3ds Max : distributed render ile ilgili bir soru

distributed render ile ilgili bir soru
trfeg_55Zübeyir DemirciAvatar

arkadaşlar bir çalışma yaptım tüm kaplamalar c klasöründe distributed render ayarlıyorum render almaya başlıyor ama render sonucunda diğer bilgisayarın aldığı kısımlarda kaplamalar görünmüyor. vray 2.0 kullanıyorum diğer bilgisayardanda render başlattığımda benim bilgisayarımın aldığı yerler kaplamasız tek renk ( gri ) çıkıyor


!# The FeG #!
2011-09-02 17:32:16
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
1- Kaplamaların adreslemesini UNC
ArkondeRAlper SözenAvatar

1- Kaplamaların adreslemesini UNC olarak kaydedin. Örnek: C:\Klasör\Resim.jpg yerine \\Bilgisayar Adı\Klasör Paylaşım Adı\Resim.jpg şeklinde.

2- Kaplamaların bulunduğu klasörün diğer bilgisayar tarafından erişilebilir olduğundan emin olun. Kaplama resimlerini diğer bilgisayardan erişip açmayı deneyin. Bunun için ana makinadaki kullanıcı adı ve şifrenizle diğer makinada oturum açmanız gerekebilir.


Bu ikisini yaparsanız sorunsuz olarak render alacaktır.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-09-02 23:48:26
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
diğer bilgisayarda kaplamaya erişebiliyor
trfeg_55Zübeyir DemirciAvatar

diğer bilgisayarda kaplamaya erişebiliyor o kendi başına render aldığı zaman problem olmuyor ama distributed render ederken bağlandığım client pc gri tek renkte çıktı veriyor


!# The FeG #!
2011-09-03 00:20:04
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
UNC olarak kayıt etme
trfeg_55Zübeyir DemirciAvatar

UNC olarak kayıt etme konusunda bir bilgim yok ama hazır bir sahne ilede denedim kaplamalar max dosyasının olduğu dizinde tek bilgisayar render ederken problem olmazken iki bilgisayar render yaparken clien pc ler gri çıkarıyor ?


!# The FeG #!
2011-09-03 00:22:57
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Kaplamaların adreslerini max içerisinde
TuncAxoyTunç AksoyAvatar

Kaplamaların adreslerini max içerisinde her PC de aynı adresi görecek şekilde düzenle ve tüm pc lerde o adrese o kaplamaları kopyala.

Network Driver oluşturarak da ortak bir adres oluşturabilirsin. Ben öyle yapıyorum. O şekilde ararsan bir çok içerik bulacaksındır.


CG Artist www.tuncaksoy.com www.3danimasyon.org
2011-09-03 01:13:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
her pc de c
trfeg_55Zübeyir DemirciAvatar

her pc de c ortaktır. peki ben c içinde ali gibi bir klasör açsam ve bunu baika bilgisayara götürdüğümde niye çalışmasın. kaldı ki client pc de de kaplamalar aynı yerde iken sadece client pc de render alırsam görünü istediğim gibi çıkıyor ikisi aynı renderi alırken problem oluyor. sizin dediklerinize katılıyorum aynı şeyleride yapıyorum ama sonuçte bir hata var.


!# The FeG #!
2011-09-03 01:34:40
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
"her pc de c
ArkondeRAlper SözenAvatar

"her pc de c ortaktır. peki ben c içinde ali gibi bir klasör açsam ve bunu baika bilgisayara götürdüğümde niye çalışmasın."

Çünkü Max kaplama dosyalarını bulmak için öncelikle dosyada tanımlı olan adrese bakar. Eğer o adresde dosyayı bulamazsa dosyanın içinde bulunduğu klasörü kontrol eder. Aranan dosya orada da yoksa default tanımlı maps klasörlerini tarar. Yine de dosyayı bulamazsa kaplamaları render etmez. (ya da hata verir) Eğer ikinci bilgisayarda max dosyasını da c: dizinine aktarıp render ederseniz kaplamaları görürsünüz. Eğer dosyanın konumunu değiştirirseniz, örneğin belgelerim klasörüne kopyalayacak olursanız, hata verdiğini göreceksiniz. Malesef ağda paylaşılan dosyalar bu şekilde çalışıyor.

İkinci bir alternatif olarak: bütün kaplamalarınızı max içerisindeki maps klasörüne kopyalayabilirsiniz. O zaman da sorunsuz çalışacaktır fakat tercih edilen bir yol değil. Bir süre sonra bu klasör kullanılmayan dosyalardan dolayı çok dolar ve max in her renderda bu klasörü taraması uzun süre almaya başlayabilir.

Kaplama konumlarını ağ konumu (UNC: universal name conversion) olarak girmek ve paylaşıma açmak en sağlıklı yöntem. Daha sonra dosyada birşey değiştirmek istediğinizde değişikler için her bilgisayara dosya kopyalamak zorunda kalmazsınız. Bu durum 2 den fazla makinayla render almaya kalkıştığınızda gerçekten çok can sıkıcı bir hal alabiliyor.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-09-03 02:02:22
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
EKLEME: Eğer ikinci bilgisayarınızda
ArkondeRAlper SözenAvatar

EKLEME: Eğer ikinci bilgisayarınızda çalışan aktif bir antivirüs/firewall programı var ise kaplamalara erişimi engelliyor olması kuvvetle muhtemeldir. Geçici olarak prgoramı durdurup bir deneme yapmanızı tavsiye ederim.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2011-09-03 02:11:33
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !