3ds Max : Eski Tr3d Nerede ?

Eski Tr3d Nerede ?
POWERD3D

Selamlar arkadaşlar, uzun süredir aklıma takılan bir konu var. Necmi Beyede bunu birkaç kez yazdım ama o da yoğun veya başka sebeplerden ötürü ilgilenemiyor.

Eski arkadaşlar bilirler 2004-2005 yıllarındaki site ortamı ve tadı kalmadı.

Zaten sitenin durumu şu anda içler acısı (eskiye göre), yoksa yanılıyor muyum ? Bence çok büyüyecek hatta Türkiye sınırlarını aşacak bir yapı böyle heba olup gidiyor.
Ben şahsen üzülüyorum.

Siz bunu neye bağlıyorsunuz ?


2011-10-12 13:05:29 Edit:2011-10-12 13:09:11
  • Offline
{islemler}
içler acısı !!
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

site şu an gayet güzel ilerliyor. 2005 yılından kastınız nedir ? açık uçlu sorular sormak yerine , ne istediğinizi tam yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.


Game maker
2011-10-12 13:22:31
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Ben bunu kalitesiz sorulara,günümüz
exedesignFatih EkeAvatar

Ben bunu kalitesiz sorulara,günümüz gençliğinin herşeyi hızlı öğrenmeye ve para kazanmaya endeksli olması, saf çıkar ilişkilerle dolu bir ortamın forumu sarmasına Bağlamıyorum. Çünkü bu normal

Neden mi ?

Çünkü 2004-2005 yıllları arasındaki forum kitlesi ve yeni katılan ve eski kaliteye sahip kullanıcı gurupları artık yok. Çünkü karşı komşumuzu dahi tanımayan, kimseye güvenmeyen, kendinden başkasını düşünmeyen korsanca(yazılım) düşünüp korsanca davranan bir toplum olduk eskiler eskilere karıştı gitti küstüler veya düzene uyum sağladılar ve artık eskisi kadar az da değiliz nüfus çoğaldı, forumda büyüdü ve binlerce üyesi var bu her ne kadar iyi gibi görünse de aslında birçoğu bilgi çöplüğüne atılan atıklardan farksız.

Neler yapılabilirdi ? forumun eskileri birbirleriyle daha sıcak daha samimi ve daha iletişim içinde olmalıydı. Kimselere pabuç bırakmamalıydı Herşeyden önemlisi Bu bilgi kaynağına

sırt çevirmemeliydiler.


2011-10-12 13:39:12
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Arkadaşımız sanırım seviyeli tartışma
vertexusOrhun EvcimenAvatar

Arkadaşımız sanırım seviyeli tartışma ortamının olduğu, yeni başlayanların azınlıkta,orta ve deneyimli kullanıcıların çoğunlukta olduğu,bu işten ekmek yiyen profesyonellerin bilgisini paylaştığı,belli aralarla buluşmaların düzenlendiği yani kısaca "15 yaşındaki ergenlerin istilasından" önceki o eski güzel günleri kastetmekte.
Halit yanlışım varsa düzelt.


orhun.artstation.com
2011-10-12 13:43:28
  • Offline
  • Erkek
  • orhun.artstation.com
{islemler}
Aynen Orhun bey belirtmek
POWERD3D

Aynen Orhun bey belirtmek istediğim birinci konu buydu.

Necmi Bey;

Galeri sistemi ne zaman eski kalitesine dönecek ?

Siteye eklenen çalışmalara baktığımızda ciddi bir çıta düşüşü görüyoruz bunu aşmak ve bu yakışmayan çöplük görüntüsü kaldırmak zor mu ?

Kullanıcı portfolyo sayfası var mı ? Yoksa benmi ulaşamıyorum ?

Yani eksikleri sizde görüyorsunuz tabiki.

Bu site çalışma çöplüğü olmayı haketmiyor bence. Burası artık orta ve üst düzey insanların iş sergilediği elit bir sisteme dönüşmeli. Haksızsam söyleyin. Acemilere hitap edecekse ders sitesi olmaktan öteye gidemez ki.

Şöyle özetleyeyim, yaptığı çok kaliteli bir işi buraya koymaya tenezzül etmiyor artık insanlar. Ama cgsociety sitesine götürüp yayınlıyor.
Ben bu işi tr3d de yayınlamalıyım isteğini tekrar uyandırmaktan bahsediyorum ben. Güçlü, kaliteli Ortak paylaşım platformu olmalı yami. Önceden bahanemiz bizde çok kalite sanatçı yok şeklindeydi ama şimdi bu bahanede ortadan kalktı çok şükür. Ama kaliteli insanların bu sitede nasıl kaçtığınıda zaten hep beraber gördük.

İşiniz zor biliyorum, bir yandan iş, bir yandan hayat şu bu. Fakat tr3d ve birkaç site dışında bizim ciddi başka platformumuz yok.

Bu siteye değer veriyor ve seviyorum yoksa banane der geçer giderim. Bu konuyu açmamım sebebi budur.

Şartların zorluğunu ve bu ülkede görsel sanatlara verilmeyen değeri biliyorum. Ama elimizdeki ile daha iyi şeyleri nasıl yaparız, bu işi nasıl daha ciddi bir platforma oturturuzu sorguluyorum ben. Yoksa emeğiniz ve kattığınız şeyler görmemezlikten gelinmez Necmi hocam. Kırılmayın, alınmayın.


2011-10-12 15:35:27 Edit:2011-10-12 15:47:17
  • Offline
{islemler}
2004-2005 yıllarında üye oldum
meto007metin karakayaAvatar

2004-2005 yıllarında üye oldum ben bu siteye ve bu işe yeni başlamıştım
galeriye hayranlıkla bakardım o zamanlar belki çok fazla değişmezdi galeri ama ben yinede tekrar tekrar bakardım o çalışmalara.

O zamandan beri çok fazla değişti tr3d kabuk değiştirdi ama bu yeni düzen eskilerin hiç hoşuna gitmedi çünkü daha çok acemi ve yeni başlayan arkadaşların daha çok işine yaramaya başladı.
Çünkü her çalışma artık ana sayfada çıkıyor buda çalışmasını ekleyen insanı mutlu ediyor. Ama gelgelelim çok basit bi çalışma galeride çıktı diye ne değişiyor?

Bence hiçbişey değişmiyor baktığım zaman çalışmayı ne kimse beğeniyor nede yorum yapıyor bana göre sadece görüntü kirliliği oluyor.

Peki bu yeni sistemin kötü yanı nedir?
Bazen görüyorum bi arkadaşımız çok kaliteli bir çalışma yapıyor emek vererek ve galeriye çıkıyor ama hemen arkasından acemi çekirgeler geliyor ve çalışmalarını haklı olarak ekliyorlar ve ana sayfa bi anda değişiyor
Çoğu insan o harika çalışmayı göremeden galeriden kaybolup gidiyor!!!

Benim şahsi fikrim bütün çalışmaların galeriye çıkması tr3d nin imajını zedelediği.
Yeni eklenen çalışmalar ayrı biyerde olmalı zaten görmek isteyen yeni çalışmalara tıklayarak görebilir rahatlıkla.

Ve eskiden olduğu gibi yıldız sisteminin gelmesi taraftarıyım ben kişilerin ve çalışmalara verilen yıldızlardan bahsediyorum

Yazdıklarımla birilerini kırdıysam kusura bakmasın.

Herkese iyi çalışmalar...


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2011-10-12 16:12:33
  • Offline
  • Erkek
  • http://metokarakaya007.wix.com/metin-design
{islemler}
Metin bey kalite çıtası
POWERD3D

Metin bey kalite çıtası herşeyden geçer. Bakıyorsun avatarlar acayip sünük resimlerle dolu, birçok kişinin avatarında kendi resmi var ama 100*100 yapmak bile zoruna gidiyor insanların. Bu bile göze batan kalite etkenlerinden birisidir. Örnek alınacak sitelerde insanlar avatarlarına kaliteli çalışma resimleri koyuyorken biz kendimizi sergiliyoruz. Mantık ve algı burada ayrılıyor malesef. Neyse konu değişmesin. Profesyonellik imkan ve temelden yetişme meselesi. Bu da bizim milletimizde yok malesef.


2011-10-12 16:38:19
  • Offline
{islemler}
2 yıl önce foruma
SpecularÇağıl GöymenAvatar

2 yıl önce foruma üye olmuş ve çalışmaları hala vasat biri olarak Metin Bey`e katılıyorum.
Eskiden gerçekten üstadların yaptığı çalışmalar çıkıyordu ana sayfada ve bunlar siteyi daha güzel kılıyordu.Şimdi "acemi" olarak tanımladığımız(Ben dahil) çalışmalar ana sayfaya çıkıyor ve bir nevze görüntü kirliliğine sebep oluyor.
Faydası ne?Acemiler çalışmalarını geliştirmek için yorum ve öneri alabiliyor.(Eski sistemde biraz zordu sanırım)
Zararı ne?Görüntü kirliliği ve gerçekten güzel çalışmaların çabuk gitmesi.
Diyeceksiniz "Üyelerin seçimi" bölümü var eskisi gibi.Ama her sanat eseri çalışma orayı göremeden gidebiliyor yoğun zamanlarda.
Ne yapılabilir?Metin Bey`in dediği gibi yeni çalışmalar için daha küçük ve ayrı bir bölüm açılabilir.Modlar seçim konusunda biraz daha hassas olabilir.(Bu dediklerimin zor şeyler olduğunun farkındayım)

Eski forum ortamını burada olamadığım için bilmiyorum ilk başladığım zamanlardaki forumlardan tahmin edebiliyorum.(Sıcak ve birbirine yardım eden daha az insan.)
Bu şeye benzer.Eskiden mahalle ortamları daha iyidi nufus arttı bozuldu misali.Bunun önüne geçilebileceğini zannetmiyorum.

Son olarak kişisel bir sorum var.1-2 haftadır sitede bir yavaşlık var gibi sayfa yüklemeleri sırasında.Bu herkesde var mı yoksa benden kaynaklanan bir sorun mu?Çünkü bu sitede yaşıyorum sadece.


http://cagil.cgarena.com/ http://www.turbosquid.com/Search/Artists/CagilGoymen
2011-10-12 16:49:16
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
halit bey sizin yıllardır
meto007metin karakayaAvatar

halit bey sizin yıllardır ken avatırıyla, benim ve bazı arkadaşların kendi resimlerini avatar olarak kullanmalarının tr3d nin kalitesiyle ilgili nasıl bir eksiklik olduğunu anlayamadım açıkcası.


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2011-10-12 17:09:09
  • Offline
  • Erkek
  • http://metokarakaya007.wix.com/metin-design
{islemler}
TR3D
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

halite bey < "Acemilere hitap edecekse ders sitesi olmaktan öteye gidemez ki" demişsiniz. fakat atladığınız nokta TR3D`nin öncelikli amacı acemilere bilgi vermektir. Ustaların paylaşım merkezi olma amacı ile açılan başka forumların açılışını ve daha büyüyemeden kapanışını belki farketmişsinizdir. Toplumu dışlayan veya acemileri aşağılayan bir sistemin yürümediğini canlı kanıtları ile gördük. Bu siteler içinde dışardan üyelik almayanlar, referans ile çalışanlar vardı. maalesef şimdi onlar ortada yoklar.

"bu işi tr3d de yayınlamalıyım isteği" , bu söylediğinizin , galeriye juri listesi eklenince belirli bir oranda canlanacağını düşünüyorum, ama eski bayramlar geri gelmediği gibi eski samimi ortamı tekrar üretmek biraz zor görünüyor. özellikle piyasanın iyice ayağa düştüğü ve usta olarak tanıdığımız kişilerin öncelikli sorununun geçim derdi olduğu göz önünde tutulursa biraz daha fazla çaba harcamak gerektiği bir gerçek. 7-8 yıl önce aramızda olup saatlerce sohbet ettiğimiz kişiler şimdi çocuğunun okul masraflarını düşünüyor. hobi olarak çalışma yapanlar daha az iş gönderiyor. işin aslı bu arkadaşlar cgtalk gibi sitelere de daha az giriyorlar.

"bu işi nasıl daha ciddi bir platforma oturturuz" Emin olun ki . benim de en büyük dertlerimden biri bu. Hergün buna kafa yoruyorum. tam bir çözüm bulduğumda sizi de haberdar edeceğim. ama Türkiye şartları ile işe yarar bir çözüm görünmüyor. yurt dışı imkanlarını zorlamak gerek sanırım. Sektörün farklı dallarına da bakıp başka çözüm yolları arayacağım. şimdilik takipteyim.

"Profesyonellik imkan ve temelden yetişme meselesi. Bu da bizim milletimizde yok malesef"  aslında milletimizi doğru tanımak gerekiyor. Toplu halde olunca büyük bir güç ve çok kolay etki altında kalabiliyor. doğru hareketlerle büyük bir reklam kitlesi toplanabilir. bu konuda da bazı fikirlerim var. fakat önce istanbulda ciddi bir çevre oluşturmam gerekiyor. şu anda her hafta 2-3 kişi ile görüşüyorum. Bağlantıları sıkılaştırdıktan sonra neler yapabileceğimize bakacağız. önce yaşam belirtisi verenlere ulaşmam gerekiyor.


Game maker
2011-10-12 17:58:27
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !