3ds Max : Aranılan bi modellemeci

Organik modelleme için zbrush
ercan517

Organik modelleme için zbrush çok faydalı tabi temel olarak maya yada 3dmax gibi bir programı bileceksin detaylarıda zbrusta vereceksın. Yani birkaç program bilmekte çok büyük fayda var.


2011-08-09 17:34:30
  • Offline
{islemler}
Şimdi işin aslı ne
anarchydronebaşar bostancıAvatar

Şimdi işin aslı ne yapmak istediğine karar vermek. Karakter tasarımı, mimari, Reklam görseli, animasyon gibi alanlar bu işin temel sektörleri. Bir tanesine ağırlık verip işini iyi yaparsan elbette aranan biri olursun. Kullandığın programın çok bir önemi yok.

Ama seçtiğin alanla ilgilenmen gerekli. Programdan önce yapmak gereken şeyler var. Karakter tasarımı yapacaksan çizgiroman okuyacaksın , resimle ilgileneceksin, eline kalem almayada başlayacaksın.

Yada reklamlar için ürün çalışması yapacaksan hafif hafif fotoğraf çekmeye başlayacaksın. Program inan bana en kolay kısmı :)

İstediğin alana görede programını seçersin. Fakat karakter tasarımını yapacaksan tabiki rhino ile olmaz. Karakteri enjeksiyon kalıptan çıkarmak istemediğin sürece :P

Basitçe bi araştırma ile zaten gerekli programları bulursun. Max, modo, maya, softimage, Houdini cinema4d, blender... yığınla çok güzel program var. Sen kendi alanını seç ayrıntılar sonra gelir:)


http://basarbostanci.blogspot.com/
2011-08-10 11:59:44 Edit:2011-08-10 13:21:49
  • Offline
  • Erkek
  • http://basarbostanci.blogspot.com/
{islemler}
Başar Bey`e kesinlikle katılıyorum.
Querorz

Başar Bey`e kesinlikle katılıyorum. Organik modellemede iyi olmak için öncelikle iyi bir çizici olmanız gerekiyor. Hatta bunu abartarak resim kabiliyeti olmayan birinin hiç bir zaman üstün bir modellemeci olamayacağını da söyleyebilirim. Çünkü organik modellemeci olmak isteyen birinin programlarla ilgili teknik bilgiden çok güzel sanatlarla ilgili kabiliyete sahip olması gerekir.


2011-08-10 12:48:34
  • Offline
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !