3ds Max : 3D eğitim görselleme

3D eğitim görselleme
53rzlYasin YakutAvatar

Grafik tasarımı ve 3D eğitimi almak istiyorum . önerileriniz nelerdir. neler yapmalıyım?


2016-03-09 22:56:01
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
bence önce birini seçmekle
ingushstyleşamil özdemir

bence önce birini seçmekle başlaman faydalı olur. Yani Grafik tasarımmı yoksa 3D mi. Zira ikisi birbirinden farklı şeyler olduğundan ikisi aynı anda ağır gelebilir.


2016-03-09 23:01:54
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.samilozdemir.com
{islemler}
Senin için önemli olan
qekkeMehmet AydınAvatar

Senin için önemli olan bence önce hangi alan sana daha cazip geliyor bunun kararını vermen benim düşüncem 3D işine yöneldin andan itibaren genel olarak grafik programlarıda bi sekilde ilgi alanına giriyor. Nerden biliyorsun dersen kendimden biliyorum. Once bi alanda kendini iyi seviyeye getirdikden sonra diğerindede belli bir aşamaya geliyorsun. ikisini aynı anda geliştirmen imkansız değil ama çok zor yani emek ister ben bunu yapabilirim dersen orası başka tabi.Neler yapman kısmına gelince benim sana önerim bence bir kursa yazıl. Bu çoğu insan için gereksiz gelebilir internette var kursta anlatılanlar diyebilir ama bence çok önemli bir durum bu. Eğer hiç bilgin yoksa ve yeni başlıcaksan kursta senin gibi insanları görmek beraber bişeyler yapmak seni ateşlicektir. İnternetten video izleyerekde yapabilirsin tabi ama benim düşüncem kursun daha etkili olacağıdır. Kurs bittikten sonrada birçok video izlemek zorunda kalıcaksın orası ayrı konu tabi.Herşeyide kurstan bekleme kurs sana temel düzeyde bilgi verir ve geliştirmek sana düşer.


2016-03-10 09:09:05
  • Offline
  • Erkek
{islemler}
Grafik Tasarım Hakkında
hakankoseHakan KÖSEAvatar

Merhaba,

2003 yılından beri özellikle 3D görselleştirme ve genel olarak bilgisayarlı tasarım konusunda çalışıyorum, bugüne kadar çalıştığım müşterilerimin bir kısmı beni katalog, broşür gibi grafik tasarım konusunu ilgilendiren konulardaki ihtiyaçlarından ötürü bunları yapmaya yönelttiler. Bir kaç defa yakından tanıdığım grafiker arkadaşlarıma bu tür işleri yönlendirdim, ancak şu sorunlarla karşılaştım :

1) Arkadaşlarım neredeyse benim koca bir mimari projeyi görselleştirdiğim fiyata 20 sayfalık bir katalog tasarım işini yapmak istediler. Bir kaç defa da bu paraları benden aldılar.
2) Müşteri ile arada ben kaldım, grafik tasarımdan kaynaklanan hatalardan ötürü de müşteriden azar işiten ben oldum.
3) Arkadaşlarım daha ben müşteriden parasını almadan benden tahsilat yapmaya çalıştılar, haliyle cebimden para verdiğim oldu...

Bunların sonucunda sinirlendim ve şöyle düşündüm :

"Sen bütün detaylarıyla bir mimari projeyi modelleyip ışıklandırıp tefriş edip görselleştiriyorsun, projede belirtilmeyen çoğu tasarımı da kendin yapıp müşteriyi memnun edebiliyorsun, gerektiğinde iç mimarisini de yapıp herşeyi yerli yerine yerleştiriyorsun ve müşteri de imalatını buna göre yapıyor, 20 sayfa kataloğu (üstelik bu sayfaların bir kısmı da birbirinin tekrarı) mu tasarlayıp adamın önüne koyamıyorsun? "

Bunları düşündüğümde 2010 yılıydı, 1 ay gibi bir zamanda önce Adobe Illustrator, ardından da Adobe Indesign programlarını hızlı bir şekilde (video eğitimler sayesinde) öğrendim. Şimdi, eğer zaman kısıtım yoksa bu işleri paket olarak müşteriye kendim yapıyorum, eğer kendim yapamayacaksam da, tanımadığım bir grafikere "Şu parayı verebilirim, yoksa kendim yaparım" diyerek işi yaptırıyorum.

Netice itibariyle, gerek grafiker olsun, gerekse tasarımcı, kişinin egosu ile IQ`su arasında uçurum varsa hiç bana bulaşmasın, hiç kimse kendini bulunmaz hint kumaşı zannetmesin, iş başıma düşerse gece gündüz çalışır yaparım Allah`ın izniyle...

Bu sözlerimden bu mecliste bulunan herkesi tenzih ederim, ama benim gibi düşünmeyenler de olabilir. Sadece şunu söylemek istiyorum :

"Piyasa şartları kimsenin egolarını kaldırmıyor, herkes işini bir şekilde yürütüyor..."


Emrolunduğun gibi dosdoğru ol ! ...
2016-03-13 17:38:20 Edit:2016-03-13 17:39:47
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ngkutahyaseramik.com.tr
{islemler}
kiim
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Bir grafik programında ileri seviye olduğunda farkedeceksin ki hepsi birbirine benziyor.

Benim tavsiyem : bir programda uzmanlaşmak diğerlerini de öğrenmeni çok kolaylaştırır. Araba veya bisiklet sürmek gibi bir kere sürmeye başladıktan sonra başka markaları kullanırken de çok çile çekmezsin.

örnek: Photoshop-shape bildiğim için illustrator`e iki gün içinde uyum sağladım, butonların yeri değişik ama aynı işi yapıyorlar. Ama hangisini tercih edersin dersen, photoshop`tan vazgeçmem.


Game maker
2016-03-13 22:20:49
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
???
hakankoseHakan KÖSEAvatar


Günaydın,

Ben savaş sebebi olabilecek şeyler yazdığımı, hele de uzaklaştırma cezası almamı gerektirecek şeyler beyan ettiğimi sanmıyorum, nerden böyle bir sonuca ulaşıldı anlamadım ! :((


Emrolunduğun gibi dosdoğru ol ! ...
2016-03-14 09:22:47
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ngkutahyaseramik.com.tr
{islemler}
konu
drekonNecmi DemirkeserAvatarDükkan sahibi

Birbirinizle değil de soruyla ilgili mesaj yazarsanız seviniriz.

smiley 1 silinen ve hiç görmediğiniz mesajlar olabilir.

http://www.tr3d.com/kurallar/forum/

Forum kurallarında mesaj silme sebepleri yazılıdır.

 


Game maker
2016-03-14 10:09:44
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.gamikro.com
{islemler}
Tecrübe
hakankoseHakan KÖSEAvatar


Merhaba,

Ben sadece yaşadığım tecrübeleri yazdım, eğitim almak isteyen arkadaşımız da bunları okuyarak kendine yol çizmeyi düşünebilir, zira örneğin 3dsmax`ı hakkıyla öğrenen bir arkadaşımıza Adobe Photoshop, Illustrator gibi bir programlar çok kolay gelebilir Necmi Bey`in de bahsettiği gibi, ama el çizimi ile hayatını idame ettirmek isteyen birisi de 3d programlarını ancak karakter modellemek için öğrenmek isteyebilir. Bunlar yaşarken, iş başa düşünce, ya da zora gelince verilecek kararlardır. Ben bu konuda yaşadıklarımı bu yüzden yazdım, arkadaşa rehber olmak maksadı ile...


Emrolunduğun gibi dosdoğru ol ! ...
2016-03-14 10:39:06
  • Offline
  • Erkek
  • http://www.ngkutahyaseramik.com.tr
{islemler}
Hakan seninle bir
Seke

Hakan seninle bir ilgisi yok birkaç mesaj vardı silinen mevzu onunla alakalı


2016-03-14 10:56:09
  • Offline
{islemler}
hepinize teşekkürler
53rzlYasin YakutAvatar

bilgilendirdiğiniz ve yardımcı olduğunuz için teşekkürler. bana önerebileceğiniz eğitim setleri var mı acaba. bazı sitelerde eğitim seti satışı falan var ama ne kadar güvenilir. ne kadar faydası olur sizce ?


2016-03-28 15:13:52
  • Offline
  • Erkek
{islemler}

Kapalı

Bir yıldan uzun süre geçtiği için konu otomatik olarak kapatılmıştır !