraf yazı var ve tutup da acemi kelimesine takılınması çok saçma.

Evet halen acemi diyorum çünkü ben de halen o sınıftayım. Çalışmalarımı bilerek yayınlamıyorum çünkü benim gözümde usta olan adamlar kadar kıymetli çalışmalar değiller. O adamlardan biri bana acemi diye hitap etseydi o adamın yanından 1 dk ayrılmaz, anlamaya çalışırdım. Bana acemi diyen birisi demekki benden daha iyi biliyor bazı şeyleri.. Olabildiğince öğrenmeye çalışırdım..

Bazı kişilerden iyi olmak kimseye bişey kanıtlamaz. Acemi olmakla çırak olmak arasında tek bi fark yok benim gözümde. Bişeyleri öğrenmek istiyorsan, hakkıyla yapmak istiyorsan sağlam bi acemilik yada çıraklık döneminden geçersin ki bunu da bu işi bilen adamlardan öğrenirsin..

Nedir yani bu kadar zorunuza giden anlamıyorum.. Ben mimari çizim yapabilirim belki (tartışılır) ama organik modelleme konusunda acemiyim.. Hadi buyur.. Herkes tarafından pohpohlanma ihtiyacı içinde olmak yerine kendi hatalarını görüp bu hataları giderebilmek için insanlara doğru soruları sorduğumuz zaman, insanların anlattıklarını tek bi kelimeyle sabote etmediğimiz zaman doğru yolda olacağımıza inanıyorum..


21 Volts Creative
2011-10-13 00:19:19
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşım sende benim ne
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Arkadaşım sende benim ne dediğimi anlamıyorsun ki ben genel olarak konuşuyorum kişiye özel bir eleştiri değildi yazım. 5-6 yıl bir işi öğrenmek için oldukça yeterli bir zaman, dahası artık sadece konuşmayıp birşeyler yapmayı denemek için oldukça geç kalınmış bir zaman. Ne yani sadece resimlere bakıp vaybe nekadar güzel yapmış demek içinmi bu siteyi kullanıyorsunuz. Sitenin amacı belli herkesin tecrübesini aktaracağı uygun bir ortam sunmak. İlim sahibi insanların tecrübesini aktarırken karşısında kim olduğunu ne derece işi bildiklerine dayir bir kriterlerinin olduğunu hiç zannetmiyorum. Elbette kişiler çeşitli konularda tecrübeli ve tecrübesiz olabilirler bu onları sınıflandırmamızı gerekli kılmaz kaldıki kendini eleştiri yaptığı konuda henüz kanıtlamamış birisi bu sınıflandırmayı nasıl yapabilir?


http://deman3d.blogspot.com/
2011-10-13 00:40:35
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
O zaman aynı taraftayız
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

O zaman aynı taraftayız belli ki. Benim tek derdim bu sitenin de diğer siteler gibi tüketilmemesi. İnsanlara bişeyler anlatabilmek..
Kaliteyi arttırmak için çözüm arayışı sadece.
Burda da Necmi Hoca`nın bahsettiği konuya geliyoruz ki çok iyi işler çıkarmaya çalışan insanlar çalışmalarını neden burda değil de başka yerlerde yayınlıyorlar, onları buraya nasıl geri çekebiliriz.. Konu bundan ibaret..

Umarım en kısa zamanda bi çözüme ulaştırabiliriz..
Herkese iyi geceler.


21 Volts Creative
2011-10-13 00:58:43
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Bu konuyu açıp bu
tunavyeray öztürkAvatar

Bu konuyu açıp bu konunun doğru olduğunu düşünenler çok saçma bir konu hakkında konuşuyorlar bence. Kimse bir şeyleri anasının karnında öğrenmiyor yada matrix misali bir hapla her şey bir anda olup bitmiyor. Knedini ne oldum delisi olarak görenleri esefle kınıyorum. Burada iki örnek vereceğim. 1- Ebu Hanefi demişki (Bu zat mezhep imamıdır kendisi) Bilmediklerimi ayağımın altına koysaydım başım arşa değerdi.
2- Einstein`ı hocası tembel diye dersten kovmuş yıllar sonra atomu parçalamış.
Bilgi paylaşmaktır. Yurtdışında her konuda eğitim var iken bilgiye ulaşabiliyorken burayı acemilerden temizleyelim diye bir görüş koyarsan bende kendi düşüncem olan git egonu başka yerde tatmin et derim. 2004-2005 te ben bu forumda yoktum. O zaman grafikerlik yapıyordum. Ama 3d hoşuma gitti ona merak saldım. Bunda bir sakıncamı varki hor görülüyorum. Bence acemi sınıfına konulan insalar aynı bunun gibi hissedecektir. Ayrımcılık kötü bir şey bence burada kimseye kasıtlı bir yazı yoktur sadece düşüncelerimi yazmak istedim.


Başlamak bitirmenin yarısıdır
2011-10-13 01:11:46
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
nehre atla
automax

nehre atla


2011-10-13 01:21:24
  • Offline
{islemler}
Acemi, kime göre neye
max_cavaleraDeniz YılmazAvatar

Acemi, kime göre neye göre acemi? Ben de yaklaşık 6 senedir bu siteyi takip eden birisi olarak bu siteye birşeyler katmış üstadların yanında acemiyim. Ama bundan utanmıyorum yada aşağılanmış gibi hissetmiyorum. Daha yeni arkdaşlarında böyle hissetmesi gerekirken nedense sitede ayrımcılık varmış gibi sözler ediliyor.
Ana sayfadaki çalışmaların seçilerek yayınlanmasında ben de hemfikirim, öyleki bundan önceki sistemden önceki sistemde (yani oylamadan da önceki sistemde) 3 defa galeriye girmiştim, ve inanın ilk girdiğimde sevincimden sabaha kadar uyuyamamıştım, o derece değerliydi benim için...
Ama şu anda galeriye çalışma atmak içimden gelmiyor desem yeridir, bunun sebebi nazarımda "Galerilik" bir çalışma yapmamamdan kaynaklı, yapıp atsam da diğer çalışmaların içinde kaybolup gitme korkusu belkide...


2011-10-13 02:41:00
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !