3ds Max : 3ds max`te Bone altındaki sliding joints kullanımı hakkında bir soru?

3ds max`te Bone altındaki sliding joints kullanımı hakkında bir soru?
sametbulduksamet bulduk

Selam arkadaşlar:

Öncelikle site hakkında dikkatimi çeken bir konu var, siteden foruma girip 3ds max alt başlığını açtığımda arama yapmak istediğim zaman sayfa görüntülenemiyor hatası veriyor, daha önce de konu açmadan önce arama yapmak istemiştim belki benzer bir konu vardır diye ama yapamamıştım. Belki farkında değilsinizdir diye söylemek istedim, benzer konularda gereksiz yere başlıklar açılmasın diye söylüyorum, yanlış anlaşılmasın...=)

Soruma gelince: Şuan 3ds max`te bone`leri kullanarak kemik sistemi yapmayı öğrenmeye çalışıyorum ancak şöyle bir sorum var? Rotational joints`i kullanarak kemiklerime belli aralıkları aşamayacakları şekilde dönme hareketi verebiliyorum(limit özelliğini kullanarak.) ancak sliding joints`in tam olarak neye yaradığını ve nasıl kullanabileceğimi bilmiyorum, anladığım kadarıyla kemiklerin hareketlerini belli eksenlerde ileri geri yada aşağı yukarı hareket ettirirken sınırlandırmaya yarıyor fakat ben bir türlü kullanamadım. Yapmaya çalıştığım şeyi şöyle anlatayım:
- Bone`yi kullanarak bir bacak çiziyorum ve bu bacağın ayak kısmının bulunduğu konumdan daha fazla aşağı çekilmesini istemiyorum yani ben mouse ile hareket çözümleyiciyi(mavi artı şeklinde olan kemiği hareket ettiren sembol) ayağın üzerinde hareket ettirdiğim zaman ayağın hareket etmesini fakat çözümleyiciyi ayağın altına gelicek şekilde hareket ettirdiğim zaman ayağın limitlendiği konumdan daha aşağı inmemesini istiyorum ancak bir türlü başaramadım. Bunu nasıl çözebilirim acaba?

Sorum biraz fazla uzun ve karışık oldu sanırım(daha doğrusu aslında büyük ihtimalle hiçte karışık olmayan bir konuyu ben soruyu soruş şeklimde karmaşıklaştırdım), ihtiyacım olan ve sizden istediğim şey bana sliding joints`in çalışma mantığını sizi yormayacak şekilde biraz ayrıntıya girerek anlatabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim, herkese iyi çalışmalar...


2011-08-23 22:54:50
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !