3ds Max : 3ds max distributed rendering

3ds max distributed rendering
mustfa25mustafa canAvatar

Arkadaşlar merhaba ;

Başlıkta da belirttiğim üzere distributed rendering oluşturmak istiyorum.

1 adet Monster marka laptop `ım var.
1 adet masa üstü pc.

render işlemlerini genelde masaüstü pc de halledeceğim.
masaüstü pc de 2015 2017 max sürümleri mevcut.
laptop `ta 2014 2016 max sürümleri mevcut.
Vray render motoru sorun değil aynı şekilde her iki pc ye de yüklerim.
masaüstü pc işletim sistemi 64 win 8
laptop işletim sistemi 64 win 10

Dr `ı kullanabilmek için izleyeceğim yollar nasıl olmalı. formda bir konu var. arkadaşımız çok iyi açıklamış. fakat ben okudukça kafam baya bir karışınca aşama aşama gitmenin daha mantıklı olacağını düşündüğüm için konuyu açma gereği duydum..

şimdiden teşekkürler.


windows 10 pro 64-bit (monster abra a7 v3.1) 8 gb ram (1600 mhz) i7 4710MQ 2.50 ghz 120 gb ssd 1 tb hdd nvidia gtx 860m 2gb -128 bit
2017-10-30 04:35:00
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Aynı şekilde bir sistem

Aynı şekilde bir sistem bende mevcut ben kısaca söyle hal ediyorum.Her iki makinamda max 2015 vray 3.2 var. Her iki bilgsayarın çalışma gurubunu aynı yaptım.Bilgisayarım sağ tık özelliklerden yapabilirsin.Masa üstü bilgisayarımda masaüstüne bir klasor açtım ve bu dosyanın özelliklerinden paylaşıma açtım. Bir ağ kablosu ile herhangi bir ek cihaz kullanmadan her ikisini ethernetden ethernete bağladım (cross kabloya gerek yok). Her ikisinin ıp aralığını aynı verdim(10.0.0.1 diğerine 10.0.0.2 alt ağ maskeleride aynı)proje dosyaları masaüstündeki klasörün içinde sadece burada kullandığın kaplamaları adresleri network path şeklinde ayarlamam gerekiyo.Bunu da yaparken mesala proje1 klasoru actım burda img diye bir klasor var kaplamaların hep burda proje bittikten sonra max logosu tıkla orda references asset tracking çalıştır ordaki bütün maplari ve ies dosyları seç ve sağ tıkla seth path tıkla ve ordaki adresi kısmı \\masaüstü pc ismi\paylaşıma açtığın klasörün ismi\projedosyasının ismi\maplarin olduğu klasor şeklinde yaparsa artık lapton ağdan render alırken senin kaplamalarına ulaşabilecektir.Render menüsü altındaki distributed render iki makinanında ip sini girerek ekledin.
Bu işlemlerden sonra masaüstü max açık sonra laptop başlat programlar choaus group altında vray altında distributed render altındaki launch Vray DR spawner çalıştırmak 3-5 sn sonra ağda çalışan max bulacak ve bilgisayarın görev çubuguna yerleşektir artık render başlatabilirsin.

Olası sorunlar
1-render aldığın makinada eğer virus programı varsa başka makinananın dosylarını erişimi kıstlayabilir render aldığında her ikiside render alır ançak laptop olan makinannın aldığı yerlerde kaplamalar gözükmez.
2-Aynı anda internet varsa ve açıksa ağda bazı sorunlar olabilmekte.o yüzden wireless kapatabilirsin
3-Vray kendi kılvauzlarında aynı sürüm kullanman gerektiğini söyler ançak max sürümlerinin farklı olması bir sorun yaratırmı bilmiyorum denemedim çünki.


2017-10-30 08:33:09 Edit:2017-10-30 08:33:20
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !