3ds Max : 3d max`de yapılabilir mi?

3d max`de yapılabilir mi?
SinanivSinan İ.Avatar

3d max`de devre yada benzeri şeyler yapılabilir mi? Mesela bi pervane modelliyoruz sonra ona komutlar vererek dönmesini yada dönmemesini sağlamak tarzı bişey. Başka bir örnek verecek olursak ilkokulda yaptığımız ampül devreleri. Komut vererek takıp söndürmek. Pervane örneğine geri dönecek olursak, şu kadar enerji verirsek şu hızla döner tarzı işler. Ama şuan en çok yapmak istediğim bir drone modelleyip onu vereceğim komutlarla uçurmak vs şeyler. Araba içinde geçerli. Evet işin içine sanırım kodlar falan girecek diye tahmin ediyorum. İlla 3d max olcak diye bişey yok. Varsa öğreniriz. Endüstriyel alanda kullanılan bu tarz bildiğiniz programlar varsa yardımcı olur musunuz? Amaç bi nevi hobi, gerçekte yapamadıklarımızı bilgisayar ortamında yapmak :) Şimdiden teşekkürler.


2016-09-07 23:51:25
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
olmaz
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

3dsmax sadece görsellik yapar, mesela bu dersteki "ezilen çubuk" aslında ezilmiyor. başka bir araçla ezilmiş gibi gösteriliyor.
http://www.tr3d.com/dersler/ders/6q/

Bir adam uçuyor gibi göstermek kolay, ama orda rüzgar yoktur.


En gerçekçi ihtimal düşen cisimlerin çarpışması var (reactor). Fakat Elektrik devreleri kesinlikle mevcut değil. script de görmedim.

elektrik ve mekanik için başka program kullanılıyor, "Autodesk Inventor" bu tarz birşeyler yapıyordu ama kullanmadığım bir program.


Game maker
2016-09-08 01:14:58
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Necmi Hoca`nında dediği gibi
dark1nqMehmet ÜnalAvatar

Necmi Hoca`nında dediği gibi direk işlev olarak değilde, koşullara bağlı birşeyler olabilir. Anahtarla ampul yapmayı yapmıştım, tabiki bi anahtar onun rotasyon yada konum değerine göre lambayı yak şeklinde (reaction manager) yaptım.

Mesela otomatik kapımı örneği yapmışlar. Dediğim gibi kendi düşüncelerinizle koşullara bağlı olarak direk işlev olmasada ilişkilendirip birşeyler yapılabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=UiWvrlcYIxo

Ama o dediğiniz drone sistemide kurmak için kodlama gerekebilir. Ama yapılır tahminimce. Yada bir oyun motoru ile de yapabilir.

Araba için madcar ve bikaçtane hazır pluginler mevcut.


2016-09-08 08:14:38
  • Offline
  • Erkek
  • http://mentalprojects.com
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !